Son dakika haberi: BioNTech aşısı uygulamaya başladı

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında BioNTech aşısı vatandaşlara uygulanmaya başlandı.

Son dakika haberi: BioNTech aşısı uygulamaya başladı
Son dakika haberi: BioNTech aşısı uygulamaya başladı
GİRİŞ 02.04.2021 10:21 GÜNCELLEME 02.04.2021 11:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında BioNTech aşısı vatandaşlara uygulanmaya başlandı.

Türkiye'de başarılı şekilde yürütülen aşı çalışmalarına, BioNTech aşısının da dahil oldu. Bu kapsamda BioNTech aşısı vatandaşlara uygulanmaya başlandı.

Türkiye'ye getirilen ve Sağlık Bakanlığı depolarına yerleştirilen 2,8 milyon doz BioNTech aşısı, tasarlanan özel odalarda eksi 80 derecede saklanıyor.

Sevk edilen aşı sayısı nisanda 4,5 milyon doza ulaşacak. Ayrıca 30 milyon doz için firma ile opsiyonlu anlaşma sağlandı. Firmanın üretim kapasitesinin artmasıyla aşının Türkiye'ye getirilme çalışmaları da devam edecek.

RANDEVU ALIRKEN AŞI SEÇİLEBİLECEK

"YENİ TEDARİK KAYNAKLARIMIZ VAR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çarşamba günü gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısının ardından, aşı tedarik sürecini toplumun yakından izlediğini söyledi.

Koca, "Aşılamayı hızlandırmak için Sinovac, Biontech gibi aşıların yanı sıra artık yeni tedarik kaynaklarımız var. Farklı üreticilerle görüşmelerimiz sonucunda, yakında daha büyük alım potansiyeline sahip olacağız." ifadelerini kullandı.

"HAZİRAN SONUNA KADAR NÜFUSUN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU AŞILAMAK İSTİYORUZ"

Koca, 2 milyon 800 bin doz Biontech aşısının ellerinde olduğunu anımsatarak, şu bilgileri verdi:

"10 gün içinde bu sayı 4,5 milyon doza ulaşacak. Bu aşı her ilde belli hastanelerde uygulanacak. Mevcut aşılardan hangisini tercih edeceği kişiye bağlıdır. Aşı sırası gelenler, söz konusu hastanelerden randevu alırken aşı tercihini belirterek randevu almalıdır. Şu anda 2 Nisan Cuma günü için randevu verilmeye başlanmıştır. Hedefimiz en geç Haziran sonuna kadar nüfusun büyük çoğunluğunu aşılamaktır. Bu hedefe ulaşmak için gereken gayreti ve kararlılığı kesinlikle göstereceğiz."

UĞUR ŞAHİN: AŞI MEVCUT VARYANTLARA KARŞI ETKİLİ

BioNTech'in kurucu ortaklarından Prof. Dr. Uğur Şahin de yaptığı açıklamada, aşının denemelerinde elde edilen verilerin aşının mevcut tüm varyantlara karşı etkili şekilde koruma sağladığını, bu durumun da sürü bağışıklığı ve dünyada salgının bitirilmesi noktasında kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi.

YORUMLAR 1
  • Doctor who 2 yıl önce Şikayet Et
    İkisini de olmam. Ne çin kendi vatandaslarina o aşıyi yapıyor. Ne de uğur Şahin kendi yaptığı aşıyı vuruldu. Hepsi aynı halt.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!