Ailesi ümidi kesti ama 60 yaşındaki kadın kovid-19 ve kısmi felci yenerek sağlığına kavuştu!

Konya'da bir trafik kazasında damadını ve torununu kaybeden 60 yaşındaki Ayten Öztürk cenazede veya sonrasında baş sağlığı ziyaretlerinde koronavirüse yakalandı. Durumu ağırlaşan kadını hastaneye kaldırdılar ancak burada kaldığı yoğun bakımda da kısmi felç geçirdi. Ailesinin yaşamasından ümidi kestiği Öztürk 3 ay verdiği yaşam mücadelesini kazanarak hastaneden yürüyerek çıktı

Ailesi ümidi kesti ama 60 yaşındaki kadın kovid-19 ve kısmi felci yenerek sağlığına kavuştu!
Ailesi ümidi kesti ama 60 yaşındaki kadın kovid-19 ve kısmi felci yenerek sağlığına kavuştu!
GİRİŞ 23.03.2021 16:00 GÜNCELLEME 23.03.2021 16:34

Damadı ve torununu trafik kazasında kaybeden ve onların cenazelerinde koronavirüse yakalanan 60 yaşındaki kadın durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tedavisi sırasında yoğun bakıma kaldırılan burada bacaklarında kısmi felç oluşan kadın hem koronavirüs hem de kısmi felçle mücadele ettiğinden yakınları ümidi kesmişti. Ancak yaşlı kadın 3 aylık mücadelenin ardından sağlığına kavuşarak hastaneden yürüyerek çıktı. Farabi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Osman Tüfekçi, yoğun bakım tedavisinin ardından Öztürk'ün bacaklarında kısmi felç meydana geldiğini söyledi. "Hastamızın belden aşağısı neredeyse tutmuyordu." diyen Tüfekçi, hastanın bu süreçte günlük rutin işlerini yapamadığını, yatakta tek başına sağa sola dahi dönemediğini anlattı.

Rize'de 3 haneden 9 vatandaşa Trabzon'a gittikleri cenazede koronavirüs bulaştı!

 

Kısmi felce koronavirüs neden oldu

Öztürk'ün bakıma muhtaç bir hale geldiğini dile getiren Tüfekçi, "Ayten teyze oturarak yemek yiyemiyor ve nefes darlığı nedeniyle 2-3 kelimeden fazla konuşamıyordu. Bacaktaki sinir uçlarının iltihaplanmasından oluşan kısmi bir felç vardı. Koronavirüsün neden olduğu enfeksiyonlar arasında bunun gibi viral enfeksiyonlar da var. Biz bu kısmi felce neden olan şeyin, Kovid-19 olduğuna kanaat getirdik." diye konuştu. Tüfekçi, hastanın yoğun bakımdaki Kovid-19 tedavisi tamamlandıktan sonra fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne alındığını belirtti.

Bana bulaşmaz demeyin

Yaklaşık 3 ay süren tedavinin ardından felci atlatan Öztürk'ün yürümeye başladığını vurgulayan Tüfekçi, şunları kaydetti: "Hastamız üç hafta nefes darlığı tedavisi gördü. Bu tedavinin ardından yemeğini yemeye ve birkaç cümle kurmaya başladı. Görüldüğü gibi Kovid-19'un kesinlikle hafife alınmaması lazım. Hiç beklenmedik semptomlar gösterebiliyor. Ayten teyze gayret etti, biz gayret ettik ve sonunda hastamız kendi ihtiyaçlarını gidermeye, yemek yemeye ve yürümeye başladı, nefes alması da tamamen düzeldi. Kovid-19'un bulaşmaması için temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyalım. 'Bana bulaşmaz.' ya da 'Hafif geçiririm.' demeyelim. Eğer hafife alırsanız bu ufacık virüs, size 90 günlük bir hastane macerası yaşatabilir."

Kimse kalabalığa girmesin, maskesini çıkarmasın

Öztürk ise Kovid-19'a yakalandıktan sonra kaldırıldığı hastanede çok zor günler geçirdiğini dile getirdi. Bu süreçte kendisi için seferber olan tüm doktorlara teşekkür eden Öztürk, "Yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra hastalık ilerleyince herkes benden umudu kesmiş. Bu süreçte çok zorluk yaşadım, yiyip içemedim ve çok kilo verdim. Dört kişinin yardımıyla ayağa kalkabiliyordum. Şimdi iyileştim ve yürüyebiliyorum. Doktorlara ne kadar teşekkür etsem az. Kimse kalabalığa girmesin, maskesini çıkarmasın." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı