Aydın'da 'aşı ikna ekipleri' aşıdan korkan yaşlı çifti ikna etti

Aydın Bozdoğan'da koronavirüs aşı çalışmaları kapsamında kurulan aşı ikna ekipleri aşıdan korkan yaşlı çifti aşı olmaya ikna etti.

Aydın'da 'aşı ikna ekipleri' aşıdan korkan yaşlı çifti ikna etti
Aydın'da 'aşı ikna ekipleri' aşıdan korkan yaşlı çifti ikna etti
GİRİŞ 22.05.2021 14:30 GÜNCELLEME 22.05.2021 14:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Aydın Bozdoğan İlçe Sağlık Müdürlüğü hekimlerinden aşı ikna ekibi sorumlusu Dr.Onur Ergin Bozdoğan’a bağlı Akçay Mahallesi'nde ikamet eden 73 yaşındaki Mehmet Nigiz ve 68 yaşındaki Fatma Nigiz çiftine ulaştı.  Ekipler sıraları gelmiş olmasına rağmen aşıdan korku ve çekincelerinden dolayı uzun bir süre ikna olmayan çiftin evine gelerek aşı olmaları için ikna etti. Vatandaşlara aşı yapmak üzere evlerine giden ekibe İlçe Sağlık Müdürü Yasemi Sarıçiçek’te eşlik etti. Sağlık personeli Dilek Kaya tarafından aşıları yapılan çift, “Çok şükür herhangi bir acı hissetmedik. Biz korkuyorduk ama korkumuzu yendik. Herhangi bir acı olmadı. Kimse korkmadan aşısını yaptırabilir" dedi

Uzmanı uyardı: Toplumun yüzde 75'i aşılanmazsa aşılama boşa gidebilir!


Aşı ikna ekiplerimiz kararlılıkla çalışmaya devam ediyor

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yasemi Sarıçiçek programın ardından yaptığı açıklamada, "Bozdoğan'da aşı oranımız gayet yüksek. Aşı sırası geldiği halde aşı olmayı geciktiren vatandaşlarımızla aşı ikna ekiplerimiz bire bir temasa geçiyor. Özellikle Covid-19 olduğunda hastalık süreci daha ağır seyretme ihtimali yüksek olan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşı takibiyle yakından ilgileniyoruz. Hastaneye ve aile sağlığı merkezlerimize gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımızı evinde aşılıyoruz. Muhtarlarımız ve diğer kurumlarımızın da katkıları ile ilçemizde pandemi sürecini vatandaşlarımızı en az etkileyecek hale getirmeye çalışıyoruz. İnşallah hep beraber daha güzel günlere kavuşacağız" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Millet 2 yıl önce Şikayet Et
    ali65üstü katılıyorum .Önce virüsü getirenlerin turist olduğuna bir ikna olsunlar. asya mutantı, ingiliz mutantı, ortadoğu mutantı, brezilya mutantı, hindistan mutantı zavallı gariban halkı evinden bile çıkarmadınız, virüsü nerde kapa ki. zavallı milletim. Reis sor artık bunlara hesabını..
    Cevapla
  • alperrrenn 2 yıl önce Şikayet Et
    niye ikna için uğraşılır ki sırası gelene kağıt imzalatılsın virüse yakalandığı zaman devlet tarafından tedavisi yapılıp masrafları tarafımdan tahsilini kabul ediyorum diye isteyen aşı olmasın... onca kişi aşı sırası beklerken böyleleriyle uğraşmakta nedir
    Cevapla
  • ahmet tas 2 yıl önce Şikayet Et
    ikna etmeyin birakin covid olup bu dunuyadan goc etsinler, asi olmayip covid olanlari hastanelere almayin. zaten bu tipler uretim yapamadiklari icin yasamalarinda da bir gaye yok. Fransuva Mitterant ne kadar da hakli.
    Cevapla
  • ali65üstü 2 yıl önce Şikayet Et
    vürüs ve mutasyon turistlerden geldi aşı olan 65 yaş üstüne hala kısıtlamalar var seyahat yasağı toplu taşıma yasağı ama turistlere kısıtlama yok ve ayrıca 65 yaş üstündekilerin çoğunda akıllı telefon yada internet yok hes kodu bile alamıyorlar 65 yaş üstüne bu baskı nedir bunun cevabını ahirette nasıl vereceksiniz eskiden büyüklerimize sevgi ve saygı vardı biz sorumlu değiliz sorumlu turistlerdir bizi eve hapsetmeye hiç hakkınız yoktur.
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    İkna ile aşı olunuyor. Ekip bi düzeni sorgulasın salgın varsa ikna niye diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık