Türkiye'nin büyük şehirleri ve muazzam manzaraları

Türkiye'nin büyük şehirlerine geçici süre ile giriş çıkışlar yasaklandı. Her köşesi ayrı bir güzellik barındıran ülkemizde büyük şehir olma unvanını kazanan yerlerde harika manzaralar bulunuyor. Doğudan batıya güzellikleri birbirinden üstün olan büyük şehirlerin çok beğenilen manzaralarını sizlere getirdik.

Türkiye'nin büyük şehirleri ve muazzam manzaraları
Türkiye'nin büyük şehirleri ve muazzam manzaraları
GİRİŞ 02.09.2020 13:25 GÜNCELLEME 02.09.2020 13:26 KAYNAK HABER7

Türkiye'nin büyük şehirleri çok güzel manzaralara sahip. Büyük şehir olmayı hak eden şehirler turizm açısından da gelişmiş oluyor. Büyük bir tarih barındıran kentler tarihi ve doğal güzelliklerini de korumayı biliyor. Ayrıca en yüksek noktalara da il manzarasını önünüze seren seyir terasları yapılıyor. Her büyük şehirde görmeye değer manzaralar var. Salgın tehlikesi geçtiğinde ve yetkililer izin verdiği ölçüde bu manzaraları görmek için yola çıkabilirsiniz. 

 

 

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK ŞEHİRLERİ

Adana

Tarihi taş köprüsü ile Adana en güzel manzaralara sahip illerimizden biri. Büyük şehir statüsünde bulunan ilde pamuk yetiştiriciliği fazla olduğu gibi ekonomisini büyük ölçüde turizmden de sağlıyor. Adana’da gezilecek yerleri ziyaret etmek isteyen kişiler kebabını ciğerini yemeden de dönmüyorlar. Çok güzel lezzetleri bulunan Adana’da ne yenir meşhur lezzetleri nelerdir herkes bunu da merak ediyor. Farklı ve zengin kültürü ile aynı zamanda da tarihi binaları ile Adana eşsiz güzellikte manzaraları bulunan Türkiye’nin büyük şehirlerinden sadece birisi.

 

 

Ankara

Aynı zamanda başkentimiz olan Ankara tarihi kalesi ve gezilecek diğer yerleri ile görmeye değer manzaraları bulunan diğer bir büyük şehrimiz. Ankara daha çok öğrenci ve memur kenti olma özelliği ile öne çıkarken turizm açısından çok kazanç sağlamayan bir kent. Tarihi üniversitelerin bulunması ve tarihi yönetim binalarının yer alması bu kenti özel hale getiriyor.

Ankara'nın Mogan parkı güzelliği

Antalya

 En güney noktamızda bulunan büyük şehirlerimizden biri de Antalya. Birbirinden güzel deniz manzaraları bulunan noktaları ile Antalya hem yeşil hem de mavinin en güzel tonlarını sunuyor ziyaretçilerine. Şimdilerde salgın sebebi ile giriş çıkışlar yasak olsa da hayat normale döndüğünde Antalya’nın en güzel plajları tertemiz hali ile ziyaretçilerini yine ağırlamaya devam edecek. Birbirinden güzel antik kentler ve gezilecek diğer tarihi adresler Antalya’da turizmi canlı tutan diğer detaylar.

Aydın

Antalya gibi mavi ve yeşilin bir araya getirdiği manzaralarla herkesi memnun eden bir diğer büyük şehrimiz Aydın oluyor. Gezilecek yerleri yine doğal güzelliklerin manzarası olarak önümüze çıksa da tarihi kaleler ve adresler de Aydın’da bir hayli fazla. Türkiye’nin büyük şehirleri arasında gösterilen Aydın tertemiz denizi ve diğer gezi yerleri ile muazzam manzaralar sunan bir ilimiz.

Balıkesir

Büyük şehir olarak bu dönemde giriş çıkışın yasak olduğu illerimizden biri de Balıkesir. Yazlık tatilcilerin en uğrak yerlerinden biri olan Balıkesir herkesin mutlaka bir kere yaz tatili için gittiği yerlerden. Denizi ve doğası ise en az Antalya kadar muhteşem ve tarihi yerleri de Aydın kadar adından söz ettiriyor. İstanbul’a yakın olması sebebi ile hafta sonu için tercih edilen yaz tatili beldeleri de var. Balıkesir büyük şehir olarak en güzel manzaralarını sunan nadir illerden.

Bursa

Yine İstanbul’a yakın olan bir diğer büyük şehrimiz. Bursa’da gezilecek yerler doğal güzellikler olduğu kadar tarihi güzellikler olarak da bulunuyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan Bursa’da sayısız tarihi eser var. Bu eserlerin yanı sıra görmeye değer doğal güzellikler de çok güzel manzaralar görme imkânı veriyor. Şehir adım adım gezi seven herkes tarafından gün geçtikçe daha fazla keşfediliyor. 

Denizli

Pamukkale travertenleri ile öne çıkan ilimiz Denizli diğer güzel detayları ile de herkesin büyük beğenisini toplayan nadir bir ilimiz. Doğal zenginlikleri bir hayli fazla Denizli’nin. Bu yüzden Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi dünyadan da ziyaretçi akınına uğruyor. Doğal gezi yerleri en güzel manzaraları sunarken Pamukkale gibi sahip olunan kaynakları tarihi antik kentler gibi detaylar destekliyor. Denizli’de gezilecek yerler ve Denizli’nin meşhur yemekleri herkesin odak noktası olmayı başarırken büyük şehir statüsünde yer alan ilimiz hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Diyarbakır

Doğu illerimizden biri olan Diyarbakır son zamanlarda kendini gösteren bir diğer büyük şehirlerimizden. Gezilecek yerleri yavaş yavaş gezginler tarafından keşfedilmeye başlandı.  Şehirde yenilecek yemekler de kendini kültürel özellikler çerçevesinde gösteriyor. Giden herkes Diyarbakır’ın ayrı gizli kalmış güzel yerini gün ışığına çıkartıyor.

Erzurum

Kış manzaraları ile öne çıkan ve kışın iliklerine kadar yaşandığı illerimizden biri olan Erzurum da en güzel manzaralara sahip büyük şehirlerimizden biri. Erzurum daha çok kış konseptinde karşımıza çıkan bir ilimiz ve burada yer alan kayak merkezleri de herkesin ilgisini çekiyor. Sadece Türkiye’de değil dünyada Erzurum kayak merkezleri büyük ilgi görüyor.

Eskişehir

Son zamanlarda en çok turist çeken yerlerden biri de Eskişehir. Hem öğrencilerin yoğun olması hem de gezilecek yeni müzelerin eklenerek tarihi yerlerin de onarılması ile zengin bir kültür haline geldi Eskişehir. En güzel büyük şehirlerimizden biri. Eskişehir’de gezilecek yerler saymakla bitmeyen adreslerden oluşuyor. Herkesin hafta sonunda mutlaka gezip geldiği yerlerden biri burası.

Gaziantep

Gezilecek yerleri ile olmasa da mutfağı ile gurmeleri kendine çeken bir yer Antep. Büyük şehir statüsünde bulunan ilimizde müzeler yoğun ilgi görüyor ama asıl seyahat sebebi çok övülen mutfağı oluyor. Burada sofralar zengin malzemelerle donatılıyor. Herkesin doymadan kakması ise neredeyse imkânsız. Baklavası, etli yemekleri, içli köftesi ve daha nicesi Gaziantep’e çağıran detaylar oluyor. Keşfedilmeye değer gezi yerleri le beraber Gaziantep de şu süreçte giriş çıkışların geçici olarak yasaklandığı illerimizden biri olsa da her şey yoluna girdiğinde eskisi gibi turist alacak büyük şehirlerimizden biri.

Hatay

Gaziantep kadar mutfağı ile öne çıkan bir başka ilimiz ise Hatay oluyor. Mutfağında baharatların birleşimini en iyi ortaya koyan bir şehir burası da. Hatay’da gezilecek yerler ise şehrin manzaralarını oluşturan detaylar. Ancak sadece gezilecek yerleri ve Hatay mutfağı ile değil iç içe geçmiş zengin kültürü ile de herkesin dikkatini çeken bir yer. Bu yüzden turist çeken bir yer.

