Sabahları mide bulantısı nedenleri nelerdir? Sabah uyanınca mide bulantısına ne iyi gelir?

Sabah mide bulantısıyla uyanmanın pek çok nedeni bulunabilir. Bunun değerlendirmesini yaparken ilk olarak önceki gün tüketilen besinler göz önünde bulundurulmalıdır. Kişinin kendini sorgulaması neticesinde altında yatan nedenleri tespit edip ilk olarak doğal yöntemlerle müdahale etmesi tavsiye edilir. Peki her sabah mide bulantısı neden olur?

Sabahları mide bulantısı nedenleri nelerdir? Sabah uyanınca mide bulantısına ne iyi gelir?
Sabahları mide bulantısı nedenleri nelerdir? Sabah uyanınca mide bulantısına ne iyi gelir?
GİRİŞ 24.07.2022 10:10 GÜNCELLEME 04.10.2022 16:49

Sabah mide bulantısının en temel nedeni önceki gün tüketilen yemeklerdir. Aşırı yağlı, ambalajlı, şekerli ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişiler, sabahları mide bulantısı ve diğer sindirim problemleriyle güne başlarlar. Sabah uyanınca nükseden mide bulantısının temel nedeni tespit edildikten sonra evdeki doğal kür ve bitki çaylarıyla müdahale edilir. Ancak bu müdahalelere rağmen sabah mide bulantısı devam ediyorsa muhakkak uzman bir hekime danışılması tavsiye edilir.

Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Kabak çekirdeğinin mide ve bağırsaklara faydaları...Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Kabak çekirdeğinin mide ve bağırsaklara faydaları...

Sabah Mide Bulantısının Nedenleri Nelerdir?

  • Yanlış Beslenme:

Aşırı miktarda baharat tüketilmesi midenin ağrı ile bulanmasına neden olur. Baharat ve acının yanında çok fazla yağlı besinlerin tüketilmesi, ambalajlı abur cuburların öğün yerine yenmesi, mideye ağır gelen çok yağlı, etli ve baharatlı kebap gibi yöresel yemeklerin yenmesi mide ağrısına neden olabilecek en temel etkenlerdendir. 

  • Ülser:

En yaygın mide problemlerinden biri olan ülser, şişkinlik ve gaz sıkışması gibi semptomlarla kendini belli eder. Ülserin bir diğer önemli belirtisi de mide bulantısıdır. Özellikle sabahları nükseden mide bulantısı, ülserin belirtisi olabilir. 

  • Reflü:

Yine ülkemizde en yaygın mide rahatsızlıklarından biri olan reflü, mide bulantısı, mide ağrısı ve mide yanmasına neden olmaktadır. Kronik olarak devam eden sabah bulantıları, uygulanan doğal yöntemlerle geçmiyor ise reflü olma ihtimaline karşı muhakkak uzman bir hekime danışılması gerekir 

  • Vertigo:

Baş dönmesi, sürekli sallanıyormuş gibi hissetmek bir süre sonra mide bulantılarına neden olabilir. Vertigo, doğrudan mideyi etkilemese dahi mütemadiyen devam etmesi halinde mideyi de etkilemeye başlar ve özellikle de sabahları mide bulantısına neden olabilir. 

Sabah Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Sabah Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Sabah uyanına meydana gelen mide bulantısına iyi gelebilecek yöntemler, net bir tedavi yöntemi değildir. Kronik olarak devam eden sabah bulantıları için mutlaka doktora gidilmelidir. Doğal yöntemlerle mide bulantısı tedavisi, bir önceki gün tüketilen yiyeceklerden kaynaklı mideye ağır gelen besinlerin yan etkisini ortadan kaldırmak ve mideyi rahatlatmak için uygulanır, akabinde de işe yaraması beklenir... İşte sabah bulantılarına iyi gelen doğal tedavi yöntemler:

Nane Limon:

Mide bulantısına ve mide ağrısına her zaman iyi gelen nane limon, mide bulantısına anında iyi gelir. Sabahları içilen nane limon, mideyi anında rahatlatarak bulantıyı durdurmaktadır. Nane limon içerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise nane ve limon aromasının tam olarak suya geçmesidir. 

Rezene Çayı: 

Mide dostu olan rezene çayı, mide bulantısına anında iyi gelir. Rezene çayının mide bulantısını kesmesi için gece yatmadan yarım saat-bir saat kadar önce içilmesi tavsiye edilir. Böylece sabahları mide bulantısıyla uyanmayı engelleyecektir. 

Haşlanmış Patates:

Mide bulantısını anında bastıran bir diğer önemli besin de haşlanmış patatestir. Sabah uyanır uyanmaz 1 küçük boy haşlanmış patates yemek, mide bulantısını anında bastırmaktadır. 

Limonlu Su:

Mide ve bağırsaklara her zaman çok iyi gelen limonlu su, mide bulantısının geçmesi için de başvurulması tavsiye edilen ilk ve en etkili tariflerden biridir. Sabahları uyanır uyanmaz ya da gece yatmadan evvel bir bardak limonlu ılık su içmek, sabah bulantılarını durdurmak için oldukça etkili olacaktır. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!