Ordu'da anasınıfı öğretmeni organik yumurta üretiyor, Dubai ve Almanya'ya ihraç ediyor!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde halk eğitim merkezinde aldıkları kurs sonrası 4 yıl önce tavuk çiftliği kuran çift ürettikleri yumurtaları Dubai ve Almanya'ya ihraç ediyor

Ordu'da anasınıfı öğretmeni organik yumurta üretiyor, Dubai ve Almanya'ya ihraç ediyor!
Ordu'da anasınıfı öğretmeni organik yumurta üretiyor, Dubai ve Almanya'ya ihraç ediyor!
GİRİŞ 19.06.2021 09:17 GÜNCELLEME 19.06.2021 09:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fatsa ilçesi Güvercinlik Mahallesi’nde yaşayan Özge Arslan ve eşi Uğur Arslan, halk eğitim merkezlerinde tavukçuluk ve yumurta üretimi üzerine kurslar aldı. 2017 yılında aldıkları destek ile tavuk çiftliği kuran çift, sonrasında da kapasite artırma desteği ile burayı büyüttü. Burada 2 bin civarı tavuk ile organik yumurta üreten çift, diğer üreticilerden de fason olarak satın aldıkları yumurtaları, 6 aydır ise Dubai ve Almanya’ya ihraç ediyor. Arslan Çifti, bu sektörde herkese yardımcı olabileceklerini belirtiyor. 

24 yaşındaki taksici Seda'yı görenler şaşırıyor!24 yaşındaki taksici Seda'yı görenler şaşırıyor!



ANA SINIFI ÖĞRETMENİ TAVUKÇULUK YAPIYOR


Ana sınıfı öğretmenliği bölümünden eğitim alan Özge Arslan, organik yumurta üretimini sevdiğini belirterek, “Ana sınıfı öğretmenliği mezunuyum ama işimi yapmıyorum, tavukçuluk yapıyorum. Halk Eğitim Merkezi’nde aldığım kurslar sayesinde tavukçuluğa özendim. Öncelikle ‘Genç Çiftçi’ desteği ile sonrasında da DOKAP’ın kapasite artırım desteği ile çiftliğimizi büyüterek, bu hale getirdik. Yaptığımız iş organik yumurta üreticiliği. Fatsa ve Ordu Bölgesi’nden diğer üreticilerimden de organik yumurta alıp fason bir şekilde satıyoruz. Büyük firmalar ile anlaşmalıyız, son 6 aydır ihracat da yapıyoruz. Dubai ve Almanya’ya da ihracatımız başladı” dedi. 



YUMURTALARI İHRAÇ EDİYORLAR

Uğur Arslan ise eşi ile birlikte halk eğitim merkezlerinde aldıkları kurs sonucu bu işe severek başladıklarını ve organik yumurta ürettiklerini ifade ederek, “Sonrasında çiftliğimizi büyüterek devam ettik. Aynı zamanda bu işin toptanına da başladık. Biz, toptan bir şekilde yumurtaları alıp ihraç ediyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Angaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yumurtaymış arkadaş herkes üretiyor ama marketlere bir türlü yansımıyor
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    tavuk işkence merkezi gibi. Adım atacakları yer yok. İzin verilmemeli bu şartlara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...