İstanbul

Türkiye’nin en kalabalık ve en fazla manzara sunan ili İstanbul. Osmanlı İmparatorluğu yüzyıllarca dünyaya hükmettiği sırada yönetim merkezini de İstanbul yapmıştı. Peygamber Efendimiz ise İstanbul için ^Ne güzel şehir.’ İfadelerini kullanmıştı. Ortasından deniz geçen ve enerjisiyle başka hiçbir şehre benzemeyen İstanbul’un dünyada bir örneği daha yok. Bu yüzden herkesin en çok ilgisini çeken il diyebiliriz. Dünyadan turistleri kendine çeken İstanbul sayısız tarihi mekanlarla dolu. Her adımda keşfedilmeyi bekleyen eserler bulunduğu gibi her sokakta yok olmaya mahkûm edilmiş tarihi çeşmeleri de bulunuyor. Dediğimiz gibi her noktası ayrı bir zenginlik saklıyor bu şehrin. Virüs salgını sırasında İstanbul en çok vakanın görüldüğü büyük şehir olarak kayıtlara geçti. Nüfusun diğer illerden kat kat fazla olmasının da bunda etkisi var. Geçici süre ile İstanbul’da da giriş çıkışlar durdu. Bu kötü günler geçtiğinde meydanlar yine ziyaretçilerin akınına uğrayacak ve dünyadan turistler keşfetmek üzere yine İstanbul’a gelecekler.

İzmir

En çok ziyaretçi alan ve doğal güzelliklerine denizin mavisini de katarak adından söz ettiren bir diğer büyük şehrimiz ise İzmir oluyor. İzmir gezilecek yerleri  eşsiz güzellikteki denizi ve diğer tüm güzel tarihi mekanları ile herkesin büyük ilgisini çeken bir büyük şehir statüsündeki ilimiz. Turizmden büyük gelir sağlayan İzmir halkı salgın tehlikesi geçtiğinde ve her şey normale döndüğünde diğer illerde odluğu gibi kaldığı yerden turizm gelirini sağlamaya devam edecek. Şimdilerde en güzel manzaralara sahip sahilleri ve diğer adresleri boş.

Kahramanmaraş

Dünyaya adını dondurması ile duyuran ve büyük şehir statüsünde bulunan bir diğer ilimiz de Kahramanmaraş oluyor. Bu ilimiz de zengin kültür birikimi ve gezilecek güzel yerleri ile herkesin büyük ilgisini gören bir şehir.

Kayseri

Kayseri büyük şehirlerimiz içerisinde gezilecek en güzel yerlere sahip yerlerden biridir. Yöresel lezzetleri de Kayseri’nin ziyaretçi sayısını her yıl daha fazla arttırdığı gibi kayak merkezlerinin varlığı da Kayseri’nin gözde tatil yerlerinden biri olmasını sağlıyor. Türkiye’nin büyük şehirleri arasında yer alan Kayseri’nin muazzam manzaraları farklı ilçelerde bulunuyor.

Kayseri’de gezilecek yerler haberimizden bu detaylara göz atabilirsiniz.


Kocaeli

Büyük şehirler listemizde yer alan bir diğer yer Kocaeli oluyor. Daha çok sanayileşme ile öne çıksa da gizli saklı doğal güzellikleri bir hayli fazla Kocaeli’nin. Şehrin değişik yerlerinden görebileceğiniz manzaralar da kentin ışıltısını gözler önüne seren bir detay.

Kocaeli’nin arka bahçesi: Maşukiye'de görülecek yerler

Konya

Son yıllarda gezilecek mekanları bir hayli fazlalaştıran kadim şehir Konya eskiden bu yana Mevlana Türbesi ile ziyaretçileri kendine çekiyordu. Aynı zamanda Selçuklu’nun miras bıraktığı camiler ve diğer tarihi yapılar da ziyaretçilerin Konya’ya yolunun düşmesine neden oluyordu. Yeni yapılan Tropikal Kelebek Bahçesi ve Ecdat Parkı gibi yerler tarihin günümüzün malzemeler ile yaşatılarak devam ettirilmesine olanak sağlayarak ziyaretçilere gezecek yeni kapılar da açmış oldu. Herkes Konya gezisinde bu noktaları ziyaret ediyor. Keyifli bir Konya turu yapmak mümkün. Bu güzel gezi yerleri Konya’nın muazzam manzaralarını da oluşturuyor. Konya'da gezilecek yerler keşfetmeye değer mekanlardan oluşuyor. 


Malatya  

Yaklaşık 800 bin nüfusa sahip olan Malatya büyük şehirlerimiz içerisinde muazzam manzaraya sahip olan kentlerden biri. Herkesi kendine hayran bırakan bir şehir olması sebebi ile gezilecek sayılı yerlerine turistleri çeker. Her bahar döneminde ortaya çıkan kayısı çiçekleri ile en güzel manzarayı sunan bir detaydır.

Manisa

Gezilecek güzel yerleri olan ve 30 büyük şehrimizden biri olan Manisa’da sizlere güzel manzaralar sunar. Manisa özellikle yaz tatilinin de adreslerinden biridir. Sayısız güzellikteki doğal güzellikleri denize yakın olması Manisa’nın da turistleri çekmesini sağlamıştır.

 
Mardin

Genelde sonbahar aylarında havaların biraz daha serinlediği günlerde yerli turistle kendine çeken Mardin görmeye değer en güzel büyük şehirlerimizden biridir. Muazzam manzarası ise herkese eşi benzeri bulunmayan ev mimarilerini sunar. Mardin fotoğraflarında genelde karşımıza çıkan hep mimarisi başka hiçbir yerdeki evlere benzemeyen mimari yapılarıdır. Bununla beraber gezilecek yerleri de hatırı sayılır şekilde tarihi ve doğal güzelliklerle ziyaretçilerini bekler. Mardin lezzetleri de dikkat çeken bir diğer unsurdur. 

 
Mersin

Efsaneler şehri Mersin de büyük şehirlerimizden sadece birisi. Güzel gezi yerleri bulunan Mersin manzaralarında mutlaka uçsuz bucaksız masmavi denizi de yer alır. Herkesi mest eden mavi deniz yaz tatili yapılacak güzel yerleri de barındırmaktadır.

Muğla

Her yazın değişmeyen tatil adreslerinden biri olan Muğla sadece denizi ve plajları ile değil aynı zamanda tarihi antik kentleri ile de herkesi hayran bırakan bir ilimiz. Doğal güzellikleri ise her adımda karşımıza çıkıyor. Muğla’nın şehir manzarası ise her noktadan farklı göze çağırıyor. 30 büyük şehirlerimiz içerisinde bulunan ilde Bodrum en fazla ziyaretçi alan yer. Masmavi uzayıp giden denizi ve görmeye değer her ayrı noktası Muğla’yı ayrı özelliklere sahip bir kent yapıyor.

Ordu

Son zamanlarda her anlamada gelişmeye de yenilenmeye devam eden büyük şehirlerimizden biri de Ordu. Gezilecek yerleri bulunduğu gibi Ordu’nun en güzel manzarasını gözler önüne seren tepeleri de herkesin ilgi odağı.

Turistlerin Ordu'daki gözde mekanı: Boztepe

Sakarya

Hem doğası hem de şehir manzarası ile herkesi hayran bırakan bir diğer büyük şehrimiz ise Sakarya oluyor. Tarihi değeri de büyük olan kentin her noktadan manzarası harika görünüyor. Yemyeşil doğası ise en güzel gezi yerlerini sunuyor.


Samsun

Bandırma Vapuru’nun müzesinin de bulunduğu ilimiz Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımlarının yandığı yer olarak da çok önemli bir yer. Gezilecek yerleri ise tarihi yerlerden oluşuyor ve sahil boyu görülecek güzel şeyler var. Samsun manzarası herkese puslu Karadeniz görüntüsü sunarken yemyeşil doğasını da gösteriyor.

Şanlıurfa

Balıklı göl ile her yere ün salan Şanlıurfa mutfağı ile de herkesi çeken güzel ilimiz. Büyük şehir statüsünde yer alan Şanlıurfa görmeye değer manzaraları bulunan kentlerimizden biri. Şehrin her yüksek noktasından görülen görüntü derin bir tarihi de sunuyor. Şanlıurfa'da gezilecek yerler haberimizden detaylara ulaşabilirsiniz. 


Tekirdağ

İstanbul’a yakın olması sebebi ile doğal güzellikleri hafta sonları İstanbullular tarafından keşfediliyor. Tekirdağ da büyük şehirlerimiz içerisinde güzel doğası ve manzarası bulunan illerden biri. Herkesi hayran bırakan ilçeleri gizli saklı ancak herkes tarafından kolaylıkla keşfedilebiliyor.


Trabzon

Trabzon muazzam manzaraların bulundu en güzel büyük şehirlerden biri olabilir. Uzungöl manzarası bunu için yeterli olabilir. En güzel doğaya sahip Uzungöl çevresi tertemiz havası ile Trabzon fotoğraflarını süsleyen görüntüdür. Gezilecek çok güzel yerleri bulunan kentimize turistler sadece Türkiye’den değil dünyadan da geliyor.


Van

Muhteşem doğaya ve kimsenin görmediği yerlerde güzel manzaralara sahip büyük şehirlerimizden biri de Van ilimiz. Özellikle dünyada ün salmış olan Van Gölü herkesin manzarasını merak ettiği yerlerden biri. Van Gölü başta olmak üzere en güzel manzaraları ile güzel görüntüler ortaya koyan büyük şehrimiz doğuda yer almaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL