D vitamini faydaları nelerdir? D Vitamini eksikliği hastalıkları...

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için vücudun ihtiyacı olan besinlerin düzenli olarak alınması gerekir. En hayati vitaminlerden biri olan D vitamini, kemik yapısının güçlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Peki D vitamini güneşten alınır mı? Güneş banyosunun faydaları nelerdir?

D vitamini faydaları nelerdir? D Vitamini eksikliği hastalıkları...
D vitamini faydaları nelerdir? D Vitamini eksikliği hastalıkları...
GİRİŞ 25.10.2021 14:44 GÜNCELLEME 25.10.2021 14:44

D vitamini vücudumuzun ihtiyacı olan hayati bileşenlerden biridir. Yeme-içme alışkanlıklarıyla karşılanabilen D vitamini, güneş ışığından da alınabilir. Direkt olarak güneş ışığı altında kalan vücut, D vitamini üretmeye başlar. D vitaminin kalsiyum ve fosfor emilimini dengeleyerek dolaylı yollardan bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Güneşten ya da yiyeceklerden vücudun ihtiyacı olan D vitaminini almak, kemik ve diş yapısının güçlenmesine yardımcı olur. 

D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? D vitamini içeren yiyecekler hangileridir?D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? D vitamini içeren yiyecekler hangileridir?

D Vitamini Faydaları Nelerdir?

Bağışık sisteminin güçlenmesi, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin eksiksiz şekilde karşılanmasına bağlı olarak gerçekleşmektedir. D vitamini de vücudun ihtiyacı olan hayati bileşenlerden olarak yeme-içme alışkanlıklarıyla karşılanmalıdır. Fiziksel sağlıktan ziyade ruhsal sağlığa da olumlu etkilere sahiptir. D vitaminin faydaları şöyledir:

  • Cilt sağlığını korur, daha canlı ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

  • İltihabın vücuttan atılmasına yardımcı olur.

  • Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. 

  • Kanser hücreleriyle savaşarak kanserin yayılmasına engel olur.

  • Daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olur. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı savaşır. 

  • Depresyonu engeller. Ruhsal sağlığı korur.

Protein eksikliği neden olur belirtileri nelerdir? Hangi besinler protein eksikliğine iyi gelirProtein eksikliği neden olur belirtileri nelerdir? Hangi besinler protein eksikliğine iyi gelir

D Vitamini Bağışıklık Sistemini Güçlendirir Mi?

D vitamini belli başlı yiyeceklerde olmasından ziyade güneşten de karşılanabilir. Güneş ışınlarından direkt olarak alınan D vitamini, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Bununla birlikte kemik yapısını sağlamlaştırarak gelişme çağındaki çocukların ve menopoz sürecindeki kadınların daha güçlü bir iskelet sistemine sahip olmasını sağlar.

Demir eksikliği belirtileri nelerdir? Demir eksiliğine ne iyi gelir? Doğal tedavi yöntemiDemir eksikliği belirtileri nelerdir? Demir eksiliğine ne iyi gelir? Doğal tedavi yöntemi

D Vitamini Eksikliği Nasıl Giderilir?

D vitamini eksikliğinin tespit edilmesi halinde kişinin düzenli olarak D vitamini kaynağı besinleri tüketmesi gerekir. D vitamini içeren gıdalar biraz az olduğundan ölçülü ve doğru miktarda tüketilmesine ve vücudun ihtiyacı olan D vitaminini karşılamaya özen göstermek gerekmektedir. Gıdalardan alınmasının yanı sıra, her gün düzenli olarak güneşlenmek, özellikle kemiklerin güneş ışığında tutmak, iskelet yapısının güçlenmesine yardımcı olurken D vitamini eksikliği de en doğal şekilde karşılanmış olmaktadır. Güneşten en iyi ve verimli şekilde D vitamini almak için avuç içlerinin güneşe tutulması tavsiye edilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı