Sağlıklı su en düşük 7.4 ph değere sahip olmalı

Dahiliye Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit sağlıklı ve kaliteli su tüketmek adına en düşük 7.4 ph değeri olan suların tercih edilmesi gerektiğini belirtti..

Sağlıklı su en düşük 7.4 ph değere sahip olmalı
Sağlıklı su en düşük 7.4 ph değere sahip olmalı
GİRİŞ 10.08.2021 10:29 GÜNCELLEME 10.08.2021 10:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit, "Hayatın temel yapıtaşı olarak bildiğimiz suya bilgi kirliliği karıştı. İçilen suyun temizliği ve güvenirliliğini sorgulamaya önce PH derecesinden başlanmalı, zayıflatıcı özellik içinse kalite ve miktara bakılmalı. Suyun ph değeri 7'nin altında olduğunda asidik, 7 olduğunda nötr, 7’nin üzerinde olduğunda bazik (alkali) diye tanımlanır. Alkali su hücre atıkları olan serbest radikallerin yani toksinlerin nötralize edilmesini ve vücuttan daha kolay atılmasını sağlar. Alkali suyun tek başına kilo verdirici bir etkisi bulunmamasına karşı ödem atmaya daha çok yardımcı oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Reflüden korunmak için tüketilmesi gereken içecekler!Reflüden korunmak için tüketilmesi gereken içecekler!


TEK BAŞINA YETERLİ OLMAZ

Tek başına alkali su tüketimi ile kilo vermenin mümkün olmadığına dikkati çeken Yiğit, "Alkali suyun zayıflatıp zayıflatmadığı en çok merak edilen konulardan biri. Sırf kilo vermek adına tek başına alkali su tüketmek doğru değildir. Alkali su sadece zayıflamanıza yardımcı olur. Düzenli olarak egzersiz ile beraber dengeli beslenmezseniz sağlıklı kilo veremezsiniz." ifadelerini kullandı.



KİLO VERMEDE FAYDALI

Suyu kaynatıp soğutularak içilmemesi gerektiğini vurgulayan Yiğit, bu yöntemin sudaki kalsiyum ve magnezyum olmak üzere çeşitli minerallerin çökmesine neden olarak mineral kaybına yol açtığını belirtti. Yemeklerden yine 10-15 dakika sonra tüketilen su sindirimi kolaylaştırarak kabızlığı önlediğini belirten Yiğit, "Başlıca bu etkileri ile kilo vermede faydalıdır. Paketlenerek tüketime sunulmuş sular gerekli kontrollerden geçtikleri için güvenilirdirler ve kaynatılmalarına gerek yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Karaciğer sağlığı için dikkat etmeniz gereken 10 kuralKaraciğer sağlığı için dikkat etmeniz gereken 10 kural


YEMEKLERDEN ÖNCE TÜKETMEK TOKLUK HİSSİ VERİR

Yiğit, şunları kaydetti: "Su metabolizmayı hızlandırır. Yemeklerden 10-15 dakika önce tüketilen su tokluk hissi verir ve daha çabuk doymamızı sağlar. Yemeklerden yine 10-15 dakika sonra tüketilen su sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler. Başlıca bu etkileri ile kilo vermede faydalıdır. Yalnızca tükettiğimiz su miktarı değil, kaliteli su tercihi de sağlığımız için önemli. Günde yaklaşık 2 ila 2.5 litre kadar su tüketmeliyiz. Yaz aylarında sıcaklık nedeni ile su kaybımız daha çok olduğundan bu miktarı 3 ila 3.5 litreye kadar çıkarabiliriz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Muhterem 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bilgiler Yemeklerden sonra 2saat su içmek zararlidır Sünnete aykıridır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'