Arkadaş tavsiyesiyle ekmeye başladığı lavanta tarlasında, günde 100 ziyaretçi ağırlıyor!

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Küçükyayla köyünde arkadaşının önerisiyle lavanta üretimine başlayan Dilek Kara'nın ektiği lavanta tarlaları ziyaretçi akınına uğruyor..

Arkadaş tavsiyesiyle ekmeye başladığı lavanta tarlasında, günde 100 ziyaretçi ağırlıyor!
Arkadaş tavsiyesiyle ekmeye başladığı lavanta tarlasında, günde 100 ziyaretçi ağırlıyor!
GİRİŞ 14.07.2021 13:33 GÜNCELLEME 14.07.2021 13:43

Mor rengin doğayla buluştuğu Vize ilçesinin Küçükyayla köyünde, arkadaşının önerisiyle lavanta üretimine başlayan Dilek Kara, 14 dönüm tarım arazisinin 2 dönümüne lavanta ekerek kendi markalarını kurdu. 2019 yılının ekim ayında ilk ekimlerini gerçekleştiren çift 2 yıldır tarlalarına baktıklarını ifade etti. Bu yıl ikinci seneleri olduğunu dile getiren Dilek Kara, yağmurlardan dolayı tarlayı ziyaretçilere geç açtıklarını, 1 Temmuz'da pandemi önlemlerinin gevşetilmesiyle birlikte hafta sonu yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu vurguladı.

Hindistan'da bir kişi hastalığı yüzünden yılda 300 gün uyuyor!Hindistan'da bir kişi hastalığı yüzünden yılda 300 gün uyuyor!



 
AİLESİNİN ARAZİSİNE EKİM YAPARAK BAŞLADI

Arkadaşının Edirne’deki lavanta günlerinden bahsetmesiyle birlikte bu konu ilgili araştırma yapmaya başladığını belirten Kara, eşiyle birlikte aile arazisine lavanta ekerek üretime başladıklarını söyledi. Küçükyayla küçük bir köy olmasına rağmen manzaranın güzelliğinden yararlanarak bu araziye ekim yapan çift, gelen ziyaretçilerden tam not alıyor. İlaç sanayisine kullanılan Lavanla angustifoliadu cinsi lavanta üretimi yaptıklarını ifade eden Kara, “Tıbbi anlamda kullanılan lavanta cinsi, Eşim Almanya’ya iş için gittiğinde marketlerde bu cinsten uyku hapı yapıldığını görmüş. Buradan elde ettiğimiz lavanta yağı düzenli olarak kullanılıp yastığa damlatıldığında uykusuzluğa iyi geliyor. Bu bir tıbbi aromatik yağ, kas ağrıları, sivrisinek ve arı sokmalarına da iyi geliyor” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?