Organ nakliyle 6 kişiyi hayata tutundurdu!

Nevşehir'de yoğun bakım ünitesinde yatan ve beyin ölümü gerçekleşen 52 yaşındaki kadın hastanın organları, başkalarının hayatlarına ışık tuttu. Beyin kanaması sebebiyle yoğun bakımda olan Belgin P. organlarını bağışladı.

GİRİŞ 24.10.2023 10:44 GÜNCELLEME 24.10.2023 16:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yüksek tansiyon şikayeti ile 112 Acil Servis ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi acil servisine getirilen Belgin P. (52), 7 gündür yoğun bakım ünitesindeydi. Verdiği yaşam mücadelesini kaybeden hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, hastanın ailesi ile görüşüp organ bağışı yapılabileceğinin bilgisini verdi.

5 dakikada kalp krizini tespit edin! Yapay zeka ile her şey mümkün!5 dakikada kalp krizini tespit edin! Yapay zeka ile her şey mümkün!

6 BAMBAŞKA HAYATA IŞIK VERDİ!

Acılı aile, organ nakli bekleyen hastalara umut olabilmesi için bağışlama kararını aldı. Ankara’dan getirilen transplantasyon ekipleri, Nevşehir Devlet Hastanesi'nde ameliyat ekipleri tarafından yapılan ve 4 saat süren operasyonla hastanın kalbi, karaciğeri, 2 böbreği ve 2 korneası alındı.

Belgin P.'nin karaciğeri Sağlık Bakanlığına bağlı uçak ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine, kalbi, Sağlık Bakanlığına ait helikopter ambulansla Ankara Başkent Üniversitesine, böbrekleri ve korneaları Sağlık Bakanlığına ait araçla Ankara Başkent Üniversitesi ve Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi göz bankasına, 6 ayrı organ bekleyen hastaya nakledilmek üzere yola çıktı.

Nakil bekleyen 6 hastaya yeniden hayat ışığı olduğu için bağış yapmayı kabul eden acılı aileye başsağlığı dileyerek, nakilde emeği geçen tüm sağlık personellerine Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Macit Yalçın teşekkürlerini sundu.

KAYNAK: İHA
Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • naif 6 ay önce Şikayet Et
    beyin ölümü demek normal ölüm demek değilldir, dolayısıyla organ nakli doğru değildir. Aha ben demiyorum beyin mütehassısı İsmail Hakkı Aydın bey diyor.
    Cevapla
  • Yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    Saçmalamaktan vazgeçin,o organlar toprak altında çürüyeceğine kan kişiye umut oluyor biliyor musunuz?sizin gibi cahiller yüzünden bağış azalıyor
    Cevapla
  • İSMAİL BAŞ 6 ay önce Şikayet Et
    Aileden Allah razı olsun ebedi dünyaya giden Hanımefendiye Allahtan rahmet diliyorum .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"