Koronavirüse doğal çözüm: 41 saatte etkisiz hale getiriyor!

Koronavirüsle mücadele etkin şekilde sürdürülürken bu gayede bitkisel ürünlere olan talep son derece artış gösterdi. Başta zencefil olmak üzere doğanın sunduğu imkanlarla koronavirüsle mücadele etmenin mümkün olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erdem Yeşilada doğru bitkisel karışımlarla koronavirüsün boğazdan akciğere inmeden 41 saat içinde etkisiz hale getirilebileceğini belirtti.

Koronavirüse doğal çözüm: 41 saatte etkisiz hale getiriyor!
Koronavirüse doğal çözüm: 41 saatte etkisiz hale getiriyor!
GİRİŞ 23.03.2021 11:57 GÜNCELLEME 23.03.2021 12:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış
  • Koronavirüsle mücadele 1 yılı aşkın süredir etkin şekilde sürdürülüyor
  • İnsanlar hastalığa yakalanmamak veya yakalandıktan sonra en az hasarla atlatmak için bitkisel besin arayışına giriyorlar
  • Başta zencefil olmak üzere bitkisel takviyeler koronavirüsle mücadelede son derece faydalı oluyor
  • Prof. Dr. Erdem Yeşilada doğru bitkisel karışımlarla koronavirüsün boğazdan akciğere inmeden 41 saat içinde etkisiz hale getirilebileceğini belirtmiştir.

Bilim Kurulu Üyesi İlhan koronavirüs vakalarındaki artışın nasıl durdurulacağını açıkladı!


Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Bitkiler aleminde önemli olan maddeler grubunda yapılan çalışmalarda polifenol ve fenolik maddeler olduğu ortaya çıktı. Bitkiler aleminde çok yaygın, yediğimiz meyve sebzelerde yaygın, yani yediğimiz meyve ve sebzelerde yaygın diğer bazı bitki ekstrelerinde de yaygın dolayısıyla bu formülün esas ana yapısı bir besin desteği olarak folifenol taşıyor. Fenolik maddeleri taşıyor. Ve bunları laboratuvar ortamında kovid  virüsünü 41 saat süresiyle gelişimini engellediği ve öldürdüğü ortaya çıktı" dedi. 


  
Koronavirüse karşı doğal çözümler

İtalya’da  yapılan klinik çalışmaları sonrası bu sonuçlara ulaşıldığını belirten Yeşilada, "İçerisinde bulunan nar ekstresi, zerdeçal ve zencefilin korona virüs pozitifli hastalarda uygulandığında 3 gün içerisinde korona virüsü tamamıyla yok ettiği ortaya kondu. Türkiye’de yapılan bu çalışmada da aynı formülün laboratuvar ortamında normal hücrelerimize herhangi bir şekilde olumsuz bir etki yapmadan doğrudan korona virüsü 41 saat süreyle etkisiz hale getirdiği ortaya konuldu"  dedi. 


   
İnsan ağzı koronavirüste boğaz gibi

Sözlerine devam eden Prof. Erdem Yeşilada, "Normalde biz ağızdan aldığımız herhangi bir bitkisel bir bileşen midemiz de daha sonra bağırsaklarımızdaki çeşitli enzim sistemleri veya oradaki mikroorganizmalar, mikrobiyota tarafından değişime uğratılır. Ancak şimdi ağızda yapılan bu çalışmanın önemi nedir. Ağız herhangi bir sistemik değişime uğramayan maddenin doğrudan etkisini gösteriyor. Dolayısıyla doğrudan ağzımızda etkili olacağını gösteriyor. Genel olarak ağızımızı korona virüs için Çanakkale Boğazı olarak tanımlıyorum. Ağzımızı geçtiği an artık iş geçmiş olabiliyor. O nedenle ağızımızda savunma sistemimiz olarak kullanmamız gerekiyor. Vücudumuzdaki normal hücrelere zarar verip vermemesi yani korona virüsü öldürürken bir yandan da eğer kullandığımız ürün vücudumuzdaki hücrelere zarar veriyor ise bu istenen bir şey değildir. Dolayısıyla herhangi bir ağzımızdaki, vücudumuzdaki hücrelere zarar vermeden doğrudan öldürüyor." diye konuştu.


  
Aşı ve maskeye ek bitkisel takviyeler gerekli

Yeni normalleşme dönemiyle birlikte korona virüsüne karşı mücadele aşı ve maskenin yanı sıra bitkisel ürünlerinde faydalı olacağını belirten Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “ Şimdi normalleşme sürecinin ne zamana kadar süreceğini bilemiyoruz. Bir normalleşmeye giriliyor ve ondan sonra vaka artışlarıyla geri dönülme zorunda kalınıyor. Bu durumunda bence bu tip ürünler son derece önemli çünkü aşı ve maske belli bir aşamaya kadar koruma sağlayabiliyor. Bu üründe ekstra bir savunma sağlayacaktır. Bu bakımdan mesela gece yatarken ağzınızı fırçaladıktan sonra ürünü kullanmak hem mikropları öldürmesi ve gün içerisindeki bütün meydana gelebilecek herhangi bir riski ortadan kaldırması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 
  
Bitkisel ürünler mutasyonlu virüse de etkili

Bitkilerin özüyle üretilen ürünlerin mutasyona uğramış bakteri ve virüsler üzerinde etkili olabileceğini düşündüğünü belirten Prof. Dr. Yeşilada, “Genel olarak bitkisel ürünlerde, bu ürün içerisinde bulunan nar çiçeği ekstresi, zencefil, zerdeçal genel olarak tüm virüs ve bakterilerde üzerinde etkili mutasyon üzerinde de etkili olabileceğini düşünüyorum. Yapılan bu bilimsel çalışma gibi etkinliği  mutant virüsler üzerinde gösterilmedikçe doğrudan bunun üzerinde etkilidir diyebilmem bir bilim adamı olarak mümkün değil ama olabileceğini düşünüyorum. Mutasyona uğraması antibiyotiklerde olduğu gibi o bakteriye karşı o virüse karşı etkisiz kalacağı şeklinde düşünülmemeli çünkü etki şekilleri antibiyotiklerle bitki ekstrelerinin etki şekilleri farklı, bitkisel ekstreler doğrudan etkili oluyor mikroorganizma üzerinde herhangi bir ona karşı direnç oluşturulamıyor esas avantaj burada çünkü antibiyotiklere karşı mikroorganizmalar belli bir süre sonra direnç oluşturuyor ki işte hastane enfeksiyonu denen çoklu dirençli bakteri enfeksiyonu bütün dünya da hala önemli bir tehdit ha bire insanları öldürüyor. 21. yüzyılda bile hala bakteri dirençli bakteri enfeksiyonundan kayboluyor. O yüzden bitkisel ürünlerden destek alınması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • ???? 3 yıl önce Şikayet Et
    laf konustu bal kaba kot tabaga ye sabaha....
    Cevapla
  • Arf 3 yıl önce Şikayet Et
    Boğazınızda ağrı hissettiğinizde gerçek elma şirkesiyle gargara yapın gerçekten faydasının görürsünüz ama sirké ev yapımı olmali
    Cevapla
  • FIRAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Karanfil gargarasida iyidir..
    Cevapla
  • sebahattin 3 yıl önce Şikayet Et
    evet.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'