Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? Bilim kurulu üyelerinden maske zorunluluğu açıklaması...

Açık ve kapalı alanlarda devam eden maske takma zorunluluğu birçok ülkede kaldırılmaya başladı. Bilim Kurulu üyelerinin yaptığı açıklamalara göre kapalı alanda maske takma zorunluluğunun devam etmesi önerilirken çok kalabalık olmayan açık alanda bu zorunluluğun hafifletebileceğine vurgu yapıldı. Peki kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu devam edecek mi?

Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? Bilim kurulu üyelerinden maske zorunluluğu açıklaması...
Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? Bilim kurulu üyelerinden maske zorunluluğu açıklaması...
GİRİŞ 21.02.2022 14:42 GÜNCELLEME 21.02.2022 14:42

Son iki yıldır tüm dünyaya hızla yayılan korona virüse karşı alınan en etkili önemle maske takma zorunluluğudur. Salgının hızını ciddi şekilde kesen maske, dünyanın birçok farklı noktasında zorunlu hale getirildi. Bu zorunluluk ülkemizde de açık ve kapalı alanlarda devam ederken aşılamaların hızla devam etmesi ve semptomların giderek hafiflemesiyle maske takma zorunluluğu yeniden gündeme geldi. 

Sabah uyanınca sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Elma sirkesi hangi hastalıklara iyi gelir?Sabah uyanınca sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Elma sirkesi hangi hastalıklara iyi gelir?

Zorunlu Maske Kullanımı 

Salgının ilk başladığı zamanlarda insanlar büyük bir endişe ile her yerde maskeyi titizlikte kullanırken aşılamaların artmasıyla daha aza indirildi. Covid-19 semptomlarının da eskiye göre daha hafiflemesinin de etkisi olduğu belirtilmektedir. İnsanların salgının seyrine alışması da maske kullanım oranının azalmasına oldukça etkili bir neden olarak görülmektedir... Bilim kurulu üyelerinin yaptığı açıklamaya göre maske kullanımının kalabalık ve özellikle de kapalı alanlarda devam edilmesi üzerinde durulmaktadır. 

Maske Takma Zorunluluğu Ne Zaman Bitecek?

Maske Zorunluluğu Kalkacak Mı?

Her geçen gün vaka sayılarının artması maske konusundaki hassasiyetinin devam edilmesine vurgu yaparken aşılamaların artması da bu durumu tam tersine dönüştürmektedir. Vatandaşların günbegün salgına alışması ve salgınla birlikte yaşamayı öğrenmesi maske kullanımı konusunda taviz verilmesine neden olmaktadır. Bilim Kurulu Üyelerinin konuyla ilgili yaptığı açıklamalar da yaza işaret ederek yaz aylarında sürecin daha kontrollü ilerleyeceği yönünde... Kış aylarında artan vaka sayılarına karşı tedbirli olunmasının altı çizilirken maske takma zorunluluğunun ilerleyen günlerde yeniden değerlendirmeye alınacağı ayrıca belirtilmektedir. 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Mustafa Necmi İlhan Açıklaması

'Ancak bu ülkelerin aşılamada yüzde 80 düzeylerine gelmiş olan ülkeler olduğunu bilmek gerekiyor. Geldiğimiz aşamada, aşılamanın yüksek düzeylere doğru yol alması, korona virüs ile mücadelede insanların mücadeleyi öğrenmiş olması göz önüne alındığında, kapalı ortamda dikkatli olunması koşulu ile maskenin çıkartılması yolundaki yaklaşımlar dünyada da mevcut. Açık alanlarda özellikle aşılı bireyler için maske takılmayabileceği şeklindeki görüşler söz konusu.'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"