Almanya ve AB'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi: 'Her şey hazır' deyip tarih verdi

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Borrell, ülkelerin Türkiye'ye yaptırımlar konusunda bir taslak metin üzerinde anlaştığını söyledi. Eğer Ankara'ya yaptırım uygulama kararı alınacaksa, bunun 24-25 Eylül'deki AB toplantısında karara bağlanması bekleniyor.

Almanya ve AB'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi: 'Her şey hazır' deyip tarih verdi
Almanya ve AB'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi: 'Her şey hazır' deyip tarih verdi
GİRİŞ 28.08.2020 15:42 GÜNCELLEME 31.08.2020 09:42
Bu Habere 493 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz haftalarda toplanan AB bakanları, Türkiye'ye karşı alınacak önlemler için Josep Borrell'e yetki vermişti. Borrell, 27-28 Ağustos'ta Berlin'de yapılacak AB toplantısında, ekonomik yaptırımlar dahil Türkiye'ye karşı alınabilecek kararları açıklaması bekleniyordu.

TÜRKİYE'YE "YAPTIRIMLAR HAZIR" MESAJI

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, Josep Borrell, beklenen açıklamayı yaptı. AB Temsilcisi, Türkiye'yi Doğu Akdeniz krizinde tek taraflı adım atmaktan kaçınmaya çağırarak, Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin davranışlarına karşı artan bir hayal kırıklığının olduğunu söyledi. Borrell ayrıca, Türkiye'ye karşı yaptırımlarının uygulanması için bir taslak metnin hazır olduğunu ve üzerinde mutabakat sağlandığını doğruladı. Kısıtlayıcı tedbirlerin neler olacağı hakkında da bilgi veren Borrell, çeşitli seçenekler arasında kişilere yönelik tedbirler bulunduğunu ancak duruma göre varlıkların dondurulması, Avrupa limanlarının, teknolojisinin kullanımı, finansal ve Türk ekonomisinin Avrupa ekonomisiyle bağlantılı sektörel faaliyetlerinin de gündeme gelebileceğini aktardı. Borrell, "Şu anda sadece isimler gündemde" diye konuştu.

Soldan sağa: Alman bakan Maas, Yunan bakan Dendias, ve AB Temsilcisi Borrell

 

BERLİN'DEN AÇIKLAMA: ANKARA'YA YAPTIRIMI DÜŞÜNÜN

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise, Türkiye ile ilişkilerin Doğu Akdeniz krizinden ciddi şekilde etkilendiğini belirtti. Maas ayrıca, Avrupa ülkelerini önümüzdeki ay yapılacak AB zirvesinde Türkiye'ye karşı daha sert önlemler almayı düşünmeye çağırdı.

TÜM ÜLKELERİN ONAYI GEREKİYOR

Ankara'ya olası yaptırımların uygulanması için 27 üye ülkenin onayı gerekiyor. Türkiye'ye bir yaptırım uygulanacaksa eğer, bu Alman bakan Maas'ın da işaret ettiği 24-25 Eylül'deki AB toplantısında karara bağlanacak.

Merkel'den şoke eden Yunanistan çıkışı! Türkiye'ye üstü kapalı mesaj: Bunu yapmak zorundayız

MERKEL DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) ülkelerini Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'ı desteklemeye çağırarak, "AB ülkeleri, haklı olduğu konularda Atina'yı ciddiye alma ve desteklemekle yükümlüdür" demişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 493
  • diriliş 3 yıl önce Şikayet Et
    canınız cehenneme zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • YAŞASIN GICIKLIK 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis Alman arabalarına AMBARGOYU iyi KOYDU %160 ÖTV Türkiye’de üretilenler %5 dahada ucuzladı şimdi düşünsünler
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkün gücünü denemeyin tarihe bir bakın 1000 sene ugrastınız yine türkiye dimdik ayakta alayınız gelin
    Cevapla
  • Levent 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya sömürgeci emperyal zihniyerinden asla vazgeçmez. Dolayısıyla Alman nazi kafası hiçbir zaman değişmedi.
    Cevapla
  • Guaidoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    E hadi yaptirimlari Dört gözle bekliyoruz. Silah ambargosu yaptiniz aha kendimiz yaptik. Turist göndermiyorsunuz aha gaz cikti. Hadi bi yaptirim daha Allah da ülkemize altin yagdirsin. Hadi lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar