'SHP'siz solda birliği yeterli bulmuyoruz'

SHP lideri Karayalçın, CHP ile DSP'nin birleşmesini solda birliktelik adına yeterli bulmadıklarını belirterek, "SHP'nin ve başka unsurların da buna katılması gereklidir" dedi.

'SHP'siz solda birliği yeterli bulmuyoruz'
'SHP'siz solda birliği yeterli bulmuyoruz'
GİRİŞ 21.05.2007 15:32 GÜNCELLEME 21.05.2007 15:32

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP ile DSP'nin birleşmesini solda birliktelik adına yeterli bulmadıklarını belirterek, "Bunun birliktelik düzeyine çıkabilmesi için, SHP'nin ve başka unsurların da bu birlikteliğe katılması gereklidir" dedi.


Karayalçın, Samsun'da bir kafede düzenlediği basın toplantısında, CHP ve DSP birleşmesini solda birliktelik olarak görmediklerini vurgulayarak, SHP'nin de bu birleşmenin içinde yer alması gerektiğini savundu. Bu konuda kendisinden kaynaklanan bir sorun bulunmadığını belirten Karayalçın, şunları kaydetti: "Birleşme için benden kaynaklanan bir sorun yok. Bunu son kez söylüyorum. Rica etmiyorum, yakarmıyorum, pulsuz dilekçe vermiyorum. Tarihe şerh düşüyorum. SHP, bu birlikteliğin içinde olmalıdır. Bunu da son kez söylüyorum. Bir daha da böyle bir çağrıda bulunmayacağım."


 Karayalçın, şöyle devam etti: "Böyle bir birliktelik içinde yer almak isteyen birisi olarak, bu birlikteliğin SHP'yi de içine alacak genişliğe kavuşamamasının nedeninin ne olduğunu ben bilmiyorum. CHP ve DSP'nin birleşmesini solda birliktelik adına yeterli bulmuyoruz. Bunun birliktelik düzeyine çıkabilmesi için SHP'nin ve başka unsurların da bu birlikteliğe katılması gereklidir." CHP ve DSP birlikteliğinin önemli bulduklarını ve önemsediklerini söyleyen Karayalçın, birliktelik için halkın düşüncelerinin de önemli olduğunu ifade etti.


SHP'nin önceki seçimlerde DEHAP ile iş birliği yapmış olmasının birlikteliğe engel olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Karayalçın, şunları söyledi: "2004 yılında DEHAP ile işbirliği yapmış olmamız, CHP'nin 2007 seçimlerinde SHP ile iş birliği yapmayı düşünmemesine neden olamaz. Böyle düşünenlere yazıklar olsun. Türkiye'nin birliği, bütünlüğü ulusumuzun bütünlüğü, toplumun bir kesimini dışarda bırakarak korunamaz. Cumhuriyetçilerin, Atatürk milliyetçilerinin bu topraklarda yaşayan 72 milyon insanı kardeş olarak almaları gerekmektedir. Bu toprakların tümünü yurt olarak benimsemeleri gerekmektedir. Onun için Fırat'ın doğusu da bizimdir, Fırat'ın batısı da bizimdir ifadesini kullanıyoruz." Karayalçın'ın basın toplantısına, SHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş, İstanbul İl Başkanı Dr. Beyzade Özkahraman ile Samsun İl Başkanı Şennur Koçer ve çok sayıda partili de katıldı.


MÜRACAAT SÜRESİ UZATILDI


Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) ve Halkın Yükselişi Partisi'nde (HYP), 22 Temmuz'da yapılacak milletvekilliği seçimlerine yönelik olarak aday adaylığı başvuru süresinin uzatıldığı bildirildi. A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, SHP'de illerden gelen talep üzerine başvuru süresi, 25 Mayıs Cuma gününe uzatıldı. Bugüne kadar 800 civarında başvuru yapıldığı öğrenilen HYP'de ise "yeteri kadar bayan aday başvurusu olmaması" nedeniyle başvurular, 25 Mayıs Cuma gününe kadar yapılabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı