Hindistan'da bir kişi hastalığı yüzünden yılda 300 gün uyuyor!

Hindistan'ın Nagaur şehrinde yaşayan 42 yaşındaki Purkharam isimli kişiye 23 yıl önce eksen hipersomnisi teşhisi konması sebebiyle ayda 25 gün kesintisiz uyuyor. Yılın 300 gününü uyuyarak geçiren adam uyurken beslenip yıkanıyor.

Hindistan'da bir kişi hastalığı yüzünden yılda 300 gün uyuyor!
Hindistan'da bir kişi hastalığı yüzünden yılda 300 gün uyuyor!
GİRİŞ 14.07.2021 12:48 GÜNCELLEME 14.07.2021 12:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hindistan’ın Rajasthan eyaletindeki Nagaur şehrinde 42 yaşındaki Purkharam isimli Hint, yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle yılda 300 gün uyuyor. 23 yıl önce eksen hipersomnisi olarak bilinen nadir bir uyku bozukluğu hastalığına yakalanan Purkharam’ın uykuya daldığında 20 ila 25 gün kesintisiz uyuduğu belirtildi.

Fil hastalığına yakalanan Nijeryalı kadın sağlığına Türkiye'de kavuştu!Fil hastalığına yakalanan Nijeryalı kadın sağlığına Türkiye'de kavuştu!


AİLESİ UYURKEN YIKAYIP BESLİYOR

Bhadwa köyünde yaşayan 42 yaşındaki Purkharam'ın, uykuya daldıktan sonra kesintisiz uyuduğu için ailesinin onu uyurken yıkadığı ve beslediği bildirildi. Purkharam, kesintisiz 25 gün uyuduğu için işlettiği bakkal dükkanını ayda sadece 5 gün açabiliyor.



UYUMA SÜRESİ HER GEÇEN GÜN ARTTI

23 yıl önce 15 saat kesintisiz uyuyarak başlayan ve ailesi tarafından uyandırma zorluğu çekilen Hindistanlı, doktora gittikten sonra nadir görülen hastalığa yakalandığı ortaya çıkarken, uyuma süresi her geçen gün arttı. Purkharam, tedavi görmesine ve aşırı uyumasına rağmen vücudunun çoğu zaman yorgun olduğunu ve üretkenliğinin neredeyse sıfır olduğunu söyledi. Ayrıca şiddetli baş ağrıları gibi birçok semptom gösterdiğinin altını çizdi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 7
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Tedavisi olmayan hiçbir hastalık yoktur. Fakat bu Eflatun, Aristo, Hipokrat, Galen... gibi dinsizlerin çakma peygamberleri olan, rönesans çömezlerine biat etmiş, metafizik yoksunu aklın kulu olmuş zavallıların bileceği iş değildir.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu en azından yatarak uyuyormuş .. Bizimkiler ayakta bile uyuyor :))
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    En iyisini yapıyor gibi.
    Cevapla
  • DiriliŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Derinlemesine parazit araştırması ve tedavisi yaptırsın, belki faydası olur
    Cevapla
  • modafinil 2 yıl önce Şikayet Et
    uykuya karşı en etkili ilaç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?