Kılıçdaroğlu'ndan Yunanistan'ın tahriki sonrası açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün MYK toplantısında, Doğu Akdeniz ve Ege’de yaşanan gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Yunanistan'ın tahriki sonrası açıklama
Kılıçdaroğlu'ndan Yunanistan'ın tahriki sonrası açıklama
GİRİŞ 02.09.2020 10:42 GÜNCELLEME 02.09.2020 10:42
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bir Türk Yunan savaşı her iki milletin de istemediği bir şeydir. Ama başka güçlerin Türkiye ile Yunanistan’ı savaştırmasına da seyirci olmayız. Yunanistan’ın Meis adası açıklarında Türkiye’yi kışkırtan tutumlarını şiddetle kınıyoruz. Adayı silahlandırması ve asker çıkarması asla kabul edilemez. Bu noktada AB, Yunanistan ve BM uyarılmalıdır. Türkiye, kendi doğal zenginliklerini üretmek, kullanmak ve buralardaki hakkını korumak konusunda, hak sahibidir.”

'MISIR VURGUSU'

MYK üyelerinin bölgedeki gerilime dikkat çekmesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun “Diplomasi bunun için geriklidir. Diğer ülkelerle ve özellikle Mısır ile geliştireceğimiz ilişkiler ve karşılıklı büyükelçiliklerin açılmasını sağlayacak görüşmeler, Türkiye’yi çok rahatlatır” yorumunu yaptığı öğrenildi. Bazı MYK üyelerinin “Libya’da sağlanan ateşkesin, Türkiye’ye duyurulmadan ilan edilmesinin kaygı verici olduğu, Türkiye’nin Libya’da dışlandığı” yorumları üzerine Kılıçdaroğlu, “Bu kaygılar artıyor. Türkiye ile ilişkileri sıcak tutan bir bakanın Türkiye’ye bilgi dahi verilmeden, aniden görevden alınması bu kaygıların ciddiyetini bize gösteriyor” dedi.

YORUMLAR 58
  • Vatandaşın biri 3 yıl önce Şikayet Et
    Biraz geç kalmadınmı bay kemal...nerdeydin şimdiye kadar?
    Cevapla
  • Frankfurt lu 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim icin erdogan deyince akan sular durur..dūrūst olsun klictar ogluda baskan olsun..devlet bahcelide olsun yeterki dūrūst olsunlar.....arkadaslar bu arada hakarette etmeyelim nede olsa bu insanda bizden biri
    Cevapla
  • Besiktasli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir insanda mantik olsa ......alman.fransiz.yunani daha bircogu birlesiyor .bizim icimizdekilerse bizi yok etmek istiyor.BUGŪN BIR FŪZE FIRLATSALAR O FŪZE DEMEZ BU CHP LI DIYE VURMA hepimizi yok eder.....birlesin diyorum akp chp mhp davasi degil bu ....TŪRKIYE CUMHURIYETININ davasi bu....biz saglam olursak kimse bizi deviremez....iste ozaman baskanlikmi istiyorsun biz seni baskanda yapariz kilictar oglu....yeterki bir olalim satmayalim insanlarimizi
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    S400 leri Akdeniz'e yerleştirin, yeri geldiğinde ilk atışı yapacağımız zaman düğmeye Kemal bey bassın, basmazsa Kemal beyi topun ağzına yerleştirin ve ateşleyin :)
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam Yunanistan’ı savunmadı??? Türkiye’yi karalamadı?? Hayretler içindeyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak