AB'den yeni Türkiye açıklaması! 25 Eylül'e kadar süre verip tehdit etti

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Yunan medyasına yaptığı açıklamada, Türkiye'ye Doğu Akdeniz konusunda son bir şans daha verdiklerini, eğer Ankara 25 Eylül'e kadar bir çözüm yolu bulmazsa, yaptırımları uygulayacakları tehdidinde bulundu.

AB'den yeni Türkiye açıklaması! 25 Eylül'e kadar süre verip tehdit etti
AB'den yeni Türkiye açıklaması! 25 Eylül'e kadar süre verip tehdit etti
GİRİŞ 02.09.2020 12:48 GÜNCELLEME 02.09.2020 12:48
Bu Habere 400 Yorum Yapılmış

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Yunan Alpha televizyonuna Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile artan gerilime dair açıklamalarda bulundu.

 

"ANKARA'YA SON BİR ŞANS VERECEĞİZ"

AB liderlerinin 24-25 Eylül'deki görüşmesi öncesinde, Türkiye'ye son bir şans vermenin yolunu aradıklarını belirten Schinas, kimsenin AB'yi tehdit edip şantaj yapamayacağını söyleyerek, 25 Eylül'e kadar bir yol bulunmazsa Ankara'ya yaptırımların uygulanacağı tehdidinde bulundu. Yaptırımların sertliği hakkında bir soruya ise, önceden ilan edilmeyen yaptırımların en çok zarar veren yaptırımlar olduğunu dile getirdi.

Margaritis Schinas

KRİTİK TARİH 24-25 EYLÜL! TÜM ÜLKELERİN ONAYI GEREKİYOR

Geçtiğimiz ay toplanan AB Dışişleri bakanları, Türkiye'ye karşı alınacak önlemler için Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, Josep Borrell'e yetki vermişti. Borrell, 27-28 Ağustos'ta Berlin'de yapılan AB toplantısında, ekonomik yaptırımlar dahil Türkiye'ye karşı alınabilecek kararları açıklamamıştı.

Almanya ve AB'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi: 'Her şey hazır' deyip tarih verdi

Ankara'ya olası yaptırımların uygulanması için 27 üye ülkenin onayı gerekiyor. Türkiye'ye bir yaptırım uygulanacaksa eğer, 24-25 Eylül'deki AB toplantısında karara bağlanacak.

TÜRKİYE OLASI YAPTIRIMLAR NELER?

27-28 Ağustos'taki görüşme sonrası basın açıklaması yapan Borrell, Türkiye'ye karşı yaptırımlarının uygulanması için bir taslak metnin hazır olduğunu ve üzerinde mutabakat sağlandığını söylemişti. Kısıtlayıcı tedbirlerin neler olacağı hakkında bilgi veren Borrell, çeşitli seçenekler arasında kişilere yönelik tedbirler bulunduğunu ancak duruma göre varlıkların dondurulması, Avrupa limanlarının, teknolojisinin kullanımı, finansal ve Türk ekonomisinin Avrupa ekonomisiyle bağlantılı sektörel faaliyetlerinin de gündeme gelebileceğini aktarmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DETAY
YORUMLAR 400
  • Samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırım yapacaklarmış yapmazsanız adi köpeksiniz
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemin ediyorum milim geri adim atmayiz..$unlara bak sanki iyi bir tezeklermi$ gibi kimse ab yi tehdit edemez diyor..bekle lan bekle gelsin bakalim o ugursuz tarih.!
    Cevapla
  • Hmd 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten darmaduman bir AB . Neyi ve kimi tehdit ediyorsunuz.Bütün enerji hatlari ve jeopolitik konumumuzdan dolayı siz bize mahkumsunuz.
    Cevapla
  • Elazigli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin konustugu bos laflar. Burda cöküntü icindeler. Ekonomi batmis ab bitti bitecek millet. Ac Perisan para yok yalan söylüyorlar hic bir halt yemezler kendileri batar zaten batiyorlar
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar yok para tamam da bütün AB yi cümlene katma. Diğer AB ülkelerinde mi para yok? Hangi dünyada yaşıyorsun sen? Bizim ekonomik durumumuzdan hiç mi haberin yok??
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz kimsiniz ki tarih boyunca ağa olan bir milleti tehdit ediyorsunuz Allah'a şükür başımızda bu milletin karakterini taşıyan bir lider var Bütün bu hareketleriniz bir kenara not ediliyor gün gelecek hesabı sorulacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu