Korona yüzünden 2 ay yoğun bakımda kaldı, doğum gününde taburcu oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki evli, 2 çocuk 3 torun sahibi Zehra Akar 2,5 ay önce öksürük ve solunum sıkıntısıyla hastaneye başvurdu. Akar koronavirüs nedeniyle 2 ayı yoğun bakımda olmak üzere 2,5 ay hastanede kaldı..

Korona yüzünden 2 ay yoğun bakımda kaldı, doğum gününde taburcu oldu
Korona yüzünden 2 ay yoğun bakımda kaldı, doğum gününde taburcu oldu
GİRİŞ 13.07.2021 15:46 GÜNCELLEME 13.07.2021 16:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bodrum'da yaşamını sürdüren 60 yaşındaki evli ve 2 çocuk, 3 torun sahibi Zehra Akar, yaklaşık 2,5 ay önce öksürük ve solunum sıkıntısı şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesi’nin acil servis bölümüne geldi. Akar’ın korona virüs testinin pozitif çıkması sonucu, tedavi altına alındı. Durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilen Akar’ın tedavisi yaklaşık 2 ay bu şekilde devam etti. Zehra Akar, doğum günü olan 26 Haziran günü uyandı. Doğum gününde yeniden dünyaya gelen Akar’ın 2 gün sonra da hastanede doğum günü kutlandı.

Adıyaman'ın Tut ilçesi aşılamada Türkiye ortalamasının üstüne çıktı!Adıyaman'ın Tut ilçesi aşılamada Türkiye ortalamasının üstüne çıktı!


75 GÜN SONRA HASTANEDEN TABURCU OLDU

Yaklaşık 75 gün sonra hastaneden taburcu olan hastayı, kovid servisi çıkışında ailesi ve sağlık çalışanları alkışlarla karşıladı. Alkışlarla servisten çıkan Zehra Akar’ın oldukça mutlu olduğu görüldü. Doğum gününde tekrar dünyaya geldiğini söyleyen Zehra Akar, “Diyecek bir şey bulamıyorum. Doğduğum gün tekrar dünyaya geldim. Doktorlar, hemşireler, personeller, kim baktıysa hepsine teşekkür ederim. Çok güzel ilgilendiler. Çok güzel baktılar. Onların çabasıyla,
kendi çabamla iyileşmeye çalıştım”
diye konuştu.



HAYATA YENİDEN GELDİ

Zehra Akar’ın oğlu Semih Akar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek şunları dile getirdi: “Annem yeniden hayata geldi. Kötü günlerimiz geçti, iyi günlerimiz geçti. Doktorlarımızdan, hemşirelerimizden, bakıcılarımızdan Allah razı olsun. Yeniden bir hayata kavuştu. 1 Mayıs’tan beri hastanede yatıyordu. O günler baya bir kötü süreçti. Allah kimseye göstermesin. İnşallah bu günleri tekrar yaşamayız.” 



2 AYLIK TEDAVİ SÜRECİ OLDU

Anestezi ve reanimasyon uzmanı Zafer Güçlü de hastanın geçirdiği süreçler ile ilgili bilgiler aktararak şunları ifade etti: “Zehra hanım önce solunum sıkıntısı ve öksürük şikayetleriyle acil servise geldi. İlk müdahalesini acil servisteki hekim arkadaşlarımız yaptı. Daha sonra kovid servisine yatırılan hastanın durumu kötüleşti, ağırlaştı. Biz hastamızı yoğun bakımımıza aldık, entübe ettik ve mekanik ventilatör desteği sağladık. 2 ay zarfında uzun bir tedavi süreci geçirdi. Hastanede kaldığı süre toplamda 75 güne yakın. Bu sürenin sonunda şifayla taburcu ettik.” 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • ali murat 2 yıl önce Şikayet Et
    96 yasında babamda kovitten 16 nisan da yattı hala hastanede yatıyor bayram nedeniyle 14 temmuzda taburcu olacak kovitten kurtuldu fakat yapmıs oldugu tahribatlardan tam düzelemedi yaklasık 3 ay tedavi gordü mevlam tüm hastalarımıza şifalar versn
    Cevapla
  • rizeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ailesine bağışladı , geçmiş olsun, ailenizle sevdiklerinizle mutluluklar dilerim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!