En faydalı 7 yaz meyvesi

Meyve tüketmek her mevsimde olduğu gibi yaz aylarında da son derece önemlidir. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminler sağlıklı ve lezzetli meyvelerden alınabilir.

En faydalı 7 yaz meyvesi
En faydalı 7 yaz meyvesi
GİRİŞ 21.05.2021 08:44 GÜNCELLEME 21.05.2021 08:45

Yaz aylarının ve sıcak havalarının vazgeçilmezi olan meyveler faydalı oluşu ile de insanlar tarafından tercih ediliyor. Hem birbirinden lezzetli hem de vücuda inanılmaz faydaları olan meyveleri tüketerek yazın da bağışıklığı güçlü tutmak mümkündür. Özellikle koronavirüs salgını sürerken sağlığa faydalı meyve ve sebze tüketmek de çok daha önemli hale geldi. Karpuz, kavun, şeftali gibi sulu meyveler de tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan su miktarı karşılanacağı gibi gerekli vitamin, mineraller de bu şekilde karşılanmış olur.
 

Baharatlar şifa oluyor! Bağışıklığı güçlendiriyor, koronaya karşı koruyor


En faydalı 7 yaz meyvesi

  • Karpuz: Yaz denilince akla ilk gelen meyvelerden biri olan karpuz yoğun miktarda su içerdiğinden sıkça tercih edilir. Özellikle sıcak yaz günlerinde susuzluğu gidermek için tüketilen karpuz hem lezzetli hem de sağlıklıdır. Ayrıca içeriğinde bulunan A ve C vitamini, potasyum, magnezyum, likopen ve antioksidan sayesinde toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sindirim dostu ve böbreklerin sağlıklı şekilde çalışmasını sağlayarak kanser oluşumunu da engeller. 


  • Kavun: Kavun karpuz gibi yaz mevsiminin en sulu yaz meyveleri arasındadır. İçeriğindeki A ve C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek göz, kalp ve cilt sağlığını korur. Ayrıca içeriğindeki beta karoten sayesinde antioksidan özellik gösterir.


  • Erik: Erik ekşi tadı ve eşsiz lezzetiyle neredeyse sevmeyeni olmayan meyvelerden biridir. A, B, C, K vitamini ve birçok mineral ve antioksidan içerir. İçerdiği yüksek antioksidan sayesinde detoks etkisi göstererek anti-aging rol oynar. İştahı açarak sindirime yardımcı olur ve hazmı kolaylaştırır.


  • Kayısı: Kayısı içerdiği pek çok yararlı vitamin ve minerale ek olarak kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor ve lif sayesinde kemik ve diş sağlığı açısından önemlidir. Ayrıca uzun vadede kemik erimesini engellediği de söylenir. Ancak kayısının en çok bilinen faydası şüphesiz bağırsakları çalıştırarak, hazmı kolaylaştırmasıdır.


  • Şeftali: A ve C vitamini zengini ve potasyum deposu şeftali bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı korur. Posa içeriğiyle bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve sıcak havalarda tansiyon dengelemek için ideal bir meyvedir. Aynı zamanda idrar sökücü görevi gören şeftali böbrekleri ve safra kesesini de düzenli çalıştırır.


  • Kiraz: Kiraz yüksek lif içeriği ve antioksidanlar sayesinde çokça tüketilen yaz meyvelerinden biridir. İçeriğindeki A, C vitamini ve potasyum sayesinde kanser hastalıklarını önleyerek kalp sağlığını da korur. Tansiyonu düzenleyerek idrar sökücü görevi görür.


  • Çilek: Diğer yaz meyveleri gibi vitamin, mineral deposu olmasının yanı sıra kalsiyum ve potasyum açısından da zengindir. Antioksidan olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı koruyuculuk sağlar.


KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak