Hayatınızda mutlaka yaşamanız gereken 8 seyahat deneyimi

Ülkemiz adeta turizm cenneti bir ülke. Bu sebeple de her köşesinde mutlaka yapılacak çok güzel aktiviteler var. Vize ya da pasaport çıkartmanıza gerek kalmadan Türkiye'de bir uçtan diğer uca kadar yapmaktan keyif alacağınız aktivitelere katılabilirsiniz. Kamp yapmak, paraşütle süzülmek, rafting yapmak ve daha fazlası ülkemizde en güzel adreslerde manzarası harika yerlerde sizi bekliyor.

Hayatınızda mutlaka yaşamanız gereken 8 seyahat deneyimi
Hayatınızda mutlaka yaşamanız gereken 8 seyahat deneyimi
GİRİŞ 06.10.2020 11:35 GÜNCELLEME 06.10.2020 11:35 KAYNAK HABER7

Türkiye'de mutlaka yapmanız gereken bazı aktiviteler var. Artık ülkemizle özdeşleşmiş olan bu aktiviteler dünyaya ün salmış durumda. Biz de mutlaka yapmanız gereken bu macera dolu faaliyetleri bir araya getirdik. Sizler için Türkiye'de mutlaka yapılması gereken aktiviteleri sıraladık. Bir uçtan diğer uca neredeyse her ilde mutlaka görmeniz gereken yerler bulunduğu gibi aynı zamanda bu doğa harikası yerlerde katılabileceğiniz faaliyetler var. İşte o eğlenceli maceralar.

 

 

HAYATINIZDA MUTLAKA YAŞAMANIZ GEREKEN 8 DENEYİM

Hayatınızda mutlaka yaşamanız gereken deneyimler içerisinde ülkemizden çok güzel keşif adresleri ve buralarda yer alan maceralar bulunuyor. Muazzam manzaralarla bezeli olan gezi adresleri harika anılarla dolu aktiviteler sunuyor sizlere. En az bir kez deneyimleyerek kendinizi iyi hissedeceğiniz bu güzel faaliyetlerden bazıları haberimizin detaylarında. 

 

 

1- Fethiye'de Yamaç Paraşütü Yapmak

Türkiye'de yamaç paraşütü yapılacak yerlerin sayısı bir hayli fazla. Ancak en güzel manzaranın bulunduğu Ölüdeniz'de bu aktivite daha bir popüler hale geldi. Muhteşem manzaraya paraşütle atlayarak yukarıdan bakmak apayrı bir deneyim sunuyor. Harika bir macera ve hayatta mutlaka yapılması gereken ender faaliyetlerden biri. Türkiye'de yamaç paraşütü yapmak için dünyanın birçok yerinden macera seven gezginler buraya akın ediyor. 

2- Kapadokya'da Balon Turuna Katılmak

Manzarası harika olan en güzel adreslerimizden biri de Kapadokya. Peribacalarının gün doğumundaki eşsiz güzelliği ve balon ile havadan Kapadokya'yı keşfetmek yapabileceğiniz en güzel faaliyetlerden biri. Yine dünyanın her yerinden Kapadokya'da gezilecek yerleri keşfetmeye insanlar geliyor ve buranın tadını balon turuyla sabahın erken saatlerinden itibaren çıkartmaya başlıyorlar. 

3- Patara'da Gün Batımı İzlemek

2020 yılının Patara yılı ilan edilmesi maalesef salgın sebebiyle gölgede kaldı. Bu sebeple 2021 yılının yeniden Patara yılı ilan edilmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Patara Antik Kenti ve burada yer alan kum tepeleri mutlaka görmeniz gereken nadir gezi adreslerinden biri. Ayrıca hayatta gün batımı izleyeceğiniz en güzel yer olabilir. Kum tepeleri gün batımında muazzam bir manzara sunuyor ve size unutulmaz bir anı bırakıyor. 

4- Rize'de Rafting Yapmak

Yükseltisi fazla olan ülkemizde Karadeniz'deki yaylalar da en çok turist çeken adreslerden biri. Özellikle Rize'de bulunan yaylalar her mevsim en çok ziyaretçi alan doğal gezi adreslerinden diyebiliriz. Bu yükselti beraberinde katılabileceğiniz güzel aktiviteleri de getiriyor sizlere. Mutlaka katılmanız gereken faaliyet olarak Fırtına Deresi'nde raftinge katılmayı da listenize ekleyebilirsiniz. Macera dolu harika bir faaliyet olacak ve Rize'nin yaylalarını da gezme fırsatı sunacaktır sizlere. 

5- Abant- Yedigöller'de Kamp Yapmak

Çok fazla kamp yapma taraftarı değil otellerde konaklamayı seven biriyseniz kamp için bir şans vermeniz gereken en güzel yer Abant. Hayatınızda mutlaka Abant'ta bir gece de olsa kamp yapın. Muhteşem doğanın tadını çıkartın ve kuş sesleriyle güzel bir sabaha uyanın. Ülkemizde huzuru bulmanız için çok güzel adreslerden biri Yedigöller. Özellikle sonbahar aylarında kamp tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri burası.  Sizde faaliyetleriniz arasına bu sonbahar Yedigöller'de kamp yapmayı ekleyerek ilk bu deneyimle başlayabilirsiniz. Türkiye'deki kamp yerleri içerisinde ilk sıralarda olan Yedigöller'de kamp faaliyetini de deneyimlemeden seyahatinizi bitirmeyin. 

6- Işıklı Gölünde Kayık Gezisi Yapmak

Işıklı Gölü son zamanların en popüler gezi adreslerinden biri. Üzerindeki lotus çiçekleri yani nilüfer çiçekleri ile güzel bir manzara sunan göl sayıca fazla ziyaretçi almaya başladı. Gölde kayıkla gezmek ise burada yapılacak en güzel aktivite. Farklı kuş türlerini de gözlemeyerek harika bir gezinti yapabilirsiniz. 

7- Göbeklitepe'yi Gezmek 

Göbeklitepe insanlık tarihinin sıfır noktası olarak dünyaya ün saldı. Her yerden burayı görmeye gelen binlerce insan bulunuyor. Siz de Göbeklitepe'yi ziyaret ederek buranın eşsiz atmosferini hissedebilirsiniz. Tarihi noktada kazı çalışmaları hala devam ederken kazı yapılan büyük yerde görmeniz gereken muhteşem detaylar var. 

8- Gaziantep Mutfağını Tanımak

Türkiye'de yaşanılacak en güzel deneyim bir gün Gaziantep'te geçirmek ve mutfağını tanımak olacaktır. Mutlaka bir gününüzü Gaziantep'te geçirin ve bu güzide ilimizin mutfağına dair yemekleri de tadın. Sabah kahvaltısını ciğerle açan şehir günün geri kalan kısmında lezzetli çiğ köfte, kebap ve katmeri, baklava gibi yiyeceklerle devam ediyor. Akşama kadar tarihi yerlerini gezerken damağınıza da şenlik yaşatacağınız Gaziantep mutfağının en güzel tatlarını hayattayken mutlaka deneyimleyin. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL