Erdoğan'dan Macron'a: Bu işlerde çok acemi, alışamadı hala!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yasadışı faaliyetlerini sonlandırması gerekiyor'' diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a cevap verdi.

Erdoğan'dan Macron'a: Bu işlerde çok acemi, alışamadı hala!
Erdoğan'dan Macron'a: Bu işlerde çok acemi, alışamadı hala!
GİRİŞ 16.06.2019 01:00 GÜNCELLEME 16.06.2019 01:15
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan'da düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki temaslarını tamamlamasının ardından yurda dönerken, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yasadışı faaliyetlerini sonlandırması gerekiyor'' diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a sert tepki gösterdi.

'FRANSA'NIN NE İŞİ VAR BURADA?'

Doğu Akdeniz’de söz söyleme hakkı olanlar konuşabilir. Fransa’nın Doğu Akdeniz’de söz söyleme hakkı nereden çıktı? Doğu Akdenize kıyıdaş mı? O kendine göre gelin güvey oluyor. Böyle bir şey yok. Kıbrıs’ta biz garantör ülkeyiz. Yunanistan, İngiltere garantör ülke. Bu ülkeler bir şey söylerse anlarım. Fransa’nın ne işi var burada? Eğer diyeceksen ‘benim de TOTAL şirketim anlaşmalar yapmış; bırak da TOTAL konuşsun o zaman. O da nereye kadar bu konuda konuşmasını sürdürebilir o da ayrı mesele. Senin Fransa olarak böyle bir şey söyleme hakkın, yetkin yok.

'MACRON BU İŞLERDE ÇOK ACEMİ, ALIŞAMADI HALA'

Uluslararası hukuka göre Kıbrıs’ın bütününde yaşayan halk, oradaki sulardan çıkan bütün imkan neyse onu ortaklaşa paylaşır. Olay bu. Orada benim soydaşımın hakkı var. Biz bu hakkın takipçisiyiz. Bu hakkı yedirmeyiz. Güneyin de aynı şekilde eşit oranda hakkı var. Ama kuzeydeki benim Türk soydaşlarımdan farklı değil. Aynı hakka sahip. Bunun ölçmesi biçmesini güneydeki yapacaksa, kuzeyin aldatılmasını görmezlikten gelebilir miyiz? Fransızın burada ne işi var? O kendine göre durumdan vazife çıkarıyor. Sayın Macron bu işlerde çok acemi. Hala alışamadı bu işe. Herhalde alışana kadar da çok vakit geçecek.

 

 

YORUMLAR 18
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapıştırmışsın REİS . Helal!!!
    Cevapla
  • Dikiştutmaz Sabri. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ver ayarı ver ayarı.Alayınız gelin ulennnn.Osmanlı geliyorrrr.
    Cevapla
  • Dikiştutmaz Sabri. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ver ayarı ver ayarı.Alayınız gelin ulennnn.
    Cevapla
  • dogrudur 1454 4 yıl önce Şikayet Et
    ha ha ha helalbe reis macron anca macaron olur ha ha ha
    Cevapla
  • melez 4 yıl önce Şikayet Et
    fransa önceden türkiyeden yemiş olduğu şamarın etkisini unutamadığı için bir hıç alemi içerisinde konuşuyor bizim diyeceğimiz oşt otur oturdğun yerde.ayrıca fransız büyük şirketlerin durumu da hiç iyi değil 10 sene sora görürsünüz bu şirketleri hep satacaklar o zaman göreceğiz onları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi