Savcı Sayan: Biz Kürtlüğü Selahattin Eyyübi'den öğrendik

HDP'nin kalesini yıkan Savcı Sayan, "Biz kürtlüğü Sezai Temelli'den değil, Selahaddin Eyyubi'den öğrendik" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Savcı Sayan: Biz Kürtlüğü Selahattin Eyyübi'den öğrendik
Savcı Sayan: Biz Kürtlüğü Selahattin Eyyübi'den öğrendik
GİRİŞ 17.04.2019 16:33 GÜNCELLEME 17.04.2019 16:34
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

 Ağrı'yı kazanarak HDP'nin bu bölgelerde yenilemeyeceği algısını yıktıklarını belirten Başkan Sayan; "İnsanlara Kürtlüğün HDP'lilerle ilgisinin olmadığını anlattık. 'Biz kürtlüğü Sezai Temelli'den değil, Selahaddin Eyyubi'den öğrendik' dedik. Kürtlerin siyasi hareketiyim, diyen HDP gibi partiler, kim Kürtlere faydalı olursa onu hedef alıyorlar. Merhum Turgut Özal ile Merhum Necmettin Erbakan işte bu sebeple hedef alındı. Şimdi de hedeflerinde sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Biz tüm bunları Ağrılılara anlatmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

 

 

"AĞRI'YI ALARAK HAİNLERİN PLANLARINI BOZDUK"

Ağrı'yı kazanarak İran, Irak ve Ermenistan sınırında oynanan oyuna darbe vurduklarını aktaran Sayan; "Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Kars ile birlikte Ermenistan, İran ve Irak sınırını garantiye almak istiyorlardı. Amaçları söz konusu sınıra bir şerit çekmekti fakat biz Ağrı'yı alarak bu oyunu bozduk. Ağrı'yı kazanarak HDP'yi kalesinde devirdik. Eğer Ağrı'da istihdam sorununu çözersek, buradaki insanları da kazanmış olacağız." şeklinde konuştu.

 

 

"ÇALIŞMALARIMIZLA TÜM BÖLGEYE ÖRNEK OLACAĞIZ"

Başkan Savcı Sayan, Ağrı'da yapacakları çalışmalarla tüm Güneydoğu'ya model olmayı hedeflediklerini ifade ederken; "Ağrı'daki ilk dönemimizi başarısızlıkla sonlandırırsak, bundan sonra da bir daha kazanılamaz. Yok eğer başarılı bir belediyecilik anlayışı sergilersek bütün bölgeyi alırız." dedi.

Sayan, sosyal belediyecilik kapsamında yapacakları çalışmaları titizlikle belirlediklerini vurgulayarak en önemli hedeflerinin istihdam sorununu çözmek olduğunu söyledi. Başkan Sayan projelerini şöyle anlattı:

"DEV BİR ET ENTEGRE TESİSİ KURACAĞIZ"

“Türkiye'nin her yerine tırlarla et gönderebileceğimiz, et entegre tesisi kuracağız. Projemize sayın Recep Tayyip Erdoğan da çok sıcak baktı. Tüm köylerimize canlı hayvan göndereceğiz. Hayvanları 5 ay sonra kesime getirdiklerinde de aradaki farkı onlara vereceğiz. Diyelim ki köylülere 10 ton canlı hayvan teslim ettik. Onlardan geri aldığımızda 15 ton geldi. Aradaki 5 tonun parasını onlara vereceğiz. Sanki yedi eminle çalışmışlar gibi, bizim sermayemizle kar elde edecekler. Ağrı et üstü olsun istiyoruz”

"AĞRI DÖNERİNİ MARKALAŞTIRACAĞIZ"

"Ağrı dönerinin patentini alacağız. Ağrı dönerini biz burada hazırlayıp tüm Türkiye'ye göndereceğiz. Onlar ürünleri sadece takıp servis edecekler. Ağrı döneri Franchise olacak. Tekstil kadınlara ve gençlere yönelik projelerimiz arasında yer alırken, hayvancılık ve döner de yetişkin bireylere yönelik olacak. İstihdam sorununu bitireceğiz"

"AĞRI TURİZM MERKEZİ OLACAK"

"Turizm açısından da çok önemli bir potansiyelimiz var. Şanlıurfa'ya Hazreti İbrahim'i ziyarete gidenler, Ağrı'ya da Hazreti Nuh'u ziyaret etmek için gelecekler. Hristiyan alemi biliyorsunuz ki Nuh'un

Tufanı'nı çok önemser. Onlara tanıtım broşürleri göndereceğiz. Ağrı Dağı'nın zirvesine Nuh'un gemisini andıran gemiler inşa edeceğiz"

"KADINLARIMIZ TEKSTİLLE İSTİHDAMA KATILACAK"

"Ağrı Ortadoğu'nun tekstil merkezi olacak. Çok önemli markalar kentimizde buluşacak. Bu yıl içinde 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. İki yıl içinde de bu sayı 20 bine çıkacak. Kadınlara yönelik olarak tekstil projemizi hayata geçireceğiz. Evlerinden işyerlerine gelemeyen kadınların evlerine makine göndereceğiz ve üretimlerini evlerinden yapacaklar. Kadın kooperatiflerimizde de turşu, mantı ve el örgüleri gibi üretimler yapılacak. Şu anda zaten turşuda çok iyiyiz. Daha da iyi noktalara getireceğiz. Eğer Ağrı'da istihdam sorununu çözersek, bütün insanların gönlünü kazanacağımızı düşünüyorum"

"PROJELERİMİZ MERKEZİ HÜKÜMET'İN DESTEĞİ İLE HAYATA GEÇECEK"

"Tekstil zaten gerekli finansmanını amorti ediyor. Fakat diğer yatırımlarımızda Merkezi Hükümet'ten destek almamız gerekecek. Mesela ana arterleri karayollarına bağlarken, asfaltlamayı karayolları bütçesinden alacağız. Turizm ile ilgili projelerimizde Turizm Bakanlığı'ndan, hayvancılıkla ilgili projelerimizde de Tarım Bakanlığı'ndan destek alacağız. Biz Ağrı Belediyesi'nin bütçesi ile projelerimizin altından kalkamayız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da projelerimize sıcak bakarak bizi destekliyor"

KAYNAK: YENİAKİT
YORUMLAR 20
  • Bekir SAĞLAM 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun adamsın.
    Cevapla
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek beklenti oluşturdu :) hadi bakalım
    Cevapla
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    sizler umut oldunuz istanbul bizi uzdu
    Cevapla
  • Muhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım ben samsunluyum seninle çok gurur duydum allah yolunu açık etsin
    Cevapla
  • Bahtiyar batman 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin sayanı tebrik ediyorum sellahaddin eyubiden kürtlüğü öğrendik güzel bir tesbit başarilar dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek