Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Mart ayına kadar 500 bin kişi ölebilir

Koronavirüs salgınıyla ilgili korkutan sayılar açıklanmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü acil önlem alınmaması halinde mart ayına kadar Avrupa'da 500.000 kişinin hayatını kaybedeceğini söyledi.

Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Mart ayına kadar 500 bin kişi ölebilir
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Mart ayına kadar 500 bin kişi ölebilir
GİRİŞ 22.11.2021 10:33 GÜNCELLEME 22.11.2021 10:44

BBC Türkçede yer alan haberle birlikte Hans Kluge salgının kıtadaki seyri konusunda önemli bir durum olduğunu ve çok endişeli olduğunu belirtti. Maske takma gibi önlemlerin acil olarak hayata geçirilmesi ile vaka sayısında artışın önlenebileceğini söyledi. Kış aylarına dikkat çeken uzmanlar kıtadaki bazı ülkelerin rekor düzeyde enfeksiyon oranları bildirdiğini ve tam ya da kısmi sokağa çıkma kısıtlamalarının getirildiğini belirtti. Tedavilerin uygulanması için çağrıda bulundu.

Antibiyotikler için korkutan uyarı: Ölümler kanseri geçecekAntibiyotikler için korkutan uyarı: Ölümler kanseri geçecek

NE YAPILMASI GEREKTİĞİ GAYET AÇIK

Kluge, covid-19 bir kez daha bölgemizde en büyük ölüm nedenleri arasında yer alıyor diyerek hastalıkla savaşmak için yapılması gerekenleri biliyoruz dedi. Zorunlu aşı önlemlerinin son çare olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Kluge yasal ve toplumsal tartışma yapmanın çok yerinde olacağını belirtti. Zorunlu aşı önlemlerine başvurmadan önce başka yollar olduğunu da belirterek bir özgürlük kısıtlaması değil bireysel özgürlükleri koruma amacı olduğunu sözlerine ekledi. Yeniden önlemler alınıyor. Avusturya cuma günü covid-19 aşısını yasal zorunluluk haline geleceğini açıkladı ve ilk Avrupa ülkesi olarak kayda geçti. Rekor vaka sayıları ve düşük aşı oranları gözlenen ülkede aşı olmayan kişilere pazartesi itibariyle 10 günlük sokağa çıkma kısıtlaması getirilecek. Vaka sayılarında rekor düzeyde artışın yaşandığı Almanya'da aşı olmamış kişiler kurumsal alanlara giremeyecekler.

PROTESTO YAPILDI

Hollanda Rotterdam’da dün akşam yeni covid-19 önlemlerinde aşıya karşı protesto gösterisi kontrolden çıktı. Polis otomobilleri ateşe verdi. Dükkanları yağmalayan göstericilere ateş açtı. 7 kişi olaylar nedeniyle yaralandı. Şehirde acil durum ilan edildi ve Hollanda hükümeti vaka sayılarının hızla artmasını hedef alan açıklamalarda bulundu. Geçen hafta itibarıyla kısmı kısıtlamalar yaşanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'