Soya sütü faydaları nelerdir? Soya sütü nasıl yapılır?

Soya sütü, bitkisel olmasına rağmen besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Sahip olduğu besin değerlerinin yanında laktozsuz olması, mide hassasiyeti olanların sıkça tercih etmesine en temel neden olarak değerlendirilir. Peki soya sütü cilde faydaları nelerdir?

Soya sütü faydaları nelerdir? Soya sütü nasıl yapılır?
Soya sütü faydaları nelerdir? Soya sütü nasıl yapılır?
GİRİŞ 18.01.2023 09:15 GÜNCELLEME 18.01.2023 09:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Soya sütü, bitkisel yöntemlerle elde edildiği için daha çok veganların tercih ettiği bir besindir. Veganların bolca tükettikleri soya sütü, mide hassasiyeti olan kişiler de sıkça tüketmektedir. Soya sütünün sahip olduğu vitamin ve mineraller, bedenin ihtiyacı olan besin değerlerini en sağlıklı şekilde karşılamaya yardımcı olur. Oldukça zengin bir kullanım olan soya sütü, son zamanlarda kahve yapımında kullanır. 

Sabahları zeytinyağı yemek neye iyi gelir? Hem lezzetli hem de sağlıklı kahvaltılık sos...Sabahları zeytinyağı yemek neye iyi gelir? Hem lezzetli hem de sağlıklı kahvaltılık sos...

Soya Sütü Faydaları Nelerdir?

  • Yüksek tansiyonu düşür.

  • Kemik ve kas gelişimini destekler.

  • Kilo vermeye yardımcı olur. 

  • Göbek yağlarının erimesinde etkilidir.

  • Hayvansal bir besin olmadığı için doymuş yağ ve kolesterol içermez.

  • İnek sütü proteinlerine karşı alerjisi olanlar tarafından tercih edilen soya sütü, laktoz içermediğinden dolayı laktoz intoleransına sahip olan kişilere de önerilebilir.

  • İçeriğindeki antioksidan bileşenler vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek enfeksiyonlara karşı mücadelesine yardımcı olur.

Soya Sütü Nasıl Yapılır? 

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı soya fasulyesi

  2. 3 su bardağı su

  3. Tülbent

Yıkanmış ve temizlenmiş soya fasulyesini bir gece önce ıslatın. Ertesi gün soya fasulyesini 3 su bardak su ile birlikte mutfak robotuna koyup en yüksek devir de 5 dakika karıştırın. Tülbentin içine alıp elinizle sıkın. Çıkan posasını sakın atmayın. Tencereye sütü aktarın ve ocağını altını yakıp 20 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Karıştırılmasa çabuk dibi tutar. Sıcakken bir şişeye koyup ağzını kapatın. Afiyet olsun.

Soya Sütü Nerede Satılır?

Soya sütü evde yapılsa da market ve aktarlardan kolaylıkla temin edilebilir. 250 ml soya sütünün ortalama fiyatı, 20-25 TL kadardır. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 1
  • Ziraat Müh. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ancak şunu da unutmamak lazım. Piyasadaki tüm soyalar GDOludur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi