CHP'li Başarır, Türk ordusuna küstahça hakaret etmişti! MSB'den sert tepki...

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın 'Türk ordusu satıldı' şeklindeki küstahça ifadelerine tepkiler gelmeye devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar çok sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 29.11.2020 13:54 GÜNCELLEME 29.11.2020 16:13
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

Daha önce "Akdeniz'de petrol aramayı bırakalım" sözleriyle Dimokratia gazetesine manşet olan CHP'li Başarır'ın son sözleri yine Yunan'ın gönlünü fethedecek türden.

 


İBRAHİM KALIN: GEÇMİŞTE ASKERİ VESAYETLE İKTİDAR OLANLAR BUGÜN MİLLETİN HİZMETİNDE OLAN TÜRK ORDUSUNA DİL UZATIYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ı, Türk ordusu hakkındaki ifadeleri nedeniyle kınadı.

Kalın, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Başarır'ın bir televizyon kanalında söylediği sözlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü Kalın, paylaşımında, "Geçmişte askeri vesayeti arkalarına alarak iktidar olanlar bugün milletin hizmetinde olan Türk ordusuna dil uzatıyor. Bu çirkin dili reddediyor ve şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru için kahramanca mücadele eden ordumuza desteğimiz tamdır." ifadelerini kullandı. 

MSB: HESABI SONUNA KADAR SORULACAK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şahsi ihtiras ve hevesleri için kahraman, fedakar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK), Mehmetçiğe hakaret eden, asil milletimiz tarafından zaten mahkum edilen bu gayri milli dili şiddetle kınıyor, bunun hesabının hukuk çerçevesinde sonuna kadar sorulacağını, konunun yakın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz." dedi.

Akar, AA muhabirinin sorusu üzerine, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın TSK aleyhindeki skandal açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

TSK aleyhindeki ifadeye, keskin ve net bir dille tepki gösteren Akar, "Şahsi ihtiras ve hevesleri için kahraman, fedakar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Mehmetçiğe hakaret eden, asil milletimiz tarafından zaten mahkum edilen bu gayri milli dili şiddetle kınıyor, bunun hesabının hukuk çerçevesinde sonuna kadar sorulacağını, konunun yakın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Akar, konuyla ilgili daha detaylı açıklamanın Milli Savunma Bakanlığınca yapılacağını bildirdi. 

SKANDAL SÖZLER SONRASI MSB'DEN ANLAMLI PAYLAŞIM 

MAHİR ÜNAL: MİLLETİMİZİ TEMSİL ETME ONURUNA LAYIK OLMAYAN BU VEKİL DERHAL ÖZÜR DİLEMELİ

Kahraman Türk ordusu ve Mehmetçiğin hizmetindeki Tank-Palet Fabrikası için sarf edilen ahlaksız ifadelere en sert tepki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi. 

 


Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Muhaberat artığı, Esed aşığı bir CHP milletvekilinin katıldığı TV programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Bu ifadeleri telin ediyorum. Aziz milletimizi temsil etme onuruna layık olmayan bu vekil derhal özür dilemelidir." ifadelerini kullandı.

ÜNAL: ORTADA SATILMA YOK. SATILMIŞ OLAN SİZSİNZ

Ünal, Başarır'ın yine 'satılmış' dediği Tank-Palet Fabrikası hakkında Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) 2019'da kamuoyu ile paylaştığı bilgi notunu aktararak "Çirkefliği karakter haline getirenler, hakikatle ilgilenmezler. Yalan ve iftiralarınızın hesabını hukuk önünde vereceksiniz. Defalarca yapılan açıklamalardan sadece biri. MSB’nın 2019 da kamuoyu ile paylaştığı bilgi notu. Ortada satılma yok. Satılmış olan sizsiniz." ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: ŞUURSUZ VE ZEHİRLİ BİR DİL KULLANIYOR

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, katıldığı televizyon programındaki sözleri nedeniyle CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi.

Çelik, "Kahraman Türk Ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı şiddetle kınıyoruz. 'Türk Ordusu satılmış' diyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor. CHP yöneticileri öğretmenlerimizden askerlerimize kadar tüm değerlerimizi saygısız bir dille hedef alıyor. Bu zihniyete karşı en güçlü cevabı vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kahraman Türk Ordusuna dışarıdan ve içeriden yöneltilen her türlü saygısızlığı mahkum ediyoruz" dedi.

"MİLLETİMİZDEN VE ORDUMUZDAN ÖZÜR DİLEMELİ" 

AK Parti Sözcüsü Çelik, Türk ordusunun gücü ve kabiliyetleri ile tüm dünyanın takdir ettiği bir ordu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kahraman Ordumuz bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin korunması için milletimizin emrindedir. Gücü ve kabiliyetleri ile tüm dünyanın takdir ettiği bir ordudur. Milletimiz için eşsiz bir değerdir. Siyasi provokasyonların ordumuzu hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Suriye’de, Libya’da ve Doğu Akdeniz’de güvenliğimiz ve haklarımız için kahramanca mücadele eden ordumuzla ilgili kullanılan bu saygısız ve düşmanca dile geçit vermeyiz. Kardeş Azerbaycan’ın yanında olan askerlerimizin onurlu ve kahraman mücadelesi tarihi bir değere sahiptir. Siyasi provokatörler bu mücadeleyi çeşitli yollarla hedef alıyor. Kara propagandanın her türlü yöntemi kullanılıyor. Maalesef bu provokasyonların benzerleri ülkemizin içinden de geliyor. Eleştiri başka husumet ve saygısızlık başka şeydir. Bu provokasyonlarla mücadele edeceğiz. Kahraman Ordumuzun mücadelesi dostlarımızı ve mazlumları sevindiriyor. Bu mücadelenin düşmanları ise husumet diliyle konuşuyor. TBMM Üyesi bir şahsın milletin ordusuna saygısızlığı asla kabul edilemez. Bu şahıs milletimizden ve ordumuzdan özür dilemelidir." 

FAHRETİN ALTUN: ŞEREFLİ ORDUMUZA HAKARET EDENLERİ LANETLİYORUM!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı televizyon programında kullandığı ifadeler sonrası bir tepki de İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. 

Altun açıklamasında şunları söyledi;

Şerefli ordumuza hakaret edenleri lanetliyorum. Ordumuz birilerinin siyaseti baskılamak için istedikleri zaman göreve çağıracakları bir vesayet odağı değildir. Silahlı kuvvetlerimiz, ülkemizin etkin bir bölgesel güce dönüşmesine katkı sunan büyük, güçlü ve şerefli bir ordudur. 

EMİN AKBAŞOĞLU: BU HADSİZLİKTEN SIYRILAMAZSINIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan da CHP'li milletvekilinin "Satılmış ordu" söylemine tepki geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu:

"Kimse şanlı Türk Ordusuna "satılmış" diyemez. Bu hadsizliği yaptınız, özür dileme erdemi bile göstermeden, laf kalabalığı ile konuyu saptırarak bu hadsizlikten sıyrılamazsınız. CHP, şerefli Türk ordusundan ve aziz milletimizden özür dilemelidir."

CHP'Lİ MAHİR BAŞRARIR NE DEMİŞTİ?

 CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Habertürk'te katıldığı Eren Eğilmez'in sunduğu 'Gerçek fikri ne?' programında "Öyle bir noktadayız ki Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" ifadeleri kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 229
  • Aytekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Satılmışlar sizin değeriniz kaç para, sizi genel başkanınız bir oraya bir buraya peskeş çekip satmıyor muydu? Şanlı ordumuza dil uzatacak kadar hainsiniz
    Cevapla
  • h,. h. çalılı 3 yıl önce Şikayet Et
    dilini kesmek lazım
    Cevapla
  • Mahur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar iftira at izi kalsın başka işleri yok zaten
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Vekil olacaksın ondan sonra Askere dil uzatacaksin
    Cevapla
  • Emrah aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Çöplük bunların kafası çöplükuinlarun.dunyasinda su insanoğluna faydalı tek hizmet yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı