Yetişkin nüfusun yüzde 22'sinde görülen hastalık: Reflü!

Sivas Numune Hastanesi'nde Gastroenteroloji Uzmanı Uzman Dr. İhsan Habiboğlu reflünün yetişkin nüfusun yüzde 22 'sinde görüldüğünü belirtti.

Yetişkin nüfusun yüzde 22'sinde görülen hastalık: Reflü!
Yetişkin nüfusun yüzde 22'sinde görülen hastalık: Reflü!
GİRİŞ 27.03.2021 09:13 GÜNCELLEME 27.03.2021 10:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Reflü gün içinde yenilen içilenlere bağlı olarak mide de oluşan acı tat, ekşime gibi sonuçlarla kendini gösterir. Uzmanlar reflünün görülme sıklığının yetişkinlerde yüzde 22 dolaylarında seyrettiğini söyleyerek bazı besinlerin tüketimine karşı uyardı. Aşırı yağlı, tuzlu, ekşi besinler, kızartmalar, sigara, alkol gibi mideyi yoran besinler tüketildiğinde reflü ihtimali de artacak.

Karaciğeri temizleyen 5 besin



Reflü göğüs ağrısına neden oluyor

Reflü hastalığı asit, safra ve mukustan oluşan mide salgılarının yemek borusu veya ağıza kadar yer değiştirmesiyle ağıza kadar gelen acı tat ve yiyecek hissi ile kendini göstermektedir. Habiboğlu, erişkin nüfusunun yaklaşık yüzde 22’sinde reflü görülebileceğini belirterek, “Reflü hastalığı genellikle göğüs ağrısına neden olduğu için kalp veya göğüs hastalıkları ile sıklıkla karıştırılmaktadır. Reflü’nün en yaygın tipik belirtisi göğüs bölgesinde yanma hissidir. Diğer reflü belirtileri arasında midede yanma, ekşime ve ağızda acı bir tat hissedilmesidir. En sık görülen atipik reflü belirtileri arasında sinüzit, kuru öksürük, ağız kokusu, seste kısılma ve diş çürümesi gibi bulgular görülmektedir” dedi. 
 


Fast food, kızartma, sigara, alkol...

Reflü tedavisinde en mühim etkenin yaşam tarzının değişmesiyle başladığını söyleyen Habiboğlu, “Özellikle tanı konan hastalarımızın sigara ve alkolden uzak durması gerekmektedir. Bunların yanı sıra baharatlı yiyecekler, fast-food gıdalar, kızartmalar, domatesli ve salçalı yiyecekler, soğan, sarımsak, çikolata ve kahve tüketmekten mutlaka kaçınılmalıdır” dedi.
                                         

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Selam ve dua ile 3 yıl önce Şikayet Et
    Kalite tahin ,çiğ patates yemek , havuç suyu doğal ve en kuvvetli ilacıdır ,reflü ataklarını 5 dakikada durdurur devam edersen reflü biter
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Evt çiğ sarımsak kuru soğan berbat ediyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası