Aşı olduktan sonra banyo yapılır mı?

Son günlerde yapılan açıklamalardan sonra pek çok yaş ve meslek grubunun da aşılama kapsamına dahil edilmesiyle aşı olan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Aşı olan insanlar aşı olduktan sonra duş alıp alamayacaklarını merak ediyor.

Aşı olduktan sonra banyo yapılır mı?
Aşı olduktan sonra banyo yapılır mı?
GİRİŞ 17.06.2021 12:30 GÜNCELLEME 17.06.2021 12:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koronavirüs aşısına son zamanlarda çok sayıda meslek ve yaş grubunun dahil edilmesiyle birlikte her geçen gün aşılanan insan sayısı da artıyor. İnsanlar aşı oldukça bazı konuları merak eder hale geliyor. Bunlardan biri de koronavirüs aşısı sonrası banyo yapılıp yapılamayacağı, yapıldığı takdirde zararı olup olmadığı oluyor. Pek çok uzman isim de konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Aşı sonrası aşı uygulanan bölge nasıl muhafaza edilmeli? Aşıdan sonra banyo yapılır mı?

İşçi ve memurlar da aşılamaya dahil edildi!İşçi ve memurlar da aşılamaya dahil edildi!




AŞIDAN SONRA BANYO YAPILIR MI?

Prof. Dr. Dilek Arman, “Aşı olunan gün banyo yapılmamalı önerisine uymak doğru mu?” sorusuna “Aşıdan sonra duş alınmaması, kişilerin mantık yolu ile oluşturdukları bir önlem olsa gerek. Aşı sonrasında aşırı sıcak duş almak, sadece lokal reaksiyon riskini artırabilir. Ancak bunun dışında, “Herhangi bir aşı sonrası duş alınmaz” diye bilimsel bir bilgi yok. Çünkü aşı uygulaması sonrasında cilt açıklığı hızla kapanıyor, buradan vücuda mikrop girmesini beklemiyoruz” yanıtını verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    iyide bunu sağlık çalışanları söylüyor! biz demiyoruz ki...
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen doğru...Hiç bir şey olmaz ama Aşı olan yine 1 Gün sonra Banyo yapsın?.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!