Mersin'de aşı rekortmeni hemşire konuştu: Bakan Koca'nın paylaşımı motive etti

Mersin'de görev yaptığı aile sağlığı merkezinde dün 323 aşı yaparak il rekoru kıran ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından paylaştığı Meryem hemşire duygularını paylaştı..

Mersin'de aşı rekortmeni hemşire konuştu: Bakan Koca'nın paylaşımı motive etti
Mersin'de aşı rekortmeni hemşire konuştu: Bakan Koca'nın paylaşımı motive etti
GİRİŞ 19.06.2021 13:26 GÜNCELLEME 19.06.2021 14:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan hemşire Meryem Mavi, dün kentte en çok aşıyı yaparak, rekor kırdı. 323 aşı vuran Mavi'yi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da sosyal medya hesabından paylaştı. Koca, "Mersin'de bugün en çok aşıyı hemşire Meryem Mavi yaptı. 323 aşı yapan hemşire arkadaşımız Mersin Şehir Hastanesinde görevli. Meryem hanım ve doktor olan eşi salgının zor günlerinde Covid-19'a yakalanmıştı" yazısıyla hemşireyi paylaşırken, çalışmaya devam eden Mavi, bugün duygularını gazetecilerle paylaştı.  

 

Beraber ölmek için dua ettiler, 3 saat arayla vefat ettilerBeraber ölmek için dua ettiler, 3 saat arayla vefat ettiler

 
BAKAN KOCA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Mavi, aşılamaya Ocak ayında başladıklarını söyledi. O dönemden beri aşı polikliniğinde çalıştığını belirten Mavi, "Daha öncede eşimle birlikte korona virüse yakalandık. Çünkü ikimizde Covid servislerinde çalışıyoruz. Aralık ayında bu virüse bizde yakalandık. Hemde çok ağır geçirdik. Atlattıktan sonra yeniden çalışmaya devam ettik. Dün de çok yoğun bir gündü. 323 aşı yaptım. Bakanımızda sağolsun paylaşım yaptı. Bu tip paylaşımlarla motivasyonumuzu da artırıyor zaten. Ben ve tüm arkadaşlarım yoğun bir şekilde çalıştık. Aylardır da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye'nin 4 bir yanında bütün arkadaşlarımız zaten bu rakamlarda aşı yapıyorlar. Bizim ki görüldü, paylaşıma değer bulundu. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum, bizi de motive etti" dedi. 


 
EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMASI MEMNUN ETTİ

Paylaşımdan sonra çok güzel tepkiler aldığını belirten Mavi, "Paylaşımdan sonra zaten herkes aramaya başladı, benim de öyle haberim oldu. Mutlu oldum, heyecanlandım. Tabi ilk gördüğümde gurur duydum. Herkesin aşıya ilgi göstermesini istiyoruz. Biz yoğun bir şekilde çalışmaya hazırız zaten. Aylardır yoğun bir şekilde çalışıyorum. Bu şekilde çalışmaya razıyız. Yeter ki bu virüsten kurtulalım. Halkımızda ilgi gösteriyor. Bu aşılama bir ekip işi. Aşı birimimiz çok güzel koordine olmuş bir biçimde. Tüm arkadaşlarımız adına paylaşımdan dolayı gurur duydum. Bu şekilde emeklerimizin görülmesi bizi mutlu etti. Dün gerçekten aşırı yoğundu bir an tedirgin olduk ama üstesinden geldik. Zaten yan odadaki arkadaşımı bile akşama kadar görmüyorum yoğunluktan. Güzel bir şekilde çalışıyoruz. Pandeminin bitmesine ufakta bir katkımız oluyorsa mutlu oluruz" şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ne yav ben hemşire yada hemşir değilim övmeye gerek yok verin o aşıyı ben 81 milyona yapayım övgüde isdemem reklamda olmak isdememsanki sırtında odun taş taşıyor verin ben günde 1 milyon kişi sıraya girsin yada tektek ev ev girim yapip çıkım bu nedir arkadaş övgü cart urt bana ters ağaşimdi bu aşıyı vurdu 1 ay sonra diyleim aşıdaki bi özellikden herkes öldü ne olcak yada 1 sene sonra hiç çocuk olmadı ne olcak
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    323 çok az insan istese 1000 aşı yapar
    Cevapla
  • maremer 2 yıl önce Şikayet Et
    nasıl yapar matematiğini anlat ta bilellim? sekiz saat çalışıyor, saatte 40 aşı yapıyor. birbuçuk dakika da bir aşı. hiç nefes almasa, vatandaşlar sırada kolları açık beklese bile dediğin sayının yarısına varamaz. Hemşiremizin eline koluna sağlık vurduğu aşılar şifa olsun Rabbimin izniyle inşallah.
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    bir aşıyı ortalama bir dakikada yapsa, hiç ara vermeden 323 aşı için 6 saat gerekir, bence sağlıklı ve güvenli bir çalışma değil, güvenli bir şekilde aşılamaya en az iki üç dakika gerekli, kısacası ben bu bayana aşı olmayı tercih etmem.
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Hepinizden Razı Olsun Sağlıkcı Bacılarımız Ve Abilerimiz
    Cevapla
  • Ferhat 2 yıl önce Şikayet Et
    3600 yıpranma seyyanen zam döner eşitliğnden bahset az da bakanım MEB ek dersi tüm öğretmenlere aldı Sağlık Bakanlığı eşitliği sağlamış değil ikiside 657 devlet memuru
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenler yatış 5500 iyi bir maaş
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    ben asgari ucretle calisiyorum vozunuz ne zmana doyacak
    Cevapla
  • ömaska 2 yıl önce Şikayet Et
    İkinizde haklısınız ama böyle karşılaştırma yapmak doğru değildir biri diğerinin alternatifi değildir tüm meslekler insanlığa hizmet ettiği sürece kutsaldır. Keşke tüm kesimler maddi anlamda karşılığını alabilse ama ülkenin durumunda ortada. Allah devletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Kalen 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenle derdiniz ne anlamadım. 25 yıllik öğretmenim maaş 5500 tl. Ek dersim 700 tl. Lise mezunu yeni başlamış polis, hemşire hatta bekçi bile bizden daha fazla alıyor. Bırakın bu işleri. Sağlık çalışanlarının bir kısmının özellikle bu dönemde ağır şartlarda çalıştığının farkındayım. Fakat hak talep etmenin yolu bu değil.
    Cevapla
  • Ahmed can 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet 3600 sözu verildi .ama yerine getirilmedi. Bunun yaninda saglik çalisanlarina bir süru maas veriliyor .daha doymuyorlar ...sanki ne yapiyorlar. Begenmezlerse .bıraksinlar .saglikci olupda atanamayan piyasada çok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi