Necdet Ünüvar kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır?

AK Parti Adana Milletvekili olan Necdet Ünüvar kimdir? Başarılı vekil Necdet Ünüvar’ın aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte vekillik döneminde önemli işlere imza atan Ünüvar’ın biyografisi

Necdet Ünüvar kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır?
Necdet Ünüvar kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 18.07.2017 17:47 GÜNCELLEME 18.07.2017 17:47

NECDET ÜNÜVAR KİMDİR? 

->Necdet Ünüvar, 6 Haziran 1960 tarihinde Adana Ceyhan ilçesinde doğdu. Babasının adı Halil, annesinin adı ise Müzeyyen’dir.

->1984 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Tıp Doktoru ünvanını elde eden Necdet Ünüvar, uzmanlığını Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İç Hastalıkları ile Endokrinoloji ve Metabolizma bölümünde tamamlamıştır.

->Sonraki zaman diliminde Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Necdet Ünüvar, 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Yardımcı Doçent olarak kariyerini sürdürdü.

necdet-ünüvar-kaç-yaşında

->Doçentlik kariyerinin ardından profesörlük kariyerini, 2001 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında devam ettirdi.

->Evli ve üç çocuk babası olan Necdet Ünüvar, 2002- 2007 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanıp bu alanda faaliyetlerini gerçekleştirmiştir.

->Bununla birlikte 23.24.25. ve 26. dönemlerde Adana Milletvekili görevini üstlenmiş olup, 7 Araştırma Komisyonunda başkanlık ve üyelik yapmıştır.

->23. ve 24. Dönem Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı. 24. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı ve Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Başkanlığı olmak üzere 2 ihtisas komisyonunda görev almıştır.

->Aynı zamanda başkanlık yaptığı makamlar arasında Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu’da bulunmaktadır.

necdet-ünüvar-aslen-nereli

->Yine kendi uzmanlık alanına yönelik "Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıklarında Tedavi", "Her Dem Erdem"ve "Dijital Siyaset" adlı 3 kitabı bulunmaktadır.

->Son olarak, Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği üyesi, İVEK Vakfı, Adana Sağlık Turizm Derneği ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneklerinin Kurucu üyesi olmuştur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama