1 aylık su diyetiyle 20 kilo verebilmek mümkün

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik su diyeti hakkında önemli açıklamalar yaptı. Doktor kontrolünde yapılacak su diyetinin birçok hastalığın tedavisinde uygulanabildiğini söyleyen Çelik 1 aylık su diyetiyle 20 kilo verilebileceğini söyledi..

1 aylık su diyetiyle 20 kilo verebilmek mümkün
1 aylık su diyetiyle 20 kilo verebilmek mümkün
GİRİŞ 04.10.2021 11:07 GÜNCELLEME 04.10.2021 11:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uzmanlar günlük en az 2,5 litre su tüketiminin sağlıklı bir yaşamın önemli faktörlerinden birisi olduğunu vurguluyor. Su tüketiminin vücuda sağladığı olumlu etki kadar diyete de yardımcı olduğu belirtiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, su diyeti hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. Çelik, su diyetinin hem kilo vermede hem de birçok hastalığa karşı önemli bir tedavi olduğunu söyledi. 

Uzmanlar uyarıyor: Koronavirüs ve grip ikiz pandemiye yol açabilirUzmanlar uyarıyor: Koronavirüs ve grip ikiz pandemiye yol açabilir


KRONİK HASTALARDA UYGULANMAYA BAŞLANDI

Dr. Çelik, "Su diyeti tedavisini kronik hastalığı olan hastalar için uygulamaya başladım. Su diyeti birçok hastalığın tedavisinde uygulanabiliyor. Örneğin; migren, fibromiyalji, bağırsak hastalıkları, reflü gibi şikayetlerde su diyeti tedavisini uygulayabiliyoruz. Bu hastalıklar bir aylık su diyetiyle ortalama yüzde 90 oranında iyileşme sağlıyor" diye konuştu. 
 
1 AYLIK SU DİYETİYLE 20 KİLO VERİLEBİLİYOR

Su diyetinin kilo vermede oldukça etkili olduğunu söyleyen Dr. Çelik, “Tedavi ettiğimiz hastalardan aldığımız geri dönüşlere göre, bir aylık su diyetiyle ortalama 20 kilogram kilo verilebiliyor. Su diyetini doktor kontrolünde yapmak gerekiyor. Tedavisine başladığımız hastaları belirli günlerde kontrol ediyoruz. Su diyetiyle birlikte hastanın vücudundan ağır metaller atılmış oluyor. Daha sonra toksin ve bakteriler vücuttan atılıyor. Buna ek olarak bu süreçte vücut dinlenmiş oluyor" ifadelerini kullandı. 
 


7 BİN HASTAYA UYGULANDI

Su diyetini yaklaşık 7 bin hastaya uyguladığını belirten Dr. Çelik, “Hastalarımın büyük bir kısmı 7-8 şikayeti olan hastalardı. Bu hastaların şikayetleri yaklaşık yüzde 90 oranında geçti. Su diyetinde hastaya susadığı kadar su veriyoruz. Daha sonra hastaya en sevdiği yiyeceği soruyoruz. Örneğin hasta balı çok seviyorsa, tedaviyi su ve bal ile gerçekleştiriyoruz" dedi. 
 
SU DİYETİNE TALEP ÇOK YOĞUN

Dr. Çelik, kilo problemi olanlar için su diyeti tedavisini şöyle açıkladı: “Hastaya en çok kilo aldıran besini soruyoruz. Daha sonra bu yiyeceği hastaya su diyetiyle birlikte tüketmesini söylüyoruz. 10 gün sonra hasta bu yiyecekten uzaklaşmış oluyor. Tedavi ettiğim hastalar arasında 60 günde 40 kilo verenlerde bulunuyor. Su diyetine talep çok yoğun. Dünya genelinde ve Türkiye’de su diyetinin yayılmasını istiyorum"
 
15 YILDIR KALP HASTASIYDI

Kalp hastası Osman Durmaz da, su diyetiyle yaşadığı tedavi sürecini anlattı. Durmaz, “15 yıldır kalp hastalığı, şişkinlik ve ödem gibi problemlerim vardı. 45 gün su diyeti yaptım. Tedavi sürecinde bal ve su tükettim. Tedaviden sonra yeniden doğmuş gibi hissettim. 45 gün içerisinde 24 kilo verdim" dedi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • EKO 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık insanlar malum fiyatlardan marketten, kasaptan, manavdan, kuruyemişçiden yeterli derecede alışveriş yapamıyor. Bu diyetin çıkması iyi oldu. En azından su diyeti yapıyorum diyerek kendilerini teselli ederler. Dukan diyeti bu ülkenin şartlarına fazlaydı zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır