Tevfik Göksu'dan İmamoğlu yönetimine tepki: Acziyet içindeler

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu. İBB'nin otobüs seferlerini azaltmasına tepki gösteren Göksu, "Öncelik halkın sağlığı olmalı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde müthiş bir yönetim krizi var." dedi.

GİRİŞ 30.03.2020 17:37 GÜNCELLEME 03.03.2023 10:23
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Haber7 canlı yayınında muhabirimizin sorularını yanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin otobüs ve metro seferlerini azaltmasına tepki gösteren Göksu, "Bu şehir PR çalışması ile yönetilmez. Ne yapacaklarını bilemiyorlar" diye konuştu.

 

"ACZİYET İÇİNDELER"

Göksu'nun muhabirimize yaptığı açıklamalar şöyle:

 

İBB, geçen hafta seferleri azalttı. Vatandaş da kalabalık araçlarda yolculuk yapmaktan şikayetçiydi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde şu anda müthiş bir yönetim krizi var. AK Parti döneminden bitirilmemiş altyapı çalışması kalmadı. Bugün büyükşehir belediyesinde eksik bir şey bulamazsınız. Bundan sonraki süreç yönetim sürecidir. İstanbul’da metro altyapısını, toplu ulaşım altyapısı bizim dönemimizde en mükemmel şekilde kuruldu, bugün altyapı yönetme acziyeti içinde.

"İSTANBUL HALKINA ÇOK BÜYÜK KÖTÜLÜK YAPIYORLAR"

Bilim adamları toplu taşımada yüzde 50 boş olsun derken siz kalkacaksınız İETT garajlarındaki araç çıkış sayısını yüzde 30 düşüreceksiniz. Metro vagonlarındakini 8’den 4’e düşüreceksiniz ve ondan sonra diyeceksiniz ki kötülük organize ediliyor. Kötülük nedir biliyor musunuz? Kötülük bu kenti yönetememektir, araç sayısını düşürmektir. Bile bile böyle bir şeye çanak tutuyorsunuz. Burası 16 milyonluk kentse, 16 milyonluk kentin ihtiyacına göre oturur plan yaparsınız. Şu anda bu kenti yönettiğini zannedenlerin yönetme derdi yok. Eğer olsaydı toplu taşıma planlama acziyeti göstermezlerdi. İstanbul halkına çok büyük kötülük yapıyorlar.

Şu anda hesap yapma dönemi değil, önemli olan halkın sağlığıdır. Gerekirse sefer, vagon sayısını artırmanız gerekir. Eğer bu insanlar işine gelip gidecekse, toplu taşıma hizmeti verecekseniz planlama yapıp sosyal izolasyonu çözerek planlama yapacaksınız. Kalkıp da şu durakta organizasyon yapılmanın bir anlamı yoktur. Hiçbir mazeret başarının yerine geçmez.

"İBB'NİN TEK ÖNCELİĞİ PR YAPMAK"

Şehir Hastanesine yol yapılma konusu da gündemde. İmamoğlu projenin 2017’de AK Parti tarafından iptal edildiğini iddia etti. Meseleyi bir de sizden dinleyebilir miyiz?

İptal edilen herhangi bir proje yoktur. İptal edilen değil sadece değişikliğe uğrayan bir durum var.

Bizzat Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir’i ziyarete gittiğinde Başakşehir Belediye Başkanımız burayı ne yapacaksınız dediğinde, ‘Bizim imkanımız yok, yapamayız’ demiştir. Zaten yazıda da yapamayacağını iptal ettiğini ifade ediyor. Ama onun iptal etmesi önemli değil. Karayolları Genel Müdürlüğümüz yola başladı ve bitirecek. Başakşehir Şehir Hastanesi de Allah’ın izniyle çok kısa zamanda açılıp bu yolla beraber hizmete sunulacaktır.

"BU KENTİ YÖNETME DERTLERİ YOK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önceliği halka hizmet değil. İBB’nin bir tane önceliği var; yapabilecekse PR yapmak. PR ile bu işi götürebileceğini zannediyor. Ama burası büyük bir kent, bu kent algıyla yönetilmez. Algı en büyük yalandır. Bu kent vizyonla yönetilir. Bu kent gayretle yönetilir. Gayretiniz, heyecanınız, vizyonunuz yoksa bocalayıp kalırsınız. Şu anda bocaladılar. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu kentin gerçekleriyle yüzleşmek istemiyorlar çünkü bu kenti yönetmek gibi bir dertleri yok. Sadece algıyla bu işi götürebileceklerini düşünüyorlar.  

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 179
  • ihsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp' ye oy veren mantiklı düsünmeyen günlük yaşayan ucarı gencler verdi...Chp' nin ne belediye ne de devlet yönetebilme kabiliyeti yok...Sadece laf ve reklam...
    Cevapla
  • İzmir 8 3 yıl önce Şikayet Et
    AÇİL OLARAK OTOBÜS SEFERLERİNİ HALKINI KORUYACAK ŞEKİLDE YENİDEN DÜZENLEYİN . HALKIN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞ. ŞİMDİ PARTIZANLIK ZAMANI DEGIL. GÜVENDİĞİN Avrupa çöktü.
    Cevapla
  • Türkiyeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey İstanbul sen istedin sonra da bahane arama daha bunlar iyi günlerimiz
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam fetöye methiyeler düzen adam değilmi?
    Cevapla
  • efe 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul halkı isteyerek kendine belasını buldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!