Aşılı, aşısız ve temaslı karantina süresi kaç gün oldu? Korona olan evde ne kadar kalacak?

Korona virüs vakaları, son 3-4 ayın en yüksek sevilerine ulaştı. Aşılanma oranının artmasına bağlı olarak covid-19 semptomlarının genellikle hafif geçirildiği ve hastanelerdeki doluluk oranının henüz yükselmediği görülür. Ciddi semptom göstermeyen vakalar, hastalık sürecini evde karantina altında geçirir. Peki aşılı olan temaslı kaç gün karantinaya alınır? İşte aşısız pozitif vakanın karantina süresi!

Aşılı, aşısız ve temaslı karantina süresi kaç gün oldu? Korona olan evde ne kadar kalacak?
Aşılı, aşısız ve temaslı karantina süresi kaç gün oldu? Korona olan evde ne kadar kalacak?
GİRİŞ 06.01.2022 10:32 GÜNCELLEME 06.01.2022 10:41

Vaka sayılarının giderek artmasıyla birlikte Bilim Kurulu Üyesi yeni tedbirler konusunda açıklamada bulundu. Hatırlatma dozu aşıların önemine vurgu yapan Sağlık Bakanı, aşılarını düzenli olan kişilerin hastalığa yakalandıklarında hafif atlattıkları ve aşılı kişilerin aşı olmayanlara göre karantina süreçlerinin de daha az olduğuna vurgu yapmaktadır. 

Aşılı Karantina Süresi

Aşılarını yaptıran vatandaşların covid-19'a yakalanma olasılığının daha az olmasının yanında covid-19 bulaşması durumunda dahi semptomları daha hafif atlattığı belirtilir. Bunun yanında hatırlatma aşılarını dahi tamamlamış covid-19 pozitif vakalarda karantina süresi 7 güne düşürülmüş ve 5. günün sonunda hiçbir semptom göstermemesi halinde test yapılması ve test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina süreci biter. 

Aşısız Karantina Süresi

Hiçbir doz aşıyı yaptırmayan vatandaşların covid-19'a yakalanmaları durumunda karantina süreçleri aynı şekilde 7 gündür. Korona virüs belirtilerinin sona ermesi durumunda 5. günde test yaptırılması, test sonucunun negatif çıkması şartıyla karantina süreci biter.

Temaslı Karantina Süresi

Son 3 ay içerisinde hatırlatma dozunu olmuş ya da hastalığı geçirmiş kişilerin karantinaya alınmaları gerekli görünmez. Ancak maske ve mesafe tedbirlerine uyarak hayatlarına devam etmeleri gerekir. Bunun dışında son 3 ay içinde hatırlatma dozunu olmamış ve hastalığı geçirmemiş kişilerin 7 günlük karantina süreci uygulanır. 5. günün sonunda test sonucunun negatif çıkması durumunda karantina süreçleri tamamlanır. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Açıklaması

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu