Yunanistan'dan Türkiye'ye tehdit: Ya kabul edecekler ya da...

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, "Avrupalı ​​ortaklarımız bir yaptırım listesi hazırladılar ve Ankara'yı gerilimi azaltmaya çağırıyorlar, aksi takdirde yaptırımları etkinleştirecekler. ABD, Dışişleri Bakanlığı tarafından tekrarlanan açıklamalarda Türkiye'nin davranışını kınadı. Bu nedenle gerilimi azaltma veya yaptırımlardan birini seçmek Ankara'nın elinde" açıklamasını yaptı.

Yunanistan'dan Türkiye'ye tehdit: Ya kabul edecekler ya da...
Yunanistan'dan Türkiye'ye tehdit: Ya kabul edecekler ya da...
GİRİŞ 03.09.2020 14:31 GÜNCELLEME 03.09.2020 16:30
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, bugün verdiği brifinde Doğu Akdeniz'deki gerilime dair açıklamalar yaptı.

 

Ankara'nın bölgede tek taraflı ve yasadışı adımlar attığını, arka arkaya ilan edilen NAVTEX'lerle Doğu Akdeniz'de tansiyonun yükselttiğini belirten Petsas, AB'nin olası yaptırımına değindi. Yunan Sözcü, "Avrupalı ​​ortaklarımız bir yaptırım listesi hazırladılar ve Ankara'yı gerilimi azaltmaya çağırıyorlar, aksi takdirde yaptırımları etkinleştirecekler. ABD, Dışişleri Bakanlığı tarafından tekrarlanan açıklamalarda Türkiye'nin davranışını kınadı. Bu nedenle gerilimi azaltma veya yaptırımlardan birini seçmek Ankara'nın elinde" dedi.

AB'den yeni Türkiye açıklaması! 25 Eylül'e kadar süre verip tehdit etti

 

KRİTİK TARİH 24-25 EYLÜL! TÜM ÜLKELERİN ONAYI GEREKİYOR

Geçtiğimiz ay toplanan AB Dışişleri bakanları, Türkiye'ye karşı alınacak önlemler için Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, Josep Borrell'e yetki vermişti. Borrell, 27-28 Ağustos'ta Berlin'de yapılan AB toplantısında, ekonomik yaptırımlar dahil Türkiye'ye karşı alınabilecek kararları açıklamamıştı. Ankara'ya olası yaptırımların uygulanması için 27 üye ülkenin onayı gerekiyor. Türkiye'ye bir yaptırım uygulanacaksa eğer, 24-25 Eylül'deki AB toplantısında karara bağlanacak.

Almanya ve AB'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi: 'Her şey hazır' deyip tarih verdi

TÜRKİYE OLASI YAPTIRIMLAR NELER?

27-28 Ağustos'taki görüşme sonrası basın açıklaması yapan Borrell, Türkiye'ye karşı yaptırımlarının uygulanması için bir taslak metnin hazır olduğunu ve üzerinde mutabakat sağlandığını söylemişti. Kısıtlayıcı tedbirlerin neler olacağı hakkında bilgi veren Borrell, çeşitli seçenekler arasında kişilere yönelik tedbirler bulunduğunu ancak duruma göre varlıkların dondurulması, Avrupa limanlarının, teknolojisinin kullanımı, finansal ve Türk ekonomisinin Avrupa ekonomisiyle bağlantılı sektörel faaliyetlerinin de gündeme gelebileceğini aktarmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 116
  • HAŞAN basan 3 yıl önce Şikayet Et
    onun bunun çanagını yalayan yalak yunanda söz sahibi olmuş sizi kim kuruyorsa o çıksın karşımıza yürü yalaka yunan
    Cevapla
  • HAŞAN basan 3 yıl önce Şikayet Et
    aman nere saklansak acaba yunan tehtit etmiş hahaha
    Cevapla
  • eray 3 yıl önce Şikayet Et
    türk ab ilişkilerini zehirleyen yunan rum ortaklığının son günleri geliyor.
    Cevapla
  • emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Azmimizi körükler...kuzey koreye benzemeyiz
    Cevapla
  • gürsel 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen git oğlum arkandakiler gelsin o fransa gelsin uçak gemisi gönderiyormus akdeniz soğuk sularina gömeriz vallahi sonra zırlarsin macron
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!