İlk haber7.com duyurdu! AK Parti'nin TBMM Başkan adayı belli oldu

Haber7.com'un dün akşam duyurduğu AK Parti'nin Meclis Başkan Adayı Mustafa Şentop, AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı tarafından resmen açıklandı. Şentop, desteğini aldığı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 16:00'da önemli bir görüşmeye de katıldı.

İlk haber7.com duyurdu! AK Parti'nin TBMM Başkan adayı belli oldu
İlk haber7.com duyurdu! AK Parti'nin TBMM Başkan adayı belli oldu
GİRİŞ 19.06.2020 16:03 GÜNCELLEME 19.06.2020 16:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

 İbrahim Günay - Haber7

 

AK Parti'nin TBMM Başkanı adayının Prof. Dr. Mustafa Şentop olduğu öğrenildi. Haber7.com'un Ankara kulislerinden edindiği bilgiye göre, AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı tarafından da resmen açıklandı.

Şentop'un aday gösterilmesinde Meclis başkanlığı yaptığı kısa süre içerisinde başarılı bir grafik izlemesinin ve MHP tarafından da ciddi anlamda kabul görmesinin önemli ölçüde rol oynadığı öğrenildi.

24 Haziran seçimlerinde Tekirdağ milletvekili olarak seçilen Mustafa Şentop, Binali Yıldırım'dan sonra TBMM Başkanlığı görevini yürütüyordu.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşme gerçekleştiriyor. TBMM Başkanı Şentop, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşme için Balgat'ta bulunan MHP Genel Merkezine giriş yaptı. Şentop'u Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya karşıladı. MHP'nin de desteği olduğu için üçüncü tur itibariyle Mustafa Şentop'un yeni Meclis Başkanı olması bekleniyor.

BAHÇELİ, UĞURLADI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaklaşık 15 dakika görüştü. Görüşmenin ardından Bahçeli, Şentop'u dışarıya kadar uğurladı. Bahçeli ve Şentop, MHP Genel Merkezi önünde basın mensuplarına poz verdi. Şentop, açıklama yapmadan ayrılırken, Bahçeli de basın mensuplarıyla kısa süre sohbet ettikten sonra makamına geçti.

BOSTANCI TARAFINDAN AÇIKLANDI

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u bu göreve yeniden aday göstereceklerini açıkladı.

BİNALİ YILDIRIM'IN YERİNE GELMİŞTİ

Prof. Dr. Mustafa Şentop, Meclis Başkanlığına, Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olması ile seçilmişti.

BİNALİ YILDIRIM: ADAY DEĞİLİM

Binali Yıldırım, dün akşam saatlerinde TBMM Başkanlığı için aday olmayacağını açıklamıştı. Aday gösterilmesi halinde nasıl hareket edeceği sorusuna Yıldırım, "Aday olmayınca aday gösterilmez herhalde." karşılığını vermişti.

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR?

Mustafa Şentop, siyasetçi ve 24, 25, 26. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili.

İlk defa 2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde TBMM'ye giren Şentop, 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Şentop, 24 Şubat 2019 tarihinde TBMM Başkanı seçilmiş olup 2020 yılında 100. yılını idrak etmekte olan TBMM'nin 29. Başkanıdır.

KARİYERİ

Mustafa Şentop 6 Ağustos 1968 tarihinde Tekirdağ'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yapan Prof. Dr. Şentop, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü.

SİYASİ KARİYERİ

Prof. Dr. Mustafa Şentop, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

24, 25 ve 26. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği görevini yürüttü. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AK Parti'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 27. Dönemde AK Parti Tekirdağ Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Aynı dönemde TBMM Başkanvekili olarak görevi yapmakta iken 24 Şubat 2019 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi. Şentop, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29. Başkanıdır.

Özel hayatı

İyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • ATALAY 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük başarı çok önemli en önemlisi yani.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Aydın olmasında kim olursa olsun.!
    Cevapla
  • hizmetli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yardımcı Hizmetler Sınıfını sevmeyen Şentop; İnşallah! Allah'ın izniyle seçilmez. Allah Sen Büyüksün
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz işinizi yapın kardeşim, sevmek sevmemek ne demek.
    Cevapla
  • Öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ne acayip insansınız ya?
    Cevapla
  • Elazigli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Sentop size halk olarak Güvenimiz tamam, Reisende Güvenini siz kazanin
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Gazi Meclis'e yakışan isim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı