Verem aşısı (BCG) en geç ne zaman yapılır? Verem aşısı kaç yıl korur?

Her 100 bin kişinin 20-30'unda rastladığımız verem hastalığı önüne geçilmediği takdirde çok hızlı bulaşan ve ölümle sonuçlanan bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Peki, verem hastaları ne kadar yaşar, verem aşısı ne zaman yapılır ve verem aşısı kaç yıl korur?

Verem aşısı (BCG) en geç ne zaman yapılır? Verem aşısı kaç yıl korur?
Verem aşısı (BCG) en geç ne zaman yapılır? Verem aşısı kaç yıl korur?
GİRİŞ 25.03.2024 09:26 GÜNCELLEME 25.03.2024 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tüberküloz, dünya genelinde ciddi sağlık sorunlarına yol açan bulaşıcı bir hastalıktır. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmethan Turan, Dünya Tüberküloz Günü vesilesiyle tüberküloz hakkında toplumu bilgilendirdi. Hastalığın doğru tanı ve tedavi edilmediğinde ölümcül olabileceğini vurgulayan Dr. Turan, tüberkülozun vücutta farklı organlarda enfeksiyon oluşturabileceğini belirtiyor.

Karaciğeri en hızlı temizleyen 6 altın öneri! Beslenme ve Diyet Uzmanı açıkladı…Karaciğeri en hızlı temizleyen 6 altın öneri! Beslenme ve Diyet Uzmanı açıkladı…

Vücutta iyot eksikliği belirtileri nelerdir? En iyi iyot takviyesi nedir? En çok iyot içeren besinler!Vücutta iyot eksikliği belirtileri nelerdir? En iyi iyot takviyesi nedir? En çok iyot içeren besinler!

TÜBERKÜLOZ NASIL BULAŞIR? TÜBERKÜLOZ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Tüberkülozun vücutta akciğerler başta olmak üzere birçok organda enfeksiyon oluşturabileceğini ifade eden Dr. Turan, hastalığın belirtilerinin öksürük, balgam, kanlı balgam, gece terlemesi, kilo kaybı, halsizlik ve yorgunluk olduğunu aktarıyor. Hastalığın öksürme ve hapşırmalar sırasında etrafa yayılan verem mikroplarının sağlıklı kişiler tarafından solunmasıyla bulaştığını vurgulayan Dr. Turan, hastaların ilaç tedavisiyle sağlıklarına kavuşabileceklerini belirtiyor.

Yürüyüş yapmak erken ölüm riskini azaltıyor! Yürüyüş yapmanın faydaları!Yürüyüş yapmak erken ölüm riskini azaltıyor! Yürüyüş yapmanın faydaları!

TÜBERKÜLOZ TEDAVİSİ VE AŞISI!

Tedavi edilmeyen tüberkülozun ölümcül olabileceğine dikkat çeken Dr. Turan, hastalığın akciğerleri etkilemesinin yanı sıra kan dolaşımına geçerek diğer organlara da yayılabileceğini açıklıyor. Antimikrobik tedavi ile hastalığın kontrol altına alınabileceğini ifade eden Dr. Turan, tedavi sürecinin en az 6 ay sürdüğünü ve düzenli ilaç kullanımının önemini vurguluyor. Ayrıca, çocukluk çağında yapılan BCG aşısının tüberküloza karşı koruyucu olduğunu belirten Dr. Turan, sağlıklı beslenme ve hasta kişilerle temasın önlenmesinin de önemli olduğunu vurguluyor.

Tüberküloz, önlem alınmadığında ve tedavi edilmediğinde ciddi sonuçlar doğurabilen bir hastalıktır. Dr. Turan'ın aktardığı bilgilere göre, hastalığın tanınması, doğru tedavi edilmesi ve önlemlerin alınması hayati önem taşımaktadır. Toplumun bilinçlendirilmesi ve hastalıkla mücadelede etkili önlemler alınması, tüberkülozun kontrol altına alınmasında önemli bir adımdır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde 1929da dönemin ihtiyacı olarak kurulan verem savaş derneği bugün 148 noktada ve tüm ileri tetkik tahlil ve muayeneleri ücretsiz olarak hizmet veren Verem Savaş Dispanserleri ile devletin verem hastalığının önüne geçtiği bir gerçektir. Halen, verem olan bir vatandaş takipli şekilde buralardan hizmet alabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
AK Parti'de reform adımları