CHP ve İyi Parti arasında derin çatlak!

HDP’lilere ait 33 dokunulmazlık fezlekesi önceki akşam TBMM’ye ulaşırken gözler CHP ve İyi Parti'ye çevrildi. Fezlekeleri konusunda CHP ayrı ayrı değerlendirme yapacak , İyi Parti ise taviz vermeyip tümüne ‘Evet’ diyecek.

CHP ve İyi Parti arasında derin çatlak!
CHP ve İyi Parti arasında derin çatlak!
GİRİŞ 25.02.2021 07:36 GÜNCELLEME 25.02.2021 08:32
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Aralarında, Kobani olayları soruşturması kapsamında hazırlanan dosyaların da bulunduğu 28’i HDP’lilere ait 33 dokunulmazlık fezlekesi önceki akşam TBMM’ye ulaşırken, fezlekelerin Millet İttifakı’nda yeni bir krize yol açması bekleniyor. CHP ve İyi Parti’nin fezlekelerle ilgili olarak Genel Kurul’da farklı tavır alacağı belirtiliyor.
 

TBMM'ye iletilen fezlekelerin detayları belli oldu: 28'i HDP'li vekiller hakkında!


CHP AYRI AYRI KARAR VERECEK

CHP, fezlekelerin içeriğine göre her milletvekili için ayrı ayrı karar verecek. Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın yaptığı “Fezlekelerin içeriği nedir bir görelim. Her bir fezlekenin tek tek içeriğine bakmak lazım. Asıl olan milletvekilliği dokunulmazlığıdır” açıklamasının bu yöntemin uygulanacağının işareti olduğuna dikkat çekiliyor. CHP yönetiminin, bazı vekiller için ‘Evet’, bazı vekiller için ‘Hayır’ diyerek ‘HDP’ye tam destek veren parti’ izleniminden kurtulmak istediği, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan için yapılacak oylamada ise ‘Hayır’ oyu verilmesi yönünde karar aldığı ifade ediliyor. Bu kararda, HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ın Meclis’ten gönderilmesinin, HDP’lilerin ‘örtülü’ desteğinin kaybedilmesine neden olacağı düşüncesinin etkili olduğu belirtiliyor.

İYİ PARTİ TAVİZ VERMEYECEK

Öte yandan, Millet İttifakı ortağı İyi Parti açısından terör ve HDP konusunun ‘kırmızı çizgi’ olduğu, oylarının da kesinlikle “evet” olacağı konuşuluyor. Parti yönetiminin, 13 vatandaşın Gara’da kalleşçe katledilişinin acısı tazeliğini korurken PKK ve HDP konusunda asla taviz vermeyeceği ifade ediliyor. CHP’nin HDP için geliştirdiği ikili taktiğin, HDP çevresinde memnuniyetle karşılandığı ancak Millet İttifakı’nda yeni bir krize yol açtığı, İyi Parti’nin, CHP’nin bu tavrından rahatsız olduğu ifade ediliyor.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 84
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Lan bunlar bulunmaz bursa kumaşını ittifakmis PKK ile ittifak olunurmu maksat meclise girmek degilmi 4 sağ parti birleşe rahalikla yüzde 10 baraji geçilir CHP ye HDP gerek kalmaz iktidar saten olamazsınız.. HDP parti değilki kuyruğuna takılıyoruz. CHP desteklemede şu anda meclise giremeyecek belkide bitecektilerdi. Şimdi devlete baş kaldırıyor. Hainler hemen kapatılsın parti kurmaları da zorlastirilsin bıktık ne.
    Cevapla
  • Kardelen 3 yıl önce Şikayet Et
    Çatlak siyasetin figüranlarını üst aklın nasihatleri ile kaynak olur
    Cevapla
  • biji chpkk 3 yıl önce Şikayet Et
    chp bir pkk partisi olduğunu saklamıyor ki....
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    kesin numara yapıyorlar inanmayın aynı tastan su içiyorlar. Yunan Türkolog bile bunların aynı kapının iti olduğunu anlamış biz mi yeyiyeceğiz bunların numaralarını.
    Cevapla
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Çatlak siyaseti yapıyorlar,birisi müneccim olmuş 15 temmuz öncesi ben 15 temmuzda başbakan olacam diyordu digeride Erdagan ülkeden kaçacak diyordu. Gercekten burada bir Çatlak var ama kim? Tabiki yarın daha iyi olacaktı, gördük Çöp yığınlariymis.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!