Beyaz saçlara çözüm bulundu! İbn-i Sina’dan 3 önemli yağ önerisi…

Genetik faktörler, kimyasal ürünler veya diğer nedenlerle ortaya çıkabilen günümüz ortak sorunu saç beyazlamasına İbn-i Sina’dan muhteşem karışım var. Sizler de saç beyazlamasından şikayetçiyseniz haberimizi okumaya devam edin!

Beyaz saçlara çözüm bulundu! İbn-i Sina’dan 3 önemli yağ önerisi…
Beyaz saçlara çözüm bulundu! İbn-i Sina’dan 3 önemli yağ önerisi…
GİRİŞ 20.11.2023 14:30 GÜNCELLEME 20.11.2023 14:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Saç beyazlamasına kimyasal boyalarla geçici çözüm arayanların yanında kimyasal ürünlerden kaçınmayı tercih edip doğal yöntemlere başvuranlar da var. İşte, İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden gelen doğal çözüm önerileri: saç beyazlamasına ne iyi gelir?

Ihlamur nasıl demlenir? Ihlamurun faydaları nelerdir?Ihlamur nasıl demlenir? Ihlamurun faydaları nelerdir?

1.KEÇİBOYNUZU İLE GÜÇLÜ VE IŞILTILI SAÇLAR

Keçiboynuzu yağı, içeriğinde barındırdığı antioksidan ve vitaminler sayesinde saçları güçlü ve parlak bir forma bürüyor. Aynı zamanda saç beyazlamasını önlemeye yardımcı olan keçiboynuzunun pekmezi de tüketilince saç köklerini uyarıp saçların daha hızla uzamasını sağlıyor.

D vitamini eksikliği neden olur? D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?D vitamini eksikliği neden olur? D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?

2. BAN OTU MUCİZESİ İLE BEYAZA SAÇA ELVEDA

Tıbbi alanda oldukça sık tercih edilen ve ağrı kesici etkisi bulunan ban otu, yağ formunda da kullanılabiliyor. Saç diplerine uygulandığında beyazlamayı engelleyen ban otu yağı, kıl köklerini uyarıp saç uzamasına da yardımcıdır.

Kireçlenme neden olur? Dizde kireçlenme nasıl geçer, ne iyi gelir?Kireçlenme neden olur? Dizde kireçlenme nasıl geçer, ne iyi gelir?

3. ÇÖREK OTU YAĞI İLE PARILDAYIN

Türkiye’de oldukça geniş bir alanda yetişen çörek otunun kullanım geçmişi oldukça eskiye dayanır. Çeşitli pek çok hastalığın tedavisinde başarılı sonuçlar edinen çörek otu yağı aynı etkiyi saçlarda da gösteriyor. İçeriğinde bulundurduğu çinko, demir ve kalsiyum gibi temel bileşenler saç derisindeki kaşıntıyı gidermede etkili olurken aynı zamanda saç kırılmasını önler ve saçların nem dengesini korur. Çörek otu yağı, kepeklenme ve beyazlama gibi saçtaki diğer etkin problemlerle de başa çıkar.

İbn-i Sina'nın şifalı tedavi yöntemlerinden bu doğal yağ önerileri, saç beyazlaması sorunuyla baş etmek zorunda kalan kişiler tarafından denenmiş ve memnun kalınmıştır. Fakat her cilt ve saç tipi değişkenlik gösterir.

Bu sebeple keçiboynuzu, ban otu ve çörek otu yağlarının herkesin üzerinde aynı etkiyi bırakması beklenemez. Özellikle, hassas cilt tipine sahip kişiler, alerjik reaksiyon riski taşıyanlar veya başka kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan uzman hekimine danışmaları gerekir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Ayşe Meryem 7 ay önce Şikayet Et
    Saçlar ağarmasın, yüzler sarkmasın, hareketler yavaşlamasın, unutkanlık olmasın, tüm performans artsın eksilmesin... peki ölümü hiç mi hatırlamayalım? Bence her yaşın ayrı bir güzelliği var, görmesini bilene.
    Cevapla
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    Keçi boynuzu pekmezini sık tüketiyorum saçlarımda beyazlar siyahlara fark attı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı