Kahvenize bir kaşık atınca farkı anlayacaksınız: Karaciğer dostu o besin!

Güne zinde başlamayı sağlayan ve konsantrasyonu artıran kahve, içerisine katılan sağlıklı yağlar ile müthiş bir bileşimi ortaya koyuyor. İşte, genellikle filtre kahvenin içerisinde tercih edilen o mucizevi yağ!

Kahvenize bir kaşık atınca farkı anlayacaksınız: Karaciğer dostu o besin!
Kahvenize bir kaşık atınca farkı anlayacaksınız: Karaciğer dostu o besin!
GİRİŞ 07.09.2023 09:26 GÜNCELLEME 07.09.2023 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son yıllarda kullanımı ve popülaritesi oldukça artan alternatif yağların içerisinde hindistan cevizi yağı da yer alıyor. Hindistan cevizi yağının kullanım yelpazesi oldukça geniş. Cilt bariyerinde, yemeklerde, tatlılarda, içeceklerde ve bir çok alanda tercih edilen hindistan cevizi yağı, kahveyle buluştuğunda tadından yenmiyor. Faydalarıyla da göz dolduran hindistan cevizi yağı eklenmiş filtre kahveyi gelin yakından inceleyelim!

KAHVENİZE EKLEYECEĞİNİZ BİR KAŞIK HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI…

Metabolizma ve Enerji Artışı:

Araştırmalar, kahvede bulunan kafein ve hindistan cevizi yağındaki MCT'lerin metabolizmayı hızlandırabileceğini ve daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Kahve, enerjinizi artırarak daha az yorgun hissetmenize katkı sağlar, böylece güne daha enerjik başlayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı, hızlı bir enerji kaynağı olarak işlev görür ve gün boyunca enerji seviyelerinizi dengelemenize yardımcı olur.

Bağırsak Sağlığı:

Hindistan cevizi yağındaki MCT'ler ve kahvedeki bileşikler, bağırsaklarınızı uyarabilir ve sindirim sisteminizi sağlıklı tutmaya katkı sağlayabilir.

Kahvenin içerdiği klorojenik asitler, sindirim sorunlarını azaltabilir ve bağırsak sağlığını destekleyebilir.

Kolesterol Seviyeleri:

Hindistan cevizi yağı, iyi kolesterol seviyelerini yükseltebilir ve kardiyovasküler sağlığınıza olumlu etkiler yapabilir.

Ancak, Hindistan cevizi yağı ile kahveyi birleştirirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunları da şu şekilde sıralayabiliriz...

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞLI KAHVEYİ İÇERKEN DİKKAT!

Beslenme Dengesi:

Sabah kahvaltısını tamamen kahve içerek geçirmek, önemli besin maddelerini kaçırmanıza neden olabilir. Dengeli bir kahvaltı, vücudunuzun güne ihtiyacı olan enerji ve besin maddeleriyle başlamasına yardımcı olur.

Kalori İçeriği:

Hindistan cevizi yağı yüksek kalorilidir. 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 121 kalori içerir. Bu nedenle, eklenen bu kalorileri hesaba katmadan tüketmek, kilo alma riskinizi artırabilir.

Sağlık Sorunları:

Safra kesesi sorunları veya pankreatit gibi sağlık sorunları yağ alımını sınırlamanızı gerektirebilir. Bu durumda, hindistan cevizi yağı tüketimine oldukça dikkat etmelisiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞLI KAHVEYİ NE ZAMAN İÇMELİ?

Kendi yeme içme düzeninize ya da spor saatlerinize göre ayarlayabileceğiniz bu mis kokulu kahveyi, açlık hissinizin en çok bastırdığı saatlerde tüketebilirsiniz. Çünkü içeriğindeki zengin yağ sayesinde tokluk hissi oluşturmaktadır.

Hindistan cevizi yağlı kahvenin en çok tercih edilme sebeplerinden yağ yakıcı etkisi, spordan bir saat önce tüketimini de sağlayabilir. Hindistan cevizi yağlı kahveyle gerekli enerjiyi depolayıp aynı zamanda yağ yakımını da arttırabilirsiniz.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    boyunuzdan 20 kg aşagıdaysanız 100 yaşına kadar ne doktor nede eczane yüzü görürsünüz.çünkü vücuttaki yag oranı çok düşüktür.ama bunu başarabilmek imkansıza yakın gibi birşeydir.çok az kişi bunu başarabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması