Havalar soğudu, şifa deposu turşu suyuna talep arttı

Hatay'da havaların soğuması ile birlikte insanlar gripten korunmak için şifa deposu turşu suyuna yöneldi. Tarihi Uzun Çarşı’da 39 yıldır şalgam ve turşuculuk yapan Mehmet Gündüz hazırladığı 6 karışımla gribe iyi geldiğini ifade etti

Havalar soğudu, şifa deposu turşu suyuna talep arttı
Havalar soğudu, şifa deposu turşu suyuna talep arttı
GİRİŞ 22.11.2021 11:53 GÜNCELLEME 22.11.2021 16:08

Ülke genelinde kış mevsiminin tamamen kendini göstermesi ve havaların iyice soğuması ile birlikte vatandaşlar, kendilerini gripten koruyabilmek için alternatif ürünlere başvuruyor. Tarihi Uzun Çarşı’da 39 yıldan bu yana sonbahar aylarında şalgam, turşu ve turşu suyu satışı yapan Mehmet Gündüz yaptığı 6 karışımlı içeceğin gripten koruduğunu ve özel bir tat sunduğunu söyledi.

Kış ayının vazgeçilmezi, doğal antibiyotik: Soğan kebabıKış ayının vazgeçilmezi, doğal antibiyotik: Soğan kebabı



6 KARIŞIM YAPTI, GRİBE İYİ GELİYOR

Hançer usta lakabı ile bilinen ve Tarihi Uzun Çarşı’da 39 yıldır hizmet veren Mehmet Gündüz yaptığı 6’lı karışım içecekte tamamen doğal ürünler kullandığını belirterek, “Yaklaşık 39 yıldır bu işi yapıyorum artık ustası değil uzmanı olduk. Mevsimine göre değişiklik gösteriyor, kışın turşu suyu ve şalgam satıyoruz. Toplamda 6 karışım yaptık ve gribe çok iyi geliyor. Karışımın içerisi tamamen doğal ürünler var, limon, nane, sarımsak, sirke, turşu suyu ve şalgam suyu ekliyoruz. Tamamen faydalı ürünlerden oluşuyor, sarımsak antibiyotik, limon c vitamini olduğu için etkili. Grip, halsizlik veya vücut kırgınlığı olduğu zaman bunu içen kısa sürede ayağa kalkar” dedi.  Ayrıca turşu çeşitleri de yaptığını ve çok faydalı olduğunu belirten Gündüz, “Bizim burada kıtte dediğimiz acur, domates, süs biberi, lahana ve karışık turşularımız da var. İsteğe göre de yapıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu