Çinli bilim insanları ortaya çıkardı! Akciğer dokusunun yaşlanmasını hızlandırıyor

Çinli bilim insanları, Kovid-19 enfeksiyonunun, özellikle yaşlılarda akciğer dokusunun yaşlanmasını önemli ölçüde hızlandırdığını ortaya çıkardı.

Çinli bilim insanları ortaya çıkardı! Akciğer dokusunun yaşlanmasını hızlandırıyor
Çinli bilim insanları ortaya çıkardı! Akciğer dokusunun yaşlanmasını hızlandırıyor
GİRİŞ 15.12.2021 10:13 GÜNCELLEME 15.12.2021 10:13

Ortak bir Çinli araştırma ekibi, akciğerlerin hangi bölümlerinin virüs tarafından hasar gördüğünü belirlemek için, yaşlı Kovid-19 hastalarının otopsi örneklerinden alınan akciğer dokusunda bağışıklık hücreleri de dahil olmak üzere çeşitli hücreleri analiz etti.

SOLUNUM FONKSİYONLARININ BOZULMASINA YOL AÇIYOR
Nature Cell Biology dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, akciğer hücrelerindeki hücresel yaşlanmanın bazı biyobelirteçleri ve inflamatuar faktörlerin seviyeleri önemli ölçüde arttı. Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Zooloji Enstitüsü ekibinin bir üyesi olan Liu Guanghui, “Apoptoz ve uzun epitel hücrelerinin dökülmesini gördük” dedi.


Araştırma, ayrıca alveollerin normal işlevlerini destekleyen etken maddelerin hücre yüzeylerinde de azaldığını ve alveollerin bazı temel solunum fonksiyonlarının bozulmasına yol açtığını ortaya koydu. Liu, akciğerlerin yanı sıra Kovid-19’un diğer organlara saldırdıktan sonra yaşlanmasını da hızlandırabileceğini söyledi ve ilgili araştırmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi. 

Çin Uluslararası Radyosu

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor