Japon bilim insanları yeni diş çıkarmanın yolunu bulduklarını iddia ediyor!

Japonya'da araştırma yapan bilim insanları USAG-1 geninin etkisini engelleyerek yeni bir dişin çıkmasının mümkün olabileceğini söylüyor.

Japon bilim insanları yeni diş çıkarmanın yolunu bulduklarını iddia ediyor!
Japon bilim insanları yeni diş çıkarmanın yolunu bulduklarını iddia ediyor!
GİRİŞ 03.04.2021 17:28 GÜNCELLEME 03.04.2021 17:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Japonya'da bilim insanları yaptıkları araştırma sonucunda USAG-1 adlı bir genin etkisini engelleyerek, antikor, belirli büyüme faktörlerinin kullanılabilirliğini artırıyor ve sonunda yeni bir dizi dişin çıkmasına yardımcı olabilir.

Hindistan cevizi yağının bilinmeyen kullanım şekilleri! Diş iltihapları, nemlendirici...


Takma dişler tarih olabilir

Takma dişler, kaybedilen dişlerin yenilenmesini tetikleyen bir antikorun keşfi sayesinde artık tarih olabilir. Japon bilim insanları, dişleri yeniden büyütmenin bir yolunu bulduklarını iddia etti. USAG-1 adlı bir genin etkisini engelleyerek, antikor, belirli büyüme faktörlerinin kullanılabilirliğini artırıyor ve sonunda yeni bir dizi dişin çıkmasına yardımcı olabilir.

3 yıl vertigo zannederek önemsemedi, kolunu kesilmekten son anda kurtardı


Fareler üzerinde denemeler yapıldı

Çalışmalarını Science Advances dergisinde yayınlayan bir araştırma ekibi, dişini kaybeden farelerin genetiğini nasıl değiştirdiklerini anlattı. Bununla birlikte, hamile farelere USAG-1 antikoru enjekte edildiğinde, yavrular arasında normal diş gelişimiyle sonuçlandığı belirtildi. Ayrıca bilim insanları, antikorun tek bir uygulamayla normal farelerde tamamen yeni bir dişin büyümesini sağladığını dile getirdi.
 

Koronavirüs geçirmiş kişiler tek doz aşı olabilir mi?

Diş gelişimi için gerekli temel moleküller belirlendi

Kyoto Üniversitesi ve Fukui Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen çalışmada, gen-1 veya USAG-1 ile ilgili belirli bir antikorun, doğuştan diş sorunu olan farelerde dişlerin büyümesini sağlayabildiklerini duyurdular. Çalışmanın baş yazarlarından biri olan Kyoto Üniversitesi Tıp Fakültesi kıdemli öğretim görevlisi Katsu Takahashi, diş gelişimi için gerekli temel moleküllerin belirlendiğini söyledi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 14
  • Gül 3 ay önce Şikayet Et
    Ne zaman uygulamaya koymayı düşünüyorlar acaba insaAllah bu sene başarırlar bir an önce hep hayalimdi birgün bulacaklar diye ama izin verirler mi verselerde ne zaman herkese ulaşır.Daha birçok bulunan makinalar bile herkese ulaşmamışken
    Cevapla
  • Şakir DİNÇ 3 yıl önce Şikayet Et
    göremeden inanmıyorum
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Küresel çete en fazla iki hafta sonra bunlara da özür diletir. İranlı bilimadamları elektromanyetik frekanslarla insan vücudundaki Korona virüsünü birkaç saniyede tespit eden ve etkisiz hale getiren bir cihaz ürettiklerini duyurdular. İki hafta sonra çıkıp özür dilediler.
    Cevapla
  • HİÇ UMUTLANNAYIN 3 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ bir sebep bulur ve engeller, sonunda unutulur gider. Kenevir, Boraks, Klordioksit'i insanlardan saklayanlar bunu da saklar.
    Cevapla
  • cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    peki yeni disler cikarsa, dis etlerini ne yapacaklar, belirli bir yastan sonra, dis etlerindede cekilme oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek