Yunanistan'dan Meis hamlesi! Adaya ayak basacağı tarih provokasyon niteliğinde

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou'nun 13 Eylül tarihinde Meis Adası'nı ziyaret edeceği açıklandı. Yunan basını, Sakellaropoulou'nun Meis'e yapacağı ziyaretin tarihinin, adanın kurtuluşunun 77. yıldönümüne denk geldiğini aktardı. Öte yandan TRT World, Meis Adası'nın karşısında yer alan Antalya'nın Kaş ilçesine kurduğu özel kameralarla, Yunan Ordusu'nun adadaki askeri faaliyetlerini kayıt altına aldı.

GİRİŞ 02.09.2020 14:40 GÜNCELLEME 02.09.2020 16:12
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Yunanistan ile Türkiye arasında Doğu Akdeniz gerilimi devam ediyor.

 

Atina yönetimi geçtiğimiz günlerde Kaş'ın karşısındaki Meis Adası'na asker göndermişti. Bu hamleye Türkiye'den sert tepki gelmişti.

ATİNA TAHRİKLERE DEVAM EDECEK

Ankara'nın diyalog çağrılarına uymak yerine provokatif eylemlere girişen Yunanistan, bölgedeki tahriklerine devam edeceğe benziyor.

 

ADAYA AYAK BASACAK

Yunan Ekathimerini'nin geçtiği habere göre; Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou 13 Eylül tarihinde Meis Adası'nı ziyaret edecek. Ekathimerini, Sakellaropoulou'nun Meis'e yapacağı ziyaretin tarihinin, adanın kurutuluşunun 77. yıldönümüne denk geldiğini aktardı.

MEİS ADASI NEREDE? MEİS ADASININ TARİHİ NEDİR?

Antalya'nın Kaş ilçesinin karşısında yer alan kara parçası, Doğu Akdeniz'nin önemli adalarından. 1512'de Osmanlı Devleti'nin egemenliğine giren ve "Kızılhisar" olarak anılan ada, I. Dünya Savaşı sırasında Fransızların eline geçti. Lozan Barış Antlaşması ile İtalya'ya verilen ada, daha sonra On İki Ada'yla birlikte Yunanistan'a bağlandı.

TRT WORLD ADADAKİ ASKERİ FAALİYETLERİ GÖRÜNTÜLEDİ

Öte yandan TRT World, Meis Adası'nın karşısında yer alan Antalya'nın Kaş ilçesine kurduğu özel kameralarla, Yunan Ordusu'nun adadaki askeri faaliyetlerini kayıt altına aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 136
  • Egeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yakın olan adaların yunanistana ait olması çok komik.
    Cevapla
  • BIR DADAŞ GİBİ 3 yıl önce Şikayet Et
    O inönüyü RABBİM Mezarında ters dönüşürsün İNŞALLAH. Amin
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı yardımcısı Atina açıklarına gitsin gemisini demirlesin istiklal marşı eşliğinde bayrağı mızı göklere çıkarsın
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Amann cok önemliydi bunun gelecek olması da. Geldikleri gibi Giderler, o kadar!
    Cevapla
  • boybeyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne alırız,ne de veririz, deyip 12 adaları yunana teslim eden Antalya'da gezi sırasında Meis bu kadar yakınmış diyen zihniyet ve onları hala savunanlara Allah iktidar yüzü göstermesin
    Cevapla
  • ------ 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanistanın tüm adalardaki askerleri açık hedeftir . tsk bu adadaki askerleri keklik avlar gibi çok rahat bir şekilde imha eder .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı