TİP Genel Başkanı'ndan skandal açıklama: Türkiye askerlerini geri çekmeli

Sivilleri katleden güçlerin Suriye ve Libya'daki varlığını görmezden gelen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye'nin toprakları dışındaki tüm askerlerini geri çekmesi gerektiğini savundu.

TİP Genel Başkanı'ndan skandal açıklama: Türkiye askerlerini geri çekmeli
TİP Genel Başkanı'ndan skandal açıklama: Türkiye askerlerini geri çekmeli
GİRİŞ 26.02.2020 12:22 GÜNCELLEME 26.02.2020 12:22
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Gezi olaylarını, bu toprakların bugüne kadar gördüğü en ileri, anlamlı, en halkçı direniş olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Haksız biçimde yargılanan herkesle Gezi'nin onurunu taşımaya devam edeceklerini belirten Baş, "Bu onurlu duruşumuzu yargılamaya çalışanlara buna izin vermeyeceğimizi söylediğimizde bize inanmayanları gerçeklerle karşı karşıya bırakmış olduk." dedi.

Gezi davası boyunca savunanların attığı her adımın arkasında durduklarını dile getiren Baş, "Buna rağmen mahkemenin beraat kararı vermesi, hareketin milyonlar tarafından tekrar sahiplenmesinin ürünüdür. Ortada hukuk adına bir şey yoktu. Gezi davası, hukuk temelli bir dava değildi. Siyasal intikam operasyonu sürdürmek istiyorlardı ama gelinen noktada bunu yapamadılar. Gezi davası bitmemiştir, şimdi gerçekten başlıyor. Artık gerçek suçluların yargılanma aşamasındayız" değerlendirmesini yaptı.

Suriye ve Libya'da asker bulundurulmasını eleştiren Baş, "Türkiye, toprakları dışında bulunan tüm askerlerini geri çekmelidir." diye konuştu.

 

YORUMLAR 71
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    ne olmuş bu partiye ya, emir subayları dışardan emir vermiş bunlar da sözcülüğünü yapıyor olmalı. artık partiye ancak duyuyorum zaten. neye ve kime hizmetse.
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD dolarlarını ve bedava servis edilen lahmacun ve sandviçleri hüpletirken hangi halk direnişi diyorsun. Che-guverayı tişörtlere basıp bunu 50 dolara sizlere giydiren kapitalist kafa bu sözlerine de gülüyordur. Piyoncuklukta çığır açanlar var ya içimizdeki akılsızlar yüzünden çekeceğimiz var.
    Cevapla
  • Urfali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kim ya agzi olan konuşuyor
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    emrin olur başka arzun varmı bence teslim olalım rahat edersin çatlak geri zekalı uyuyan güzel
    Cevapla
  • Birtürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Şaş beş nediyim!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş