Binali Yıldırım: İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitinginde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 24.03.2019 15:16 GÜNCELLEME 24.03.2019 15:51
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'da düzenlediği miting başladı. Mitingte kürsüye çıkan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Allah'ın izniyle 1994'te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak Cumhuriyet'in 100'üncü yılında İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacağız.  Müjde veriyorum ey İstanbul, ey gençler; gelin İstanbulla birlikte bu şehri akıllı şehir yapalım" dedi.

 

 

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Sayın Cumhurbaşkanım, MHP’nin sayın Genel Başkanı, Türkiye sevdalısı değerli kardeşlerim Yenikapı ruhunu yaşatan kahraman İstanbullular… İstanbul, sen şehirlerin şahısın. İstanbul sen şehirlerin sultanısın. İstanbul peygamber efendimizden müjdesin.Şehitler, gaziler emanetisin. İstanbul, Fatih Sultan Mehmet’in fethetti, Mimar Sinan’ın süslediği, Atatürk’ün işgalden kurtardığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın çöpten çukurdan çamurdan susuzluktan çıkararak İstanbul… 1994’ten beri gönül coğrafyamızın lideri, mazlumların kardeşi, suskun dünyanın sesi Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak İstanbul’a hizmet etme fırsatı bulduğum için rabbime şükrediyorum.

İSTANBUL'U DÜNYANIN YILDIZI YAPACAĞIZ

 

 

15 Temmuz’da dirayetiyle hainleriyle o gece hak ettikleri cevabı verdiğinde Cumhurbaşkanımızdan sonra ilk görüştüğüm lider Sayın Devlet Bahçeli oldu. Yenikapı’ya ruh veren, 15 Temmuz ittifakı, Cumhur İttifakı esasında o gece kuruldu.Sevgili gençler, bu birlik, bu beraberlik bizde olduğu müddetçe emin olun İstanbul’un da Türkiye’nin de çözülemeyecek hiçbir derdi olmaz. 1994’te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da İstanbul’u dünyanın yıldızı yapacağız.

SİZE YENİKAPI'DA SÖZ VERİYORUM...

Bu muhteşem tablonun önünde saygıyla eğiliyorum. Bu muhteşem tablo bize bir şey diyor. İstanbul 1 Nisan’ı hazırlamaya hazır diyor. Hazır mısın İstanbul? Yine bizi mahcup etmediniz. Allah hepinizden razı olsun. Bu meydanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ışığı parlıyor. AK Parti’nin ışığı parlıyor. Bu meydanda Milliyetçi Hareket Partisi’nin üç hilali dalgalanıyor. Bu meydanda Cumhur İttifakı’nın gür sesi yankılanıyor. Hepinize minnettarım. Sergilediğiniz bu muhteşem tablodan gurur duyuyoruz.Şu ana kadar nasıl çalıştıysam, nasıl liderimizle Cumhurbaşkanımızla yolları bölüp gönülleri birleştirdiysek, havayolunu halkın yolu yaptıysak Marmaray’ı Avrasya Tüneli’ni Hızlı Treni dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a nasıl kazandırdıysak; Üçüncü Köprüyü Osmangazi Köprüsünü nasıl İstanbul’un hizmetine sunduksa; gelecek 5 yılda sizin desteğinizle aziz İstanbul’a aynı kararlılıkla hizmet edeceğime Yenikapı’da söz veriyorum.

AYIRMAK, ÖTEKİLEŞTİRMEK YOK

Bizden, sizden, o partiden, bu partiden diye ayırmadan herkes için hizmet götüreceğiz. Herkes için çalışacağız. Çünkü bize yakışan sevgiyle çalışmak ve İstanbulluya hizmet etmektir. Eğer siz mutlu olursanız ben daha çok mutlu olacağım. Ayırmak yok, ötekileştirmek yok. Bizim inancımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var, birlikte Türkiye olmak var.Türkiye’yi cennet yapan işte bu güzel duygulardır. İstanbul’u da cennetten bir köşeye dönüştürmek işte bu anlayışla mümkün olacak. Birbirimizi daha çok seveceğiz, daha çok kucaklaşacağız, daha çok kaynaşacağız. Sahip olduğumuz zenginlikleri hep hatırlayacağız. Etrafta terör var, savaş var, şiddet var. Bölmek isteyenler var, ayırmak isteyenler var. Ama bir de Türkiye var. Bir Türkiye var, bir İstanbul var. Yenikapı Ruhu var. 15 Temmuz’da yenilmeyen Türkiye’nin ruhu burada.

SİZE DAHA HUZURLU,  DAHA GÜVENLİ BİR İSTANBUL SÖZÜ VERİYORUM

Siz bu meydanı doldurdukça, ne hainlere yeniliriz, ne de ekonomimize saldıranlara eyvallah ederiz. Sizin bu milletin kim olduğunu hala öğrenemediler. Bu millet iyiliğin ve güzelliğin ta kendisidir. Sizler mütevazi, samimi, çalışkan Anadolu insanlarısınız. Türkiye insanlığın merhametin son kalesidir.Bir hafta sonra sandığa gidiyoruz. Nasıl bir İstanbul’da yaşamak istediğimizi cümle aleme göstermeye hazır mısınız? Vereceğiniz her oy İstanbul’un aydınlık yarınları demek. Daha çok iş, daha çok aş, daha çok bereket daha çok üretim demek. Daha rahat, daha kolay bir ulaşım demek. Daha konforlu bir yaşam demek.Size daha huzurlu, daha güvenli bir şehir, bir İstanbul sözü veriyorum. İşte bu sözü Yıldırım sözüdür. Bu İstanbul’da trafik ulaşım çile olmaktan çıkacak. Türkiye’de liderimizle Cumhurbaşkanımızla bunu başardık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük kuzey ile güneyi birleştirdik. Ama sevgili İstanbullular, yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin.

MÜJDE VERİYORUM EY İSTANBUL...

Yapacağımız raylı sistemlerle seyahat etmek ulaşım eziyet olmaktan çıkacak, bir eğlenceye dönecek. Bilgimiz, tecrübemiz, planlarımız, projelerimiz hazır. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı projelerden bahsedecek. Ancak şunu bilmenizi istiyorum. Bütün İstanbullu hemşerilerimizi kardeşlerimizi mutlu edecek çok güzel planlarımız var. Bu imkanları, İstanbul’un imkanlarını adil bir şekilde hizmetinize sunacağız.Anneler çocuklarınız en güzel anaokuluna gidecek. Çünkü bunu siz hak ediyorsunuz. Dünyada hangi meslek geçerliyse onun diplomasını alacak. Çalışmak isteyene iş, kendi işini kurmak isteyene destek bizden. Müjde veriyorum ey İstanbul, ey gençler; gelin İstanbulla birlikte bu şehri akıllı şehir yapalım, bu uğurda birlikte çalışmaya benim kankam olmaya var mısınız gençler? Hanımefendiler birlikte yürümeye hazır mısınız? Beyefendiler omuz omuza daha güzel İstanbul için var mısınız?"

YORUMLAR 21
  • Hamza Kayapınar 5 yıl önce Şikayet Et
    Binali Yıldırım bir siz söylerse ben o soze güvenirim. Yaparsa BİNALİ YILDIRIM yapar
    Cevapla
  • Paşa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ailemin anlattığı öğrencilik hayatı kadar zordu ki İstanbul'da bile olsa öğrencilik gerçekten dünyanın en Zorlu mesleğiydi En azından okula gitmek farklı bir dert idi Fakat şu an öyle değil yaklaşık 20 yıldır AK Parti sayesinde o kadar iyi o kadar güvenli ve o kadar eminiz ki bundan bile gözüm kapalı AK Parti'ye oy atabilirim
    Cevapla
  • Berke Tevfik 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul 94 den beri düzeliyor.Akıllı istanbul projelerine tam destek veriyorum.Istanbulu dünyanın kalbi yapmaya çalışan insanlara ben de destek veriyorum.Izmir gibi burayı çöp kokusuna boğacak adamlar yerine burayı yeniden inşa edicek adamlara güveniyorum
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul YILDIRIM hızıyla gelişecek.
    Cevapla
  • Efdâl 5 yıl önce Şikayet Et
    Size inanıyoruz Binali Bey İstanbul'umuzu el ele gönül gönüle dünyanın yıldızı haline getireceğiz! Size guvenimiz tam!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor