Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Faşist zihniyetin ifşası

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diğer partilerden istifa edenleri alkışla, tezahüratla, coşkuyla karşılayanların, CHP’deki istifaları yerden yere vurmasını ibretle takip ediyoruz. Bu tabloyu, demokrasi boyasının altına saklanmaya çalışılan faşist zihniyetin ifşası olarak değerlendiriyoruz.

GİRİŞ 10.02.2021 13:06 GÜNCELLEME 10.02.2021 14:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Muharrem İnce'nin istifasına da değinen Erdoğan, "Diğer partilerden istifa edenleri alkışla, tezahüratla, coşkuyla karşılayanların, CHP’deki istifaları yerden yere vurmasını ibretle takip ediyoruz. Bu tabloyu, demokrasi boyasının altına saklanmaya çalışılan faşist zihniyetin ifşası olarak değerlendiriyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle: 

Kimin eser siyaseti yaptığı, kimin istismar, ideolojik bağnazlık siyaseti yaptığı ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bu farkları görüntülü şekilde ortaya koyacağız. Devamlı hatırlatmamız gerekiyor. Milletimize bunları hatırlatmak şart. Vatandaşlarımız gerçekleri ekranda bizzat izleyerek bizden de dinleyerek görecek. Hiç edep adap öyle bir şey de yok. İşte İzmir'in hali ortada. 35 yıldır sizde. İzmir tüm alt yapısıyla çökmüş vaziyette. Kaçak yapılarıyla çömüş vaziyette. 

Kendi partisi içindeki tacizi, tecavvüzü kapatmaktan milletin derdine derman olamayanlar, bunun bedelini sandıkta verecektir. Beceriksizliği ve kötü yönetimi kendi seçmenini de isyan ettiren bu belediyecilik anlayışını milletimizin takdirine havale ediyoruz. CHP içindeki sağduyu sahibi insanlarıma sesleniyorum. Terör örgütleriyle yanyana geçmiş CHP, Kuva-i Milliye CHP'si midir? Hayır. Şu andaki CHP, siyasetteki nice önemli isimlerin CHP'si mi? ABD'den ve AB'den demokrasi dilenen, oradan kulağına üflneneleri siyaset sanan CHP, emparyalizme karşı yumruk sallayanların CHP'si mi? Bu sorulara cevap verilecekse ve evet ise bizim için mesele kapanmıştır. Hayır ise, iş işten geçmek üzeredir.

CHP'YE: "DAHA NE YAPACAKSINIZ?"

CHP'nin başındaki zat siyaset adı altında yüzsüz ve onursuz bir yöntemi partisine ve ülkeye dayatıyor. Aynı hezeyanları ısrarla tekrarlamasını acı bir tebessümle seyrediyoruz. Yalanla, iftira ile beslenen yüzü kızarmayan, siyasi ahlaktan nasipsiz bir karikatür tip ile, bir adamcağız ile karşı karşıyayız.

Kabinenin nasıl kurulduğunu idrak edemeyen bu zat, bakanların atamayla geldiğini sanıyor. Kasetle gelip, kasetle gitmiyor. Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. Saf. Anayasa Mahkemesi'nin, Danıştay'ın önünde kamp kuran, her şeyi yargıya taşıyan bunlar değil miydi? Arbede çıkarmaktan, iç tüzük oyunlarına başvuran bunlar değil miydi? Daha ne yapacaksınız? Biz hiçbir partinin içişlerine karışmayız.

Geçmişte milletvekili ödünç verme sistemiyle siyaseti zehirleyen CHP, bu ülkeyi ve ilkelerimizi yerle bir etmiştir. Kiralık milletvekili vereceksin, İP kiralık milletvekili vereceksin. Bunlar bunu da yaptı. 

Diğer partilerden istifa edenleri alkışla, tezahüratla, coşkuyla karşılayanların, CHP’deki istifaları yerden yere vurmasını ibretle takip ediyoruz. Bu tabloyu, demokrasi boyasının altına saklanmaya çalışılan faşist zihniyetin ifşası olarak değerlendiriyoruz. 

YORUMLAR 18
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    JAPON ATASÖZÜ : "--- Pirincin içindeki siyah taşdan değil de, BEYAZ TAŞ (?) dan korkun" der...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    EN BÜYÜK SORUNUMUZ İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ NAPACAĞIZ?? ATASÖZÜ : "-- Aynı ağaçtan camiye DİREK'de, ahıra KÜREK'de olur" !!!Ne biçim mantık bu..Azıcık yağmur yağsa, yağmur çiselese "NEDEN ŞEMSİYEMİ ALMADIM Kİ?" deyip hayıflanırlar "ÜLKENİN HAVA SAVUNMA ŞEMSİYESİ BİR AN ÖNCE OLMALI" diye milletçe çabalarken, "HÖT" diyen ABD'ye " al sana "DUT !" yarışına girerler..
    Cevapla
  • Tekirdağlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yürüyen merdivene tersten yürüyen adamm
    Cevapla
  • Dersim 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp yi dersim gurubu isgal etmistir uyanin bu partiye oy verenler
    Cevapla
  • saydemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Şer cephesi chp yi destekliyor,chp de bu gafil cephenin sözcülüğünü yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi