İnce'nin yeni parti iddialarına AK Parti'den ilk yorum! Kılıçdaroğlu'na tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "SSK’yı batıran Kılıçdaroğlu, CHP'yi de adeta bir çöküşün eşiğine getirdi. Kendisinden olmayana tahammülü yok. Partide ne bir muhalif bırakıyor ne de bir rakip. CHP’de 10 yıldır net olarak tek adam mantalitesi hakim. Sorsanız hep başkaları diktatör, hep başkaları tek adam" dedi.

İnce'nin yeni parti iddialarına AK Parti'den ilk yorum! Kılıçdaroğlu'na tepki
İnce'nin yeni parti iddialarına AK Parti'den ilk yorum! Kılıçdaroğlu'na tepki
GİRİŞ 06.08.2020 16:38 GÜNCELLEME 06.08.2020 16:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Çan ilçesine gelerek vatandaşlarla, teşkilatla, oda ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, CHP'yi, SSK'daki mantığıyla yönettiği gerekçesiyle eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "SSK'yı batıran Kılıçdaroğlu, CHP'yi de adeta bir çöküşün eşiğine getirdi. Kendisinden olmayana tahammülü yok. Partide ne bir muhalif bırakıyor ne de bir rakip. CHP'de 10 yıldır net olarak tek adam mantalitesi hakim. Sorsanız hep başkaları diktatör, hep başkaları tek adam" dedi.

 

 

'CHP'DE KEMALİZM DENİNCE ATATÜRK DEĞİL, KILIÇDAROĞLU AKLA GELİYOR'

CHP'nin, yerlilikten uzaklaştığını ve marjinalleştiğini, küresel grupların tahakkümüne girdiğini söyleyen Turan, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

"Oldu bittiye getirilen bir kongrede tek adamlık, muhaliflere tahammülsüzlük, baskı, Cumhurbaşkanı adaylarına yapılan muamele tam bir aymazlık örmeği. Bir Cumhurbaşkanı adayının, kurultay boyunca sadece Yalova delegesi muamelesi görmesi bizleri bile üzdü. Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Recep Cengiz en önde oturtulurken Muharrem İnce kongrede en arkada tuvalet kenarına oturtuluyor. Muharrem İnce'ye yapılan bu tavır, Cumhurbaşkanı Adayı olarak oy veren seçmene de büyük nezaketsizlik. Bundan Kılıçdaroğlu'nun haberinin olmadığı söylenemez. Siyasette rekabet tabii ki önemlidir; ancak vefa ve saygınlık çok daha kıymetlidir. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Yarın bu tavrın Kılıçdaroğlu'na yapılmayacağının garantisini kimse veremez. CHP'nin kurultayı, CHP içindeki karışıklığın, rahatsızlığın, zihnen ve fikren bölünmüşlüğün adeta fotoğrafı oldu. Ankara'daki CHP ile Anadolu CHP'si farklı. Kılıçdaroğlu, CHP'nin kodlarıyla o kadar oynadı ki, şu anda Atatürk'ün bıraktığı CHP'den söz etmek mümkün değil. Öyle bir ideolojik savrulma yaşadılar ki, geldikleri yer HDP'nin yanı, Genel Merkezi ise nezaketsizliğin, vefasızlığın merkezi oldu. CHP'de Kemalizm dendiğinde akla artık Mustafa Kemal değil, Kılıçdaroğlu Kemal gelmelidir. O günkü CHP ile bugünkü CHP'nin sadece isim benzerliği kaldı."

'MUHARREM İNCE'NİN YENİ PARTİ KURUP, KURMAMASI CHP'NİN MESELESİ'

Muharrem İnce'nin yeni parti kurma iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turan, "Muharrem İnce'nin parti kurup, kurmaması CHP'nin meselesi. Biz AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Allah milletimizi bu basiretsiz, vefasız ve nezaketsiz yapıdan korusun" diye konuştu.

YORUMLAR 11
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Kemal yargılanmaktan korktuğu için o koltuğu ve dokunulmazlığı bırakmıyor
    Cevapla
  • nail 3 yıl önce Şikayet Et
    chp din düşmanları vatan millet erdoğan düşmanları olduğu sürece çökmez chp oyu din düşmanlığından alıyor ve ülkemizdede bunlar az değil o yüzden her seçimde 100 de 25 oyları standart demek ki halkın 100 de 25 i müslüman değil veya görünüşte sahte müslüman bunlara dinimizde münafık deniyor mevlam şerlerinden korusun amin
    Cevapla
  • Bursa 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel özet olmuş
    Cevapla
  • mavi vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    chp ciddiyetini ve demokrasisini kaybetmiş. gelecekte chp bir yeşilay derneği görüntüsüyle tarihin unutulmuş sayfalarında yerini alacak.
    Cevapla
  • musab demir 3 yıl önce Şikayet Et
    cehape nin hakkindan kamal gelir.. birakin birbirlerini yesinler :)
    Cevapla
  • Karamuk calisi 3 yıl önce Şikayet Et
    biribirlerine dussunler ıktidara gelmesinler bizde cumhur ittifakı olarak yolumuza devam edelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı