5 dakikada kalp krizini tespit edin! Yapay zeka ile her şey mümkün!

Anjiyo gibi işlemlerin yapılmasına gerek kalmadan hastanın kalp damarlarında tıkanıklık olup olmadığı 5 dakika içinde tespit edilecek. Nasıl mı? Öğrenmek için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...

5 dakikada kalp krizini tespit edin! Yapay zeka ile her şey mümkün!
5 dakikada kalp krizini tespit edin! Yapay zeka ile her şey mümkün!
GİRİŞ 24.10.2023 14:58 GÜNCELLEME 24.10.2023 16:24

Hastaların hatta normal sağlıklı insanların da kalp damar tıkanıklığını belirleyen bu sistem büyük bir konfor alanı oluşturuyor. Hastaların da ameliyatsız olarak en iyi tedavisi bu kansız by-pass cihazından geçiyor. Yapay zeka insan hayatına yenilikler getirmeye devam ediyor. İşte, anjiyo gerektirmeyen damar tıkanıklığının tespiti!

Organ nakliyle 6 kişiyi hayata tutundurdu!Organ nakliyle 6 kişiyi hayata tutundurdu!

UZMANI AÇIKLADI: “KALP KRİZİ 5 DAKİKA İÇİNDE TESPİT EDİLİYOR!”

Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Rodoplu’nun yaptığı açıklamalara göre yapay zeka ile artık anjiyo yapmadan hastanın ya da herhangi bir sağlıklı insanın kalp damarlarında tıkanıklık olup olmadığını, kalp krizi geçirme riski bulunup bulunmadığını 5 dakika içerisinde tespit edilip uygun tedavi uygulanacak.

YAPAY ZEKA KALP KRİZİNİ NASIL ÖNLEYECEK?

Bu sistem kalp damarlarının akımını 5 dakikada ölçüp, kalp içinde, kalp kapaklarında, kalpte ritim bozukluğu olup olmadığını ve oluşum nedenlerini belirleyen cihazlara oranla hastaya gereksiz yere anjiyo yapılıp, stent takılmasına, by-pass olmasına gerek bırakmayacak.

Ek olarak hastanın ilaçla, gelişmiş ameliyatsız cihaz tedavileriyle, anjiyo grafik yöntemlerle ya da by-pass ameliyatı ile tedavi edilmesinin gerekli olup olmadığını detaylı bir şekilde analiz edecek.

Geliştirilen yapay zeka uygulaması ile; stent takılmış, by-pass ameliyatı olmuş veya kalp krizi geçirmiş hastaların da kalp fonksiyonlarının takibinde, tekrar kalp krizi geçirmelerinin önüne geçilmesinde, yapılmış bypass damarlarının takılmış stentlerin açık kalmasının sağlanmasında da oldukça etkin olacak.

Aynı uygulamanın yakın zaman içerisinde beyin damarları için de uygulanmaya başlanacak. Kansız by-pass teknolojisi cihazlarla artık hastalar by-pass olmadan ya da stent takılmadan tedavi edilebilecek.

Kalpte tıkalı damarların içinden kan akışını normal düzeye getiren, kalbin kanlanmasını kalbin içinde yeni kılcal damarlar oluşturarak, kalbin çalışma fonksiyonlarını kuvvetlendirip kalp kaslarının güçlenmesini sağlayan kalbin işlevini arttıran, kalp yetmezliği hastalarının by-pass olmadan ve stent takılmadan iyileşmesini sağlayan, kalbin kendi içinde kalp kapaklarının bozulmalarını onaran bu sistemle hastalar hem kalple ilgili göğüs ağrısı, nefes darlığı, vücutta ve bacaklarda ödem, halsizlik, yorgunluk şikayetlerinden hızlı bir şekilde kurtulacak hem de operasyon geçirmelerine gerek kalmayacak. 

Üstelik by-pass ameliyatı olması gereken yada stent takılması gereken hastalar eğer yüksek riskli hasta grubunda ise müdahale ve operasyon açısından o hastaların da ameliyatsız olarak en iyi tedavi yöntemi bu kansız by-pass cihazından geçiyor.

KAYNAK: İHA
Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..