ABD'den gelen skandal açıklama sonrası Türkiye'den jet tepki!

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan skandal çıkış sonrası açıklama geldi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada "Tutarsız ve içişlerine müdahaleye yeltenen çevreleri, bağımsız mahkemelerce yürütülen yargı süreçlerine saygı duymaya davet ediyoruz" dendi.

ABD'den gelen skandal açıklama sonrası Türkiye'den jet tepki!
ABD'den gelen skandal açıklama sonrası Türkiye'den jet tepki!
GİRİŞ 18.03.2021 11:58 GÜNCELLEME 23.03.2021 09:05
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

* ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, HDP'li milletvekili Ömer Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP'ye açılan kapatma davası ile ilgili "kaygı verici adımlar dahil Türkiye'deki olayları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

HDP'ye kapatma davası açıldı! Süreç nasıl...


* ABD'den gelen bu skandal açıklama sonrası Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan jet cevap geldi.


*Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tutarsız ve içişlerine müdahaleye yeltenen çevreleri, bağımsız mahkemelerce yürütülen yargı süreçlerine saygı duymaya davet ediyoruz." denildi.

ABD'den tepki çekecek HDP ve Gergerlioğlu...


"BAZI ÜLKELERİN AÇIKLAMALARI HUKUK DEVLETİ İLKESİYLE BAĞDAŞMAMAKTADIR"

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan resmi açıklama şöyle:

"Bazı ülkelerin TBMM’deki gelişmelere ilişkin açıklamaları hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

Hakkında kesinleşmiş yargı hükmü bulunan Gergerlioğlu’nun milletvekilliği, Anayasa ve TBMM İçtüzüğüyle uyumlu bir şekilde, sözkonusu kesinleşmiş mahkeme kararının Genel Kurula bildirilmesiyle düşmüştür. Süreç, başka parlamentolarda da görüldüğü gibi hukuk kurallarının uygulanmasından ibarettir.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ise, Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu çerçevesinde, beyan ve eylemleriyle demokratik ve evrensel hukuk kurallarının kabul etmeyeceği şekilde davrandıkları, PKK terör örgütü ve bağlı örgütlerle birlikte hareket ettikleri, örgütün uzantısı olarak faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle, HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesine dava açmıştır.

"HERKES AYM'NİN KARARINI BEKLEMEK DURUMUNDADIR"

Bu süreçte herkes Anayasa Mahkemesinin vereceği kararı beklemek durumundadır. Devam eden hukuk süreciyle ilgili yorum yapmak hukuka müdahaledir.

Siyasi partiler, demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarındandır. Bununla birlikte, faaliyetlerini evrensel ve demokratik hukuk kuralları çerçevesinde barışçıl yollarla gerçekleştirmeleri esastır.

"YARGI SÜREÇLERİNE SAYGI DUYMAYA DAVET EDİYORUZ"

Tutarsız ve içişlerine müdahaleye yeltenen çevreleri, bağımsız mahkemelerce yürütülen yargı süreçlerine saygı duymaya davet ediyoruz."

YORUMLAR 75
  • TATAR REMİ 3 yıl önce Şikayet Et
    haddini bil hadsiz abd
    Cevapla
  • Asaf serdar erkol 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatmak yetmez
    Cevapla
  • Yörük 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK nın ve destekçilerinin ana sponsoru ,Terör’ün hamisi Amerika birleşik devletleri boş yapmış yine..
    Cevapla
  • s€d@ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bana bak demokrasisi tükenmiş abd bozuntusu !!! Sen trump darbesini mahkemeye taşımadın mı ? Evet taşıdın ! Şimdi SHUT UP AND SIT DOWN !!!!!!!!!!! Ülkemizde demokrasi tıkır tıkır işliyor çok şükür, aklın varsa kendine sakla !!!!!!!!!! Müslüman komşularını satan müslüman görünümlü ülkelerin deyimiyle HADİ YALLAH !!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • sefa 3 yıl önce Şikayet Et
    abdnin açıklaması normal normal olmayan chp, deva gelecek gibi gibi bir partilerin açıklaması.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!