Hastalıklardan korunmak için 'ter' uyarısı

Uzmanlar insan vücudunda terden kaynaklı bir çok hasar ve tahrişin meydana gelmesini önlemek amacıyla terin vücuda dağıtılarak hastalığın önüne geçilebildiğini ifade etti. Dağıtılan ter vücut ısısını 2 derece düşürüyor

Hastalıklardan korunmak için 'ter' uyarısı
Hastalıklardan korunmak için 'ter' uyarısı
GİRİŞ 25.12.2021 13:57 GÜNCELLEME 25.12.2021 15:12

Türkiye genelinde birçok kişi terden dolayı artan rahatsızlığın ardından, farklı yöntemler denemeye başladı. Terin vücuda dağıtılarak rahatsızlığın önüne geçildiği görülürken, nano teknolojisi kullanarak farklı kumaş üretildi. Üretilen kumaştan yapılan yatak örtüsü ve yastık kılıfı vücut ısısı nem dengesini sağlayarak, kan akışını hızlandırdığı için kan dolaşımı artıyor, böylece özellikle yatalak hastaların vücutlarında oluşan bası yaralarının da önüne geçiliyor. Aşı terleyenlerinde teri daha geniş alana yayarak sinizüte iyi getirebiliyor. Büstiyer, minder, bokser, kolluk, topukluk, eldiven ve çorapta tene temas ettiği bölgede vücut ısısını iki derece düşürerek bakteri oluşumunu engelliyor, kıl dönmesi rahatsızlığının oluşumunu engelliyor.

Koronavirüs diş hastalıklarını tetikliyorKoronavirüs diş hastalıklarını tetikliyor


 
TERİN DAĞITIMI RAHATSIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Yara oluşmadığını belirten Teknik Tekstil Tasarımcısı Dr. İsa Dal, "Terden kaynaklanan insan vücudundan ciddi hasarlar oluştuğunu tespit ettik. Bunu nasıl önleyeceğimizi araştırırken, 2012 yılında TÜBİTAK projesi geliştirdik. Proje kapsamında ise çalışmalar başlattık. Bu çalışma vücudun temas ettiği noktada vücudun ısısını 2 derece ayarlayarak o bölgedeki hücresel yenilenmeyi ve kan akışını hızlandırıyor. Bu sayede o bölgenin tahriş olmamasını ve aynı zamanda yara oluşmamasını sağlıyor. Temelde bu bölgenin ısı oluşmasına temas ettiği noktada ısıyı orijinal şekilde dengeleyerek terlemede oluşan birçok rahatsızlığı ortadan kaybediyor" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…