Başhekim isyan etti: Artık biraz insaf

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, dışarı çıkarken, kafelerde zaman geçirirken, caddelerde yürürken, alışveriş yaparken, eğlenirken mücadelenin kahramanlarının hatırlanmasını istedi. Prof. Dr. Güneş, "Maske demiyorum artık, sosyal mesafe demiyoruz artık, hijyen demiyorlar artık. Empati yapın diyorlar, vicdani muhasebe yapın diyoruz. Artık biraz insaf diyorum" dedi.

Başhekim isyan etti: Artık biraz insaf
Başhekim isyan etti: Artık biraz insaf
GİRİŞ 24.03.2021 15:41 GÜNCELLEME 24.03.2021 15:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş koronavirüs vaka sayılarının gün geçtikçe artması üzerine sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu.

"ARTIK VİCDANİ SORUMLULUK VAKTİ"

Prof. Dr. Güneş koronavirüsle mücadelenin kahramanlarının yorulduğunu belirtti. Prof. Dr. Güneş vaka sayılarının artmaya başladığını ifade ederek, şu paylaşımda bulundu:

"Artık vicdani sorumluluk vakti. Koronavirüs sayıları yine artmaya başladı. Ölümler tırmanışta. Yakınlarınızı, sevdiklerimizi kaybetmeye devam ediyoruz. Yatan hasta sayısı artıyor. Resmen kızarıyoruz, keşke morarabilsek. Artık buradan klasik uyarı yapmanın bir anlamı yok galiba, sosyal medya, TV kanalları, her platformda ve duyarlı her kesim, kişi ve kurumlar tarafından gerekli uyarılar fazlasıyla yapılıyor. Denetimler yapılıyor. 1 yıldır maske, mesafe, hijyen deniliyor.

"MASKE, SOSYAL MESAFE, HİJYEN DEMİYORUZ ARTIK"

Uyarılar dikkate alınıyor mu veya etkili oluyor mu? Hayır! Sebebini bilmem ama galiba iyi bir empati yapmak gerekiyor. Çünkü sağlık çalışanları, diğer bir ifadeyle koronavirüs savaşçıları yoruldu. Zihnen, bedenen, psikolojik olarak. Bu savaşçılar biraz empati ve vicdani muhasebe rica ediyorlar. Dışarı çıkarken, kafelerde zaman geçirirken, caddelerde yürürken, alışveriş yaparken, eğlenirken mücadelenin kahramanlarını hatırlayın. Maske demiyorum artık, sosyal mesafe demiyoruz artık, hijyen demiyorlar artık. Empati yapın diyorlar, vicdani muhasebe yapın diyoruz, artık biraz insaf diyorum. Çünkü yorulduk, yorulduk yorulduk."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    kimin umrundaki bizim millete laf anlatmak duvara laf anlatmakla aynı şey
    Cevapla
  • mesafe 3 yıl önce Şikayet Et
    lüx yatlarada kısıtlamayı ihlal edenler maskesiz sokakalarda dolaşanlar kul hakkı yiyor.
    Cevapla
  • yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten yazdığına sen inanıyormusun acaba, yok asker uğurlaması, yok nişan, yok düğün, yok mevlüt , yok taziye kimsenin umurunda değil ancak bir yakınını kaybedince ciyaklamaya başlıyorlar, adamlar asker uğurluyoruz diye 50 kişi ne mesafe var ne maske var bu ne la, utanma yok arlanma yok, insaf yok, vicdan yok yok oğlu yok , azan belasını bulur.
    Cevapla
  • Aile hekim 3 yıl önce Şikayet Et
    Her mahallede aile hekimlerimiz var en azından kısıtlama saatlerinde evlerinde herkesin ateşi ölçülse sağlamlarla çürükler ayrılsa.Ateşi yüksek olanlara hızlı test yapılsa.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    vicdan yok ki bunlarda..Bir kişinin ölümüne sebep olursam diye düşünmüyor ya da umursamıyor vicdansızlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